Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 6 Kasım 2023 102 Görüntüleme

ELAZIĞ TÜRK OCAĞI CUMHURİYET’İN 100. YILINDA ELAZIĞ’DA YÜKSEKÖĞRETİM “REKTÖR HOCALAR KONUŞUYOR” İSİMLİ PANEL DÜZENLEYECEK

ELAZIĞ TÜRK OCAĞI CUMHURİYET’İN 100. YILINDA ELAZIĞ’DA YÜKSEKÖĞRETİM “REKTÖR HOCALAR KONUŞUYOR”
İSİMLİ PANEL DÜZENLEYECEK

Elazığ Türk Ocağı Cumhuriyet’in 100. Yılında Elazığ’da Yükseköğretim- “Rektör Hocalar Konuşuyor” isimli panel düzenleyecek. Panele konuşmacı olarak Fırat Üniversitesinin eski rektörleri Prof. Dr. Eyüp Günay İspir, Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl, Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve mevcut rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş katılacak. Panel, Ahmet Tevfik Ozan Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 7 Kasım 2023’te saat 19:00’da yapılacak.


Panelle ilgili açıklamada bulunan Elazığ Türk Ocağı Başkanı Doç. Dr. Yavuz Haykır ülkemizde yükseköğrenimin ehemmiyetine binaen pek çok çalışmanın yapıldığı fakat kurumların geleceğine ilişkin meselelerin üzerinde yeterince konuşulmadığını belirtti. Bir kurumun geleceğine olan izdüşümünün bahsedilen kurumun yönetiminden birinci dereceden sorumlu olanların yapacağı tespitler paralelinde gündeme getirilmesi gerektiğini belirten Haykır, Elazığ’da ya da ülkemizde yükseköğretime katkıda bulunan ve en yetkili makamda bulunanlara bu nedenle söz hakkı verilmesinin zaruri olduğundan söz etti. Şehrin geleceğine ilişkin tasarılar söz konusu olduğunda birlik ve beraberlik içerisinde mutabakat zemininde Fırat Üniversitesini bugünlere getiren akademik camianın ortak hareket etmesi gerektiğini belirterek sözlerini sürdüren Haykır, son olarak: ”Cumhuriyet’in 100. yılında Elazığ’da ve ülkemizde yükseköğretimin tüm yönleriyle konuşulacağı, benzeri daha önce gerçekleştirilmemiş, 1992 yılından bugüne yaklaşık 31 yıllık bir süreç içerisinde Fırat Üniversitesinde görev yapmış beş rektörün konuşacağı panele tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.
Bilindiği üzere Prof. Dr. Eyüp Günay İspir 1992- 2000 yılları arasında, Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl 2000-2004 ve 2008-2012 yılları arasında iki dönem olarak, Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz 2004-2008 yılları arasında Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise 2012-2020 yılları arasında Fırat Üniversitesinde rektörlük makamında bulunmuştu. Panele 2020 yılında göreve başlayan mevcut rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ta konuşmacı olarak katılacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com