Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 29 Eylül 2023 232 Görüntüleme

AVRUPA SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Avrupa Birliği ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak her yıl, 23-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen tüm Türkiye ve Avrupa’da hayata geçirilen “Avrupa Spor Haftası” toplumda hareketlilik bilinci ile spora teşvik edici çeşitli sportif faaliyetlerle kutlanmaktadır.

2020 yılından itibaren, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Avrupa Delegasyonu tarafından, ülkemiz adına Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından organize edilen Avrupa Spor Haftası kapsamında etkinlikler düzenlenmekte farkındalık oluşturması amaçlanmaktadır.

Öğretmen Evi önünde başlayan açılış yürüyüşü, çeşitli etkinliklerle kutlanılan BEActive Avrupa Spor Haftası, Valilik Meydanında yapılan gösterilerle gerçekleştirildi. Kortej Yürüyüşüyle başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmaları ve çeşitli sportif etkinliklerle sona erdi.

Düzenlenen yürüyüşe; Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Prof. Dr. Mikail Tel, Kurum Personelleri, Antrenörler, Sporcular ve Veliler katıldı.

 

Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Prof. Dr. Mikail Tel yaptığı açıklamada; öncelikle çalışkan bir İl Müdürümüze ve Ekibe sahibiz. Sportif anlamda ilimizi şahlandıran çok kıymetli antrenör arkadaşlarımız faaliyetlerine devam etmekte. Aynı şekilde bütün herkesin spor yapmasını hedefd alan federasyonumuz son iki yıl içerisinde başarılı olan ilk 3 il arasına girdik, bu başarıda siz kıymetli antrenör ve yöneticilerimizin payı çok büyük, bir sonra yapacağınız etkinliklerde hepinize başarılar diliyorum, ifadelerine yer verdi.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; Çok değerli hocam, yine aynı zamanda kurumuzun çok kıymetli Çalışma arkadaşları, antrenörlerimiz, Çok kıymetli Sporcularımızın velileri, Değerli paydaşlarımız ve çok kıymetli Çocuklar gençler hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum,

Hocamın da ifade ettiği gibi Elazığ hakikaten son yıllarda Gençlik Spor Yatırımlarından payını en fazla alan bir kurum. Bunu her konuşmamda ifade ediyorum ama hakikaten antrenör arkadaşlar bilirler kurumumuzda uzun yıllar çalışan Antrenörlerimiz  bunun yokluğunu yaşadı. Hakikaten Bütün branşlarımız hemen hemen antrenman salonları Tesisleri Bazen Hiç olmayan bir tesis şu anda 2 tesis var. Örnek vereyim mesela Boks Salonu, Okçuluk salonumuz yüzme havuzumuzun üstünde kullanıyor, müstakil Okçuluk salonumuz olacak. Yine Eskrim gibi ve Sivrice Su Sporlarında, Kano Kürek Halter gibi Bilardo gibi havalı silahlar gibi yeni branşları da ilimizde tanıştırıyoruz. Dolayısıyla Önemli olan bu tesislerin Tabii yapılması değil içinde doldurulması lazım. Bir Hayli Antrenman yapan antrenörlerimiz ve Kulüplerimiz var. Bu anlamda ben Şu an burada olan ve hakikaten Gençlerimizin ve çocuklarımızın gelişimine çok ciddi katkı sunan Değerli çalışma arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Bu çok önemli bir iş çünkü.

Bu çocuklarımız spor yaparak Avrupa Spor Haftasında belirtmek istiyorum Hakikaten hem fiziksel hem zihinsel hem de fizyolojik olarak çok ciddi kazanımlar elde ediyor. Sporun katkılarını saymakla bitiremeyiz. Basın aracılığıyla ulaşacağımız verilerimize şunu söyleyebilirim, Çocuklarınızı mutlaka ilgi ve yetenekleri Bir spor aktivitesine getirin Ve bu çocuklarımızı bizlere teslim edin.

Onlar bu kazanımlardan ileride çok daha büyük yerlere gelecekler diye düşünüyorum ben. tabii burada Avrupa Spor Haftası nedeniyle Organizasyonda görev alan başta il temsilcimiz Kıymetli hocama, Çalışma arkadaşlarıma ve sizlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de hem sportif hem sosyal açıdan Hep birlikte mutlaka daha iyi yere geleceğiz, mutlaka eksiğimiz vardır kıymetli arkadaşlar bunları birlikte istişare edelim ama birlikte geliştirelim. Bu gençler bizim onlar için daha fazla ne yapabiliriz hep birlikte çalışalım. Biz gece gündüz demeden emin olun daha çok tesis daha çok sporcularımızla neler yapabiliriz onun gayreti içerisindeyiz, Buradan Bize destek olan başta Bakanlığımıza, Sayın Valimize, Milletvekillerimize Belediye Başkanımıza, İl Başkanımıza Ve çok kıymetli Spor Taban birliklerine şükranlarımı sunuyorum , saygıyla Hepinizi selamlıyorum,

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com