Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 7 Eylül 2023 109 Görüntüleme

GÜRSEL EROL: ‘’DEĞİŞİM DAYATMALARLA OLMAZ!’’

 

CHP Elazığ 38. Olağan Kongresi’nde konuşan Gürsel Erol’un açıklamaları gündeme damga vurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Elazığ 38. İl Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Parti içinde değişim tartışmalarına dair konuşan Milletvekili Gürsel EROL; ‘’ Değişim dayatmalarla olmaz. Değişimi tabandan delen delegelerle onların iradesiyle oluşacak süreç olmalı diyeceğiz ve inanın bu partiye çok şey kazandıracak. Bakın bugünden sonra iddia ediyorum Türkiye’de yapılacak kongreler çarşaf olacak’’ dedi…

 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, partisinin Elazığ İl Kongresinde önemli açıklamalarda bulundu. Bu gün gerçekleşen kongrede Divan Başkanı olarak da bulunan Milletvekili Erol, kongrenin demokratik bir süreç içerisinde geçtiğini kaydederek, kongre seçimlerinin blok liste yerine çarşaf liste ile gerçekleştiğini ifade etti. Erol: ‘’Her ortamda ve konumda bana destek olan dostlarımla ve İl başkanımızla oturduk, konuştuk ve bunu değerlendirdik. Ben dedim orada eğer bir anahtar listeyle, bir blok listeyle seçime gidersek dostlarımızın arasında tercih etme durumuyla karşı karşıya geliriz, kendimizi ifade edemeyiz ve herkesin bize karşı bir gönül kırıklığı olur.  ‘’

 

GÖNÜL BİRLİKTELİĞİ OLUŞMUŞKEN NİYE GÖNÜL KIRIKLIĞI YARATALIM!

Elazığ’da kongre sürecinin ardından yerel seçimlerde CHP’nin tüm örgütle birlikte, ‘’ birlik ve beraberlik duygusu’ ile yürüyeceğinin altını çizen Erol, Elazığ İl Kongresi’nin olağan kongre sürecinde yapılan ilk kongre olduğunu da dile getirdi. Delegeler ve üyelere de birliktelik mesajı veren Erol açıklamasını şöyle sürdürdü:

‘’Biz Elazığ’da bir gönül birlikteliğinin oluşturmuşken niye gönül kırıklığı yaratalım? Kim seçilirse seçilsin bizim başımızın üstünde yeri var, hepsi bizim dostumuz dedik. Birlikte yürüdüğümüz ve hepsi de yıllardır partiye emek veren arkadaşlar.

CHP ELAZIĞ KONGRESİ, TÜRKİYE’DE YAPILAN İLK KONGRE

CHP Elazığ kongresi Türkiye’de yapılan ilk kongre. Yani olağan kongre sürecinde CHP Elazığ İl Kongresi Türkiye’de yapılan ilk kongre. İl Başkanımız Çağlar Duran’a ‘’öyle bir şey yapalım ki hem dostlarımızın arasında tercih edip kırgınlık yaratmayalım. Hem de Türkiye’ye örnek olalım’ dedim.

Ne yapalım Sayın Milletvekilim dedi; çarşaf liste yapalım dedim. Herkes özgürce aday olsun, herkes özgürce kulisini yapsın, herkes gitsin istediği kişiye oyunu versin ve kim çıkarsa da başımızın üstünde yeri olsun ve bu kongreye çarşaf liste ile gitme kararı aldık. ‘’

 

DEĞİŞİM DAYATMA LİSTEYLE OLMAZ

Kongrede il örgütünün anahtar liste çıkarmayacağının da altını çizen Erol, değişim isteğinin dayatma ile olmayacağını da belirterek:

‘’Ama bir şartla ben bir tek kişiye şuna oy verin demeyeceğim ve kesinlikle il örgütümüz anahtar liste çıkarmayacak, Gençlik kolları başkanı sana söylüyorum asla anahtar liste dağıtılmayacak. Delege girsin kabine aday olana baksın elini vicdanına koysun bu partiyi kimim iyi temsil edeceğine inanıyorsa oyunu ona versin. Değişim mi istiyoruz, değişim dayatma listeyle olmaz. Eğer biz burada blok liste çıkarsaydık değişim süreci ile söyleyecek hiçbir sözümüz olamazdı. Anahtar liste çıkarsak delegenin özgür iradesine müdahale etmiş olacağız. Seçimin sonucuna da hepimiz hayırlı olsun diyeceğiz bende bu ilin Milletvekili olarak Elazığ’ın bu demokratik anlayışını uygulamasını her yerde anlatacağım. Değişim dayatmalarla olmaz. Değişimi tabandan delen delegelerle onların iradesiyle oluşacak süreç olmalı diyeceğiz ve inanın bu partiye çok şey kazandıracak. Bakın bugünden sonra iddia ediyorum Türkiye’de yapılacak kongreler çarşaf olacak. Ne olacak; herkes kendisinin seçilmesini istediği adamın seçilmesini tercih etmeyecek, herkes özgürce oy kullanacak, parti için emek veren insanlar seçilecek. Parti kültür ve geleneğini ortaya koyacağız. Bu örneği oluşturmak Elazığ örgütüne yakışır. Çünkü artık Elazığ İl Örgütü denildiği zaman inanın Türkiye’nin 81 ili arasında CHP’de parmakla gösterilen bu başarı hikâyesi anlatılan bir il olacak. Hepinize teşekkür ederim, bunda hepinizin emeği var, katkısı var.’’ Dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

CEZMİ ORKUN YAZDI…BUMERANG…

CEZMİ ORKUN YAZDI…BUMERANG…

Tema Tasarım | Osgaka.com