Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 6 Ekim 2023 419 Görüntüleme

Hazar Şiir Akşamları Etkinlikleri, Şairler Yürüyüşü İle Başladı

26’ncı Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, şairler yürüyüşü ile başladı. 8 Ekim tarihine kadar devam edecek olan ve bu yıl “Dirişilin Mimarı Sezai Karakoç” anısına düzenlenen şiir akşamlarına yerli yazar ve şairlerin yanı sıra Türk Dünyasından da birçok isim katılıyor. İzzetpaşa Cami önünde toplanan şairler, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar, Türk bayrakları ve mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı’nda Elazığ Belediyesi Mehteran Ekibi Konseri ile devam eden programa Elazığ Valisi Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, şairler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ş AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Elazığ’ın kültür sanat ve edebiyat şehri olduğunu söyleyerek: “ülkemizin her köşesi tarih, kültür ve medeniyet birikimiyle doludur. Elazığ’da kültür, sanat, şiir ve edebiyatın öne çıktığı nadir şehirlerden birisidir. Hazar Şiir Akşamları artık gelenekselleşti, kökleşti ve uluslararası bir boyuta ulaştı. Elâzığ’ımız Keban’ından Sivrice’sine, Palu’dan Ağın’a kadar bütün ilçeleri ve Kadim Harput medeniyetiyle bu kadim geleneğin geleceğe taşınması açısından gerçekten bu tür organizasyonlar son derece önemlidir.” dedi.

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu,şiir akşamlarının Elazığ’dan Türk Dünyasına açılan bir kapı olduğunu belirtti. Bilginoğlu, Belediye olarak kültür ve sanatın gelişmesi adına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Hazar Şiir Akşamlarının merkezinde Türkçe ve Türk Kültürünün yer aldığını ifade eden Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, şiir akşamlarının bundan sonrada devam edeceğini söyleyerek: “Hazar Şiir Akşamları, sadece bir şiir akşamları etkinliği değil; bunun fikri altyapısı, kurgusu, düşüncesi, çok sağlam temellere dayandığı için taklidi olan pek çok şiir akşamı, şiir etkinliği, kısa süreli oldu. Ancak Hazar Şiir Akşamları çok şükür çeyrek asrı devirdi. İnşallah bu şekilde devam edecek. Bu Teşkilat’ımız sağlam adımlarla daha ileri işbirliklerine doğru yürüyor. Bu işbirliğinin kültürel sahada da önemli bir ayağını Hazar Şiir Akşamları oluşturuyor. O yüzden fikri temelleri sağlam diyoruz. Bugün hamdolsun biz Türk dünyasında büyük bir dayanışma sergiliyoruz. Kardeş Azerbaycan’ın Karabağ’da kazandığı iki büyük zaferin gurunu hep beraber yaşıyoruz. İnşallah bu etkinlik, birlikteliğimizin kültürel alanda kalıcı bir etkinliği olarak devam eder. Niyetimiz, gayretimiz bu, bunun için çaba harcıyoruz.” Dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com