Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 19.10.2023 613 Görüntüleme

FUNDA CANPOLAT’IN KALEMİNDEN “UNUTULMAMALIDIR Kİ SAVAŞLAR SABIR, AKIL VE STRATEJİLER İLE KAZANILIR…”

UNUTULMAMALIDIR Kİ SAVAŞLAR SABIR, AKIL VE STRATEJİLER İLE KAZANILIR…

İsrail ve Filistin arasında yaşanılan kötü günler elbette hepimize derin bir acı yaşatmaktadır. Özellikle İsrail’in insanlık ve savaş ahlakından uzak tutumu tüm İslam dünyasını derinden üzmüştür. İsrail’in yaptığı bu katliam, savaş değil soykırımdır.

Türkiye’deki din kardeşlerimizden görüyoruz ki; onlar da en az bizim kadar üzgünler. Ancak hepimiz biliyoruz ki, yüzyıllardır tüm dünyanın asıl hedefinde bizler ve cennet vatanımız Türkiye vardır. Sokaklardaki yürüyüşler, verilen tepkiler, Türkiye’nin bir kez daha korkusuz ve cesur olduğunu göstermiştir. Bu katliama sessiz kalmayan ülkeme kendi adıma tekrardan teşekkür ediyorum. Ancak dünya savaşının kapıda olduğu bir dönemde yanlış yapılan bir hamlenin ülkemize ne kadar zarar vereceğinin bilincinde olmamız gerekir.

Unutulmamalıdır ki yüzyıllardır Türkiye üzerinde oynanan oyunlar, uygulanan bölücülük politikaları ve provokasyonların hepsi bugünler için yapılmış yıpratma çalışmalarıdır. Buradan Türkiye’deki vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum! Yapılan taşkınlıkların devletimize hiçbir faydası olmadığı gibi zararı olacaktır. Yapılan yanlış bir hamle ile devletimiz savaşın ortasında okların döndüğü nokta olacaktır.

Geçmiş yıllara dönüp baktığımızda 28 Haziran 1914’te Avusturya-Macaristan tahtının veliahdının bir Sırp Milliyetçisi tarafından öldürülmesi ile 1. Dünya savaşının ateşi yakılmıştır. Bizler de ülkedeki vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Hiçbir  provokasyona gelmeyelim. Milli duygu ve zaaflarımızı kullanmak isteyenlere karşı sabırlı ve akılcı bir yaklaşım ile karşılık verelim.

Dünya 3. Dünya savaşının eşiğindeyken yapılacak olan yanlış hamlelerin çok şey kaybettirebileceğini bilelim.

Unutulmamalıdır ki…

Savaşlar sabır, akıl ve stratejiler ile kazanılır…

FUNDA CANPOLAT

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com