Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 26 Ekim 2023 526 Görüntüleme

ELAZIĞ BAROSUNDAN, İSRAİL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU 

İsrail’in devam eden saldırılarında savaş suçu işlediğini belirten Elazığ Barosu, Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurdu. Adliye Binası önünde toplanan avukatlar adına açıklama yapan Baro Başkanı Melih EFE, Uluslararası Ceza Mahkemesine göre İsrail’in yaptığı saldırıların suç olduğunu kaydetti.

İsrail’in devam eden saldırılarında savaş suçu işlediğini belirten Elazığ Barosu, Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurdu. Adliye Binası önünde toplanan avukatlar adına açıklama yapan Baro Başkanı Melih EFE, Uluslararası Ceza Mahkemesine göre İsrail’in yaptığı saldırıların suç olduğunu kaydetti. EFE, İsrail’in insanlığa karşı suç, soykırım ve savaş suçlarını en ağır şekilde işlediğini ifade etti.

Başkan EFE’nin yaptığı açıklama şöyle:’’ İsrail Yönetimi ve Silahlı Kuvvetlerinin; Gazze/Filistin’e yönelik halen devam etmekte olan saldırıları neticesinde sivil halkı, hastaneleri acımasızca hedef aldığı, soykırım, insanlığa karşı suçları ve savaş suçları işlediği gazete ve televizyonlarda yayınlanan haber ve görüntüler neticesinde ortaya konulmuştur. UCM Statüsünün 7.Maddesine göre; adam öldürme, yok etme, köleleştirme, halkı göçe ya da nakle zorlama, uluslararası kamu hukukunun temel hükümlerine aykırı olarak hapsetme veya bedensel hürriyeti ağır bir şekilde ortadan kaldırma, işkence, zulmetme, cinsel özgürlük aleyhine fiillerde bulunma, vatansız bırakma, kişileri ortadan kaldırma ve diğer fiziki ve ruhi sağlığa zarar verici filler birer “insanlığa karşı işlenen suç” olarak kabul edilmiştir. Gıda, su, ilaç gibi temel insani ihtiyaçların dahi Gazze/Filistin’e girişine İsrail yönetimince izin verilmemektedir. İnsanlık dramının yaşandığı, sivillerin ölüme terk edildiği ve temel insani ihtiyaçlara erişilemeyen Gazze/Filistin’de hedef gözetmeksizin sivilleri katleden, sivillerin yaşadığı, sığındığı binaları füzelerle yerle bir eden İsrail ordusu, daha da ileri giderek ibadethaneleri, hastane ve sığınma evlerini hedef almıştır. Gözünü kırpmadan sivillerin sığındığı hastaneye dahi saldırı düzenleyen İsrail, insanlığa karşı suç, soykırım ve savaş suçlarını en ağır biçimde işlemektedir. Doğrudan sivil halka yönelik toplu cezalandırma ve yok etme amaçlı silahlı saldırılar, sivil halkın mülkiyet hakkına yönelik saldırılar, evlerin, işyerlerinin, bahçelerin bombalanması, insani yardım kuruluşlarına yönelik saldırılar, Kızılhaç ve Kızılay amblemlerini taşıyan binalara, malzemelere, tip birimlerine, ulaşım araçlarına ve kişilere karşı saldırılar, sivilleri kasten aç bırakmak, ilaçsız bırakmak (Ambargo), etnik, irkî veya dinî bir grubun tamamen veya kısmen yok edilmesi maksadıyla, bu grupların üyelerinin kasten öldürülmesi, tamamen veya kısmen yok edilmesi sonucunu doğuracak koşullarda yaşamaya zorlanması savaş şartlarında dahi yasaklanmış eylemler olarak Uluslararası hukukta kabul edilmektedir. İsrail Yönetimi ve Silahlı Kuvvetlerinin; Gazze/Filistin’e yönelik halen devam etmekte olan saldırıları neticesinde sivil halkı, hastaneleri acımasızca hedef aldığı, soykırım suçu, insanlığa karşısuçları ve savaş suçu işlediği, sistematik olarak masum insanların öldürüldüğü ve özellikle belirtmek gerekirse çocukların bomba ve ağır silahlarla katledildiği sabit olduğundan şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın başlatılarak neticesinde cezalandırılmaları için Uluslararası Ceza mahkemesine başvuruda bulunduğumuzu tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com