Ana Sayfa GÜNDEM 15 Ekim 2023 115 Görüntüleme

BAŞKAN BANKUR: “MEMURUN TEK UMUDU, TÜRKİYE KAMU-SEN’DİR “

Türk Büro-Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer BANKUR, toplu sözleşme masasında 2024-2025 yılına dair alınan kararların yetersiz olduğunu ve kararlaştırılan zam oranlarının hedef enflasyonun altında kaldığını belirtti.

Memurların haklarının savunulması konusunda yetkili Sendikanın yetersiz olduğunu vurgulayan Başkan Bankur; “7. Dönem Toplu Sözleşme de gösterilmiştir ki, yetkili Sendikanın memurun hakkını arayacak ne  bilgisi, ne becerisi, ne de amacı vardır. Memurun tek umudu Türkiye Kamu Sen’dir.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Bankur, açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Memur ve kamu kamu görevlilerinin 2024-2025 yılları, özlük ve mali haklarını düzenleyen 7.dönem toplu sözleşme, yetkili sendikanın gayreti ve yardımı ile, yapısı itibarıyla kamu bürokratlarından oluşan, kamu işvereninden farklı karar vermesi mümkün olmayan, bu haliyle de 2024-2025 yılları hedef enflasyonun gerisinde zam oranları sonuçlanmıştır.
Gerek 7.dönem toplu sözleşme masası, gerekse hakem heyetindeki gelişmeler göz önüne alındığında, yetkili sendikanın, memurun hakkını arayacak, ne bilgisi ne becerisi ne de böyle bir “amacı” vardır.
Yetkili sendika mevcudiyetini ve üye sayısını, kamu gücüne yaslanarak, tarafsız olması gerekirken, yetkili sendikanın boyunduruğu altına girmiş, yetkisini, malum sendikanın menfaatleri uğruna kullanan, amir durumundaki devlet memurları kanalı ile sürdürmek, devam ettirmektedir.” dedi.

MEMURLARIMIZ KORKU VE ENDİŞE İLE ZORLA MALUM SENDİKAYA ÜYE OLMAKTALAR

Maalesef memurlarımız, korku ve endişe ile zorla malum sendikaya üye olmakta, ayrılamamaktadır. Bu durum 7 dönem, 14 senedir, memurun haklarını almasını engellemekte, sorunların toplu sözleşme masasında çözülmesine imkan vermemektedir. Bizler biliyoruz ki; memurun gözü de gönlü de umudu da Türkiye Kamu Sen’de, Türk Büro Sen’dedir. Yetkili; ancak etkisiz ve beceriksizler, kamu gücü ile korku ve zorla üyelerini tutmakta, tutmaya çalışmaktadır.
Korkunun ecele faydası yoktur. Toplu sözleşme ve hakem kurulunda memurun hakkını arayamayan, aramayan, umut tacirleri yıkılmaya, yok olmaya mahkumdur. Bu çırpınışlarınız son çırpınışlarınızdır.
Türk memuruna da diyeceğimiz şudur; Türk memuru asla hiç bir şart altında korkmaz, korkmamalıdır. Sendikamız üyelerine, malum sendikadan ayrılıp sendikamız saflarına katılan, katılacak olanlara mobbing veya baskı yapacak, amir kılığındaki malum sendika payandalarının “alnını karışlarız” hesabını hukuk önünde sorarız.
Memurlarımızın, yetkili, ancak beceriksiz sendika tarafından, toplu sözleşme masasında bırakılan, hakeme sevk edilen bütün sorunlarının takipçisi olacak, çözüme kavuşturulması için mücadele veriyoruz, vereceğiz. Türk memuru endişe etmesin, Türkiye Kamu Sen varsa umut vardır, çare vardır. Bu duygularla tüm memurlarımızı Türkiye Kamu Sen, Türk Büro Sen çatısı altında toplanmaya, birleşmeye davet ediyorum.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com