Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 28 Ağustos 2023 156 Görüntüleme

‘BİR KİTAP DA BENDEN’ PROJESİYLE ELAZIĞ’DA KONTEYNER KENTTE KÜTÜPHANE AÇILDI

Türkiye Dil Ve Edebiyat Derneği tarafından yürütülen ‘Bir Kitap Da Benden’ projesi kapsamında, Elazığ’da Konteyner Kentte açılan kütüphanede çocuklara kitap dağıtıldı. Kütüphanenin diğer kütüphanelerden farkı kitap ödünç verilmiyor, sahiplendiriliyor.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Elazığ Valisi’nin destekleri ile başlattığı “Bir kitap da benden” kampanyası kapsamında Kırklar Geçici Konaklama Merkezi’nde kütüphane açılışı yapıldı.

Kırklar Mahallesi Geçici Konaklama Merkezinde gerçekleştirilen Kütüphane açılış ve kitap dağıtım programına Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Daire Başkanı Mehmet Fatih Güney, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediyesi Başkanı Vekili Nazif Bilginoğlu, Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ ve konteyner kentte yaşayan vatandaşlar katıldı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumsal İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Daire Başkanı Mehmet Fatih Güney, Türkiye’de kitap okuma alışkanlığının arttırılmasına yönelik böyle bir kampanya başlatıldığını söyledi. Güney, “Ülkemizde okumayla ilgili çok büyük sıkıntılarımız var kitapla ilgili çok büyük sıkıntılarımız var. İnternetin sosyal medyanın çok yaygın olarak kullanıldığı bugün bir araştırma inceledim günde 8 saate yakın gençlerimiz, çocuklarımız zamanını internette geçiriyorlar. Sosyal medyada yaklaşık 3 saatini geçiriyorlar ama kitap okumada günde 1 dakika günlük Türkiye’de kitap okuma ortalaması, çok büyük sıkıntılar var bu anlamda. Kitap okumayla düşünme arasında çok büyük bir ilişki olduğunu düşünüyorum, düşünmeye ihtiyacımız var. kullanabildiğimiz kelimeler kapsamında düşünebiliyoruz” dedi.

TORAMAN: “GEÇİCİ BARINMA MERKEZİ’NDE HER ALANDA VATANDAŞLARIMIZA HİZMET VERDİK”

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, geçici konaklama merkezinde vatandaşların ihtiyaç duydukları her konuda hizmet verdiklerini belirterek, açılan kütüphanenin önemli olduğunu söyledi. Toraman, “Bu geçici barınma merkezi oluşturduktan sonra burada hayatın normal bir şekilde devam etmesi içinde vatandaşlarımızın da ihtiyaç duyduğu her hizmeti eğitim, dini, sağlık, güvenlik hizmeti vs. bunları da temin etmek için organizasyonlarımızı başarılı bir şekilde yaptık hem 2020 depreminden bugüne kadar Türkiye’ye örnek olabilecek bir şekilde Elazığ’da bu geçici barınma merkezlerinde vatandaşlarımızın yanlarında olduk. Şimdi biz burada okul açtık, halk eğitim müdürlüğümüz müessirde kurslar açık, müftülüğümüzün himayesinde Kur’an Kursları açtık, mescitlerimizi açtık. Hayatın ihtiyaç duyabilecekleri her alanda vatandaşlarımıza hizmet verdik” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com