Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 31.08.2023 459 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI….YENİLEN BEDEL ÖDER, ÖDETMEZ!

YENİLEN BEDEL ÖDER, ÖDETMEZ!

Değerli vatandaşlar, Muhalefet muhalefet olsaydı AKP tüm beceriksizliğine rağmen yeniden iktidar olamazdı. Tahminim o ki 31.Mart yerel seçimleri için de muhalefetin geçmişte yaptığı hatalar tekrarlanacak ve seçim sonucu AKP’nin başarısı olarak kayda geçecektir. Oysa bu sarmaldan kurtulmanın yolu, seçimler de muhalefete güvenin yeniden tesisi için Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun kişisel hırslarından arınıp hemen istifa etmeleridir. Ayrıca, kamuoyuna yansıyan Hasan Cengiz olayı hakkında Akşener ve Kılıçdaroğlu’ndan bir açıklama beklendiğini de belirtmek isterim.

Muhalif seçmen çıkmazda. Çünkü; yerel seçimde CHP’ye oy verse Kılıçdaroğlu’nun, iyi partiye oy verse Akşener’in  başarısızlığına destek, vermezse AKP’ye ki oda başarısız olmasına rağmen kazanmış olacak. Yani seçim sonucu sadece parti yönetimlerinin başarısızlıklarının tescili olacaktır. Seçimlerde istenen başarıyı elde edemeyen parti yönetiminin bu koltuk ısrarının bedeli halka ödettiriliyor. Koltuk sahipleri ise bedel ödetmeye devam ediyor.

Seçimlerde başarısız olan liderler bedel olarak istifa etmeli ki yerine gelen kişi aynı sonu yaşamamak için daha sağlıklı ve özverili çalışmalar yapsın. Bu çalışmaların halkımıza güven vermesi durumunda halkımız da kendisinden istenen desteği esirgemeyecektir. 24.Ağustos günkü yazımda gerekçelerini de açıklayarak muhalefetin sine-i millete dönmesi gerektiğini belirtmiştim. Çünkü bu ucube başkanlık sistemi gereği denetlenemeyen, hesap vermeyen, sorgulanamayan, Anayasa ve yasaları delik deşik eden AKP iktidarı karşısında muhalefet partileri “sine-i millete” dönmek yerine kaybedileceği belli olan yerel seçimlere katılması halinde, yerel yönetimlerin büyük bir kısmını AKP’ye altın tepside sunacaklardır.

Seçimlerde hüsrana uğrayan parti başkanları seçmen nezdinde yeterli inandırıcılık ve güveni kazanamamış olmasına rağmen hala koltuklarını terk etmemeleri izaha muhtaçtır. Bana göre oturdukları koltuğa güç vereceklerine, koltuktan aldıkları güce sığınıyorlar. Bu zayıflık değil mi? nereye katar koltuğun gücüne sığınacaksınız? Yenilen pehlivan güreşe doymazmış misali yenilmeye devam mı? yeter artık bu yenilgilerin bedelini halka ödetmeniz. Yenilen bedelini öder, ödetmez. Bu nedenle muhalif seçmenlerin önünü açacak davranış sizleri yüceltecektir.

DOĞRU PARTİ olarak beklentimiz, muhalefet partilerinin  AKP iktidarı karşında tarihe not düşmek  değil, tarih yazmak adına sine-i millete dönmesi ve halkın tamamını kucaklayacak, Cumhuriyet değerlerini ilke kabul eden yeni bir ittifak oluşturup halkımızın arasına karışmasıdır. Biz varız ya siz?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com