Ana Sayfa GÜNDEM 7 Kasım 2023 178 Görüntüleme

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 2023-2024 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Fırat Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, yoğun bir katılımla yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan açılış törenine; Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Baro Başkanı Av. Melih Efe, Jandarma Alay Komutanı Albay Murat EVREN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ, Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan AKPINAR, Fırat Üniversitesi eski Rektörleri Prof. Dr. Eyüp Günay İSPİR, Prof. Dr. Feyzi BİNGÖL, Prof. Dr. Hamdi MUZ, Prof. Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Akademik yıl açılış töreninde konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Ülkemizin en köklü üniversitelerinden bir olan Fırat Üniversitesi’nin yeni akademik yılının açılışını gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “2023-2024 eğitim-öğretim yılının ülkemiz, ilimiz, öğrencilerimiz, aileleri ve bütün personelimiz için faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, “1975 yılında kurulan Fırat Üniversitesi, 44 bin 35 öğrencisi, 2 bin 65 akademik personeli ve 3 bin 700 civarında idari ve destek personeli, 17 Fakülte, 4 Enstitü, 3 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu ve yirmiden fazla Araştırma Merkezi ile yaklaşık yarım asırdır eğitim-öğretime devam eden Türkiye’mizin en köklü üniversitelerden biri haline gelmiştir. Üniversitemiz Aralık 2021 tarihi itibariyle ülkemizin en iyi üniversiteleri arasında yerini alarak “Araştırma Üniversitesi” unvanını kazanmıştır.

Benzer şekilde 2020 yılında kurduğumuz Dijital Dönüşüm Merkezinin yoğun çalışmaları neticesinde üniversitemiz, 208 üniversite içinde dijital dönüşümde en iyi gelişim sağlayan 8 üniversite arasına girerek Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm projesinde pilot üniversite olarak seçilmiştir.

URAP, THE, QS, SHANGAI ve WEBOMETRICS verilerine göre üniversitemiz Türkiye’de devlet üniversiteleri arasında 15 ile 17. Sıra aralığında, dünyada ise 800 ile 1100. sıra aralığında yer almaktadır. Verdiğimiz eğitimin kalitesini çok önemseyen bir üniversiteyiz. Tıp, Mühendislik, Eğitim Fakültelerimiz ulusal akreditasyona,          Veteriner Fakültemiz ise hem ulusal hem de uluslararası akreditasyona sahiptir. Diğer fakültelerimizde akreditasyon süreçleri devam etmektedir

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının insanlığa, milletimize, bölgemize, eğitim camiasına, akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Programda Fırat Üniversitesi eski Rektörleri Prof. Dr. Eyüp Günay İSPİR de bir konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini aktararak yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını temenni etti.

Program Üniversitede akademik unvan alan Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyelerine cübbelerinin giydirilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com