Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 7 Kasım 2023 128 Görüntüleme

BASKİL İLÇESİN’İN KRONİKLEŞMİŞ SORUNU: “KANALİZASYONSUZ MAHALLELER”

Elazığ’ın Baskil ilçesinde yaşayan vatandaşlar ilçenin  bazı mahallelerinde kanalizasyon olmamasına tepki gösterdi.

İlçede 2023 yılına kadar kanalizasyon alt yapı sorunun çözülmemiş olmasına tepki gösteren vatandaşlar, bu sorunun bir an  önce çözülmesi gerektiğini  ve kanalizasyon sorununun salgın hastalıklara neden olabileceği için sağlık açısından  tedirgin olduklarını dile getirdiler.

Baskil ilçesinde yer alan 6 kanalizasyonsuz mahalleden biride Odabaşı mahallesi. Yaklaşık 20 dairenin kanalizasyonsuz kaldığı mahalle ile ilgili sorunları bildiren Odabaşı Mahalle Muhtarı Alaattin Karakul;

“Bizim mahallemizin bir sorunu da kanalizasyonumuz yok. Baskil’in 6 tane mahallesiyiz. 6 mahallesinden bir tanesi de biziz. Maalesef mahallemizde alt yapı yok yani kanalizasyonumuz yok. ” ifadelerine yer verdi.

BAZI MAHALLELERDE KANALİZASYON YOK! PARA GELDİDE HARCANMADI MI?

Mahalle sakinlerinden Emekli Albay Sabri Özbey, Elazığ’ın Baskil içesinde kanalizasyonsuz 6 mahallenin yer aldığını, ilçenin kanalizasyon bulunan mahallelerinden akan suların yerleşim yeri olan bir köyde yer alan Şahaplı deresine  aktığını ve ilçenin ciddi manada çöp sorunu olduğunu dile getirdi.

Çocukluk yıllarından itibaren ilçede bir değişim ve gelişimin mevcut olmadığını belirten Özbey, “Yani kanalizasyon yok ama niye yok? Para geldi de harcanmadı mı? Aidat geldi de sarf edilmedi mi? Yani  en kısa zamanda bu alt yapı kanalizasyonun yapılması lazım.” dedi.

Özbey konuşmalarının devamında;

” Elazığ’ın ilçesi olan Baskil’e geliyoruz. 2-3 ay kalıyoruz ondan sonra soğuklar başlayınca Ankara’ya dönüp orda ikamet ediyoruz.  Fakat Baskil’de her ne hikmetse çocukluğumuzdan bugüne hiçbir değişiklik yok. Yani nasıl yok? Şöyle izah edelim Bazı semtlerde kanalizasyon olmadığı, bunlarında zaten muhtarlar vasıtası ile yetkililere müracaat ile bu sorun çözülür. Yani kanalizasyon yok ama niye yok? Para geldi de harcanmadı mı? Aidat geldi de sarf edilmedi mi? Yani  en kısa zamanda bu alt yapı kanalizasyonun yapılması lazım. Neden dersen çünkü hastalıklara kapı açan, bir sağlık problemi olan konu bu. Birde Baskil’in lağım suları Şahaplı deresine akıyor. Şimdi Şahaplı deresine akınca orasıda bir köy yani. Oranın halkıda mağdur durumda. Yani Şahaplı köyüne bugün bir hastalık yayılsa bütün Baskil  ilçesine de yayılacak. Diğer bir husus gördüğüm şeylerden biride bazı çöp bidonlarında günlerce çöp bekliyor. Çöp bidonları ağzına kadar doluyor gelip almıyorlar biz müracaat edince de sanki kabahat işlemişiz gibi mırın kırın ediyorlar. Halbuki her gün çöp toplanması lazım

Bakın şimdi çöp bidonları alınıyor ama burada ki çöpleri süpürüp almıyorlar. Köpek leşi bidonun oraya atılmış orada bekliyorlar. İşte bu leş mahalleye hastalığı yayar. Çöp bidonunu alıyorlar çevresini süpürüp almıyorlar. ” dedi.

Canbeyler mahalle sakinlerinden Saim Kakıs ise;

“Ben Canbeyler mahallesinde ikamet etmekteyim. 6 yıldır kanalizasyonumuz yok. Bir an önce yapılmasını istiyoruz. bildiğim kadarıyla bizim burada 20-30 dairenin kanalizasyonu yok. ” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com