Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ 22 Eylül 2023 482 Görüntüleme

MİLLETVEKİLİ KELEŞ SÜRSÜRÜ MAHALLESİ’NDEKİ VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ….

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Mahalle Buluşmaları programı kapsamında Sürsürü Mahallesi’nde Bilgehane Elazığ Kültür ve Sanat Evi’nde muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Mahalle muhtarlarının dinleyerek sorunlarını not alan Keleş, çözümü konusunda değerlendirmelerde bulundu. Sürsürü Mahallesi muhtarı Mustafa Yıldırım mahallenin sorunlarını milletvekili Erol Keleş’e anlattı.

KELEŞ: VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI BİLİYOR VE ÇÖZÜMÜ SÜRECİNDE TAKİBİNİ YAPIYORUZ

Mahalle sakinlerinden depremde evleri hasar alan vatandaşlar AFAD tarafından açıklanan konutların yeni ödeme planında Sürsürü Mahallesi’nin dâhil olmadığını belirttiler. 2020 yılı depreminde kentsel dönüşüm alanında bulunan yerler açıklanan ödeme rakamlarının bir an önce belirlenmesini istediler.

2020 depreminde evleri yıkılan ve yeni yapılan konutlarının teslim edilmesi için beklediklerini ifade eden vatandaşlar da konutların bir an önce tamamlanarak kuraların çekilmesini istediler.

Vatandaşların bu konudaki taleplerini dinleyen Keleş, konuyu AFAD yetkilileri ile paylaşarak sürecin hızlandırılması için gerekenin yapılması için çalışmalara başlayacaklarını aktardı. Konuyla ilgili olarak Elazığ’ın taleplerini bildiğini ve sürecin takibini dikkatle yaptığını ifade eden Milletvekili Erol Keleş, sürecin hızlandırılması için ilgili bakan yardımcısı ve TOKİ müdürlüğü ile görüştüğünü aktardı.

Deprem sonrasındaki evlerinin teslimi ve ödeme planı konusunda memnuniyetlerini ifade eden vatandaşlar kuraların da bir an önce çekilmesini dile getirerek Vekil Keleş’e teşekkür ettiler.

Fırat Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler üniversiteye otobüs seferlerinin saatleri ve sayısı konusunda sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Konuyu Elazığ Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü ile görüşen Milletvekili Keleş, öğrencilerin sorunlarını ileterek çözümü konusunda taleplerini dile getirdi. Sürecin takipçisi olacağının da altını çizdi.

 

DEVLETİMİZ ZOR GÜNLERİMİZİ YÜZ AKIYLA ATLATMIŞTIR

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Keleş 2020 yılında Elazığ depremi, pandemi ve ardından 2023 depremi sonrasında büyük sıkıntılar yaşandığını belirtti. Devletin evleri konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlara gönül rahatlığı ile oturabilecekleri sağlam evler teslim ettiğinin de altını çizen Keleş, ‘’ 2020 depremi sonrasında yapılan TOKİ evleri sağlam zemin üzerinde ve deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılarak vatandaşlarımıza teslim ettiler. Deprem öncesinde TOKİ evleri yerleri itibarı ile çok tercih edilmezken, 2023 depreminde gördük ki TOKİ tarafından yapılan evler hem salam hem de konfor açısından vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilecek evlerdir. Ve deprem sonrasında birçok vatandaşımızın yaşam olanı olarak öncelikli tercihleri TOKİ evleri olmuştur.

Bu gün baktığımızda çok cüzi ödeme planları ile birçok vatandaşımız ev sahibi olmuştur. Bu böyle ardı ardına felaketler yaşayan bir ülke için altından kalkması oldukça zor bir yüktür. Ama birlik ve beraberlik içerisinde Devletimiz, hükümetimiz bu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır .’’ dedi.

 

ŞEHRİMİZİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN MİLLETVEKİLİ ARKADAŞLARIMIZLA İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

Mahalle Buluşmaları toplantısını Sürsürü Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek sürdüren Milletvekili Erol Keleş bir değerlendirmede bulundu. Sorunları dinlemekle kalmayıp çözüm odaklı yol aldıklarını ifade eden Keleş şunları söyledi:

 

‘’Sürsürü Mahallesi’nde hizmet etmekten onur duyduğumuz kıymetli hemşehrilerimizle bir araya geldik.  Hemşehrilerimizin beklentilerini ve taleplerini dinleyerek çalışmalarımıza yön veriyor, çözüm odaklı ilerliyoruz.

Göreve başlayalı 3 ay gibi bir süre oldu. Biz de Elazığ’ın vekilleri olarak görevlerimize başladık. Bu süreçte Cumhur İttifakı vekil arkadaşımızla mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlarla bir arada olduk. Bizler herşeyi göremeyiz, bilemeyiz. O nedenle mahalle toplantıları vatandaşlarımızla bir araya gelmek ve sorun ve taleplerini belirlemek açısından çok büyük bir önem arzetmektedir. Vatandaşlarımız da mahalle buluşmalarında temsil yetkisini verdikleri vekillere dertlerni anlatıyorlar. Ne mutlu bize ki vatandaşlarımız bizleri kendilerine yakın görüyor ve sorunlarını çözebilecek kişiler olarak biliyorlar. Büyük bir samimiyetle anlatıyorlar biz de aynı şekilde dinliyor çözebileceğimiz konularda müdahil oluyoruz, çözemeyeceğimiz konuları da ilgili bakanlıklara ileterek süreci hızlandırıyoruz.

 

Geldiğimiz noktada Elazığ için yeni projeler üretmekten ziyade var olan projelerin tamamlanması daha önemlidir. Sulama ile sıkıntımız, Pertek köprüsü, sağlık ile ilgili sıkıntılarımız var. Bunların çözümü için süreci hızlandırmak adına diğer vekil arkadaşlarımızla iş bölümü yaparak çalışıyoruz. Göreve geleli kısa bir süre oldu. Ancak biz Elazığ’ı bilen, çözüm bekleyen sorunlarını evveliyatından beri takip eden kişiler olarak halkın vekili olarak üzerimize düşenleri yapma gayretindeyiz. Bizim şu kısa dönemde önceliğimiz devam eden projeleri tamamlamaktır. ‘’ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com