Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 6 Ekim 2023 395 Görüntüleme

Elâzığ’a gelen şair ve yazarlar, okullarda öğrencilerle buluştu.

Bu yıl “Sezai Karakoç” anısına düzenlenen 26. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları etkinlikleri kapsamında Elâzığ’a gelen şair ve yazarlar, okullarda öğrencilerle buluştu.

Dirilişin Mimarı “Sezai Karakoç” anısına düzenlenen 26. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları etkinliklerinde şair ve yazarlar öğrencilerle buluştu. Ahmet Yesevi Sosyal Bilimler Lisesinde gerçekleştirilen programa Serhat Kabaklı, Altınbek İsmailov, Yklas Oljay ve Saliha Malhun Katıldı.

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı, Elazığ’ın Türk dünyasının gururu olan bir şehir olduğunu belirterek, şiir akşamlarının Türk dünyasında marka haline geldiğini söyledi.Kırgızistanlı şair Altınbek İsmailov, öğrencilere seslenerek, şiirlerin önemine vurgu yaptı.Türk ülkeleri arasında duygu ve gönül köprüleri kurarak dostluk ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiğini belirten Yklas Oljay ise bu tür etkinliklerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Şairlerin öğrenciler ile buluşmaları programı daha sonra Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi’nde devam etti. Düzenlenen programa Metin Önal Mengüşoğlu, Birsen gota, ve Rasad majıdov katıldı. Programda konuşan Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Süleyman köse, eğitim öğretim faaliyetlerinin gizli kahramanlarını ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com