Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 24 Eylül 2023 348 Görüntüleme

STK Platformu’ndan Prof. Dr. Mehmet Çelik’e Tepki

 

Elazığ doğumlu Prof. Dr. Mehmet Çelik’in, komşu ve kardeş şehrimiz Malatya’da katıldığı bir toplantıda Elazığ ile ilgili kullandığı çirkin sözleri büyük bir üzüntüyle öğrendik. Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak belirtmek isteriz ki; öncelikle Elazığ ve Malatya arasında kıskançlık kelimesini artık küçük çocuklar bile telaffuz etmemektedir. İki şehir birbirine kenetlenmiş ve peşpeşe yaşanan depremlerin acısını birlikte sarmaya çalışmaktadır. Malatyalı kardeşlerimiz, kendilerini kıskanmak bir tarafa ne kadar sahiplendiğimizi iyi bildikleri için Mehmet Çelik’in bu çirkin sözlerini kaale dahi almamışlardır.

Elazığ’da doğmuş ama Elazığlı olamamış Mehmet Çelik’e hemşehrimiz demiyoruz. Biliyoruz ki kendisi bugün çıksa “Artık Malatyalıyım” dese, Malatyalı kardeşlerimiz de kendisiyle hemşehirlik ilişkisini kabul etmezler. Elazığ’ın ve Malatya’nın kalkınması ancak birlikte olur. Yıllardır suni bir şekilde gündeme getirilen Elazığ-Malatya çatışmasının, kendisine Profesörlük ünvanı verilmiş ve Elazığ’da doğmuş bir şahsiyet tarafından körüklenmeye çalışılmasını kınıyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com