Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, SPOR 13 Kasım 2023 1525 Görüntüleme

BAŞKAN KAYMAK: ELAZIĞSPOR VE TARAFTARLARINA YAPILANLARI HESABI SORULMAZ İSE BİZ GEREKENİ YAPACAĞIZ

TFF 3. Lig’te oynanan Kelkit Hürriyetspor – Elazığspor maçında Elazığspor takımına ve taraftarlara yönelik olarak atılan  “PKK dışarı” sloganı sonrasında arbede çıktı. Çıkan arbedede polisler tribünlere müdahalede bulundu.

ELAZIĞSPOR’DAN AÇIKLAMA: TARAFTARLARIMIZA ORANTISIZ GÜÇ KULLANILDI

Elazığ’dan giden taraftarların da izlediği maçın sonunda tribündeki Elazığspor taraftarının stadyumdan tahliye edilmesi sırasında Polisin müdahalesinin orantısız olduğunu ifade eden Elazığspor’dan sert tepki geldi. Elazığspor konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  “Bugün deplasmanda oynadığımız Kelkit Hürriyetspor maçı sonrası Emniyet güçleri tarafından taraftarlarımıza orantısız güç uygulanmıştır. Maç sonu tribünlerden çıkmayı bekleyen taraftarlarımıza hiçbir sebep olmadan joplarla saldıran görevli emniyet güçlerinin fiili müdahale görüntülerini gerekli mercilere göndereceğimizi kamuoyuyla paylaşıyor, Kelkit Hürriyetspor yöneticilerinin, taraftarlarının ve emniyet mensuplarının çirkin ve saldırgan tutumlarını kınıyor, yaralanan taraftarlarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Elazığspor Onursal Başkanı Hasan Kaymak da polisin Elazığspor taraftarlarına karşı tutumunu sert bir dille kınadı. Konuya ilişkin olarak yetkilileri görevlerini yapmaya davet eden Kaymak, ‘’ Şayet devletimiz, içişleri bakanlığımız gereğini yapmazsa biz hakkımızı arayacağız.’’ Dedi.,

Kaymak açıklamasının devamında şu ifadelere yerdi:’’ Elazığ’ı da, Elazığsporu da herkes bilir. Gümüşhane’de oynanan maçta sporcularımızı ve taraftarlarımızı tahrik etme amaçlı söylenen söz ve sloganlar ne yazık ki emniyet güçlerinin de olayda müsamahakar davranması sonucu kaosa neden olmuştur. Biz Elazığ’ız. Biz Elazığlıyız. Bizi PKK ile ilişkilendirmek gibi gaflete düşenlerin milliyetçiliği, vatanseverliği kuşkuludur. İçişleri Bakanlığı’nın olaya derhal müdahale etmesini bekliyoruz. Aksi takdirde gereğini biz yapacağız’’ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com