Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 31 Ağustos 2023 1084 Görüntüleme

GÜRSEL EROL ELAZIĞLILAR’A BAYRAM COŞKUSUNU YAŞATTI

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile şehir merkezinden Elazığ Atatürk Heykelinin olduğu yere kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. CHP İl Teşkilatı ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen yürüyüşün sonunda kalabalığa seslenen Erol, ‘’  Zafer Bayramımızı kutladığımız bu gün, Ulusal Bağımsızlık Mücadelemizi kutladığımız, şehitlerimizi ve Mustafa Kemal Atatürk’ü asla unutmayacağımız gün.” dedi.

Tüm yurtta olduğu gibi Elazığ’da da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. İstasyon Caddesi’nde başlayan Zafer Bayramı yürüyüşü Gazi Caddesi boyunca devam etti. Yürüyüş, Atatürk Anıtı’nın önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

ÜLKEMİZE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN DEĞERLERİYLE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kutlama törenlerine katılan ve Atatürk Anıtı önünde açıklamalarda bulunan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol şunları söyledi:

“Eğer onların o cesareti olmasaydı biz bugün belki de ne ülke ne de devlet olmuştuk. Onun içindir ki Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu bu ülkenin vazgeçilmez, tartışılmaz, sorgulanmaz tek lideri vardır, o da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ben çocukluğumda Elazığ’da milli bayramlarımızın nasıl kutlandığını hatırlarım. Tam da buradan başlayan fener alaylarımız olurdu. Cadde boydan boya ışıklandırılır, askerimiz, polisimiz, resmi kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve derneklerimiz Gazi Caddesi’nden kortej eşliğinde yürüyerek, bütün Elazığlılar da o coşkuya katılarak, bütün milli bayramlarımızı biz sokaklarda kutlardık. İsterdim ki bugün de Elazığ’da ve Türkiye’de, İstiklal Savaşımızla ilgili, Cumhuriyetimizle ilgili bugün Türkiye’de vatandaşlarımız devletimizle, milletimizle sokaklarda, caddelerde olsaydı da bunu hep birlikte kutlasaydık. Ama biz Cumhuriyetimize, devletimize, vatanımıza ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne bize miras bırakan Mustafa Kemal Atatürk’ün değerleriyle sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kim nerede kutlarsa kutlasın, biz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitlerimizi hayatımızın her alanında yaşatacağız ve yaşatmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Av. İbrahim Gök İstifa Etti!

Av. İbrahim Gök İstifa Etti!

Tema Tasarım | Osgaka.com