Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 14 Kasım 2023 795 Görüntüleme

YEDİEMİNLERDE MİLYONLARCA LİRALIK SERVET ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR…

Hacizli 700 bin aracın satışını  kapsayan düzenlemeyle ilgili tebliğ 18 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Uygulamanın 1 Kasımda başlayacağı belirtilmesine rağmen konuyla ilgili Yediemin işletmecileri hala bir yazı ya da tebligat gelmediğini söylüyorlar.

Aracı borçlu olduğu için Yedieminde bekleyen ya da uygun fiyata araç almak isteyen vatandaşlar uygulamanın başlamasını bekliyorlar. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren uygulamaya dair Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hacizli mallara ilişkin olarak Hacizli malların yedieminlerde çürümesinin önüne geçecek uygulamayı 1 Kasım’da başlatıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsamda, haciz kararı kalkmış olup halen yedieminlerde muhafaza edilen mallar kanuni istisnalar hariç öncelikle mülkiyet sahibi borçlu tarafından teslim alınabilecek.

YEDİEMİNLERDE BÜYÜK BİR MİLLİ SERVET ÇÜRÜMEYE TERKEDİLMİŞ

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Elazığ’daki Yediemin işletmecilerinden Mustafa Aydemir, uygulamanın başlaması ile birlikte çürümeye terk edilen bir çok aracı satılmasının her açıdan iyi olduğunu söyledi. Konuyla ilgili olarak henüz kendilerine resmi bir yazı veya bildiri gelmediğini ifade eden  Aydemir yedieminlerde büyük bir milli servetin çürümeye terkedildiğini ve bu uygulamanın hayata geçmesiyle piyasaların rahatlayacağını belirterek :”Bakanlık 700 bin aracın yedieminlerde satılacak satılacağını söyledi. 700 bin  aracın yedieminde  satılacağı söyleniyor. Şimdi bunun alt yapısı gerçekten hazır mı ?Altyapısı ne aşamada? Bunu en iyi icra dairelerine sormak lazım. Bununla ilgili bize herhangi bir belge veya yazı gelmemiş. Dolayısıyla; şu milli servete bakar mısınız? gerçekten bu milli servettir. Bakın milli servet  devletin bekası demektir. 700 bin  araç deniyor. Keşke 700 bin araç satılmış olsa, piyasa da rahatlamış olacak. Biz de rahatlamış olacağız.

YEDİEMİNLERDEKİ ARAÇLAR SATILIRSA, DEVLETİN KASASINA MİLYONLARCA LİRA GİRECEK

Devletin kasasına 100 milyonun üzerinde bir para girmiş olacak. Bu para nereden gelecek? Sadece bunun MTV’si, ÖTV’si, KDV’si yeter Devlet de kazanıyor, vatandaş da kazanacak. Borçlu da borcundan kurtulmuş olacak, alacaktı da alacağından kurtulmuş olacak. Bir an önce biz de bunları yetkililere defalarca söyledik. Buraların boşalmasını istiyoruz. Çalışma yapılmış olsa da yasal olarak herhangi bir engel yok. Yasal yollarla zaten çözülmesini istiyoruz. Yeter ki icra daireleri işi ele atsın. İcra daireleri işe el atmadıktan sonra bu iş çözülmez. Bu işler icra dairesinde çözülecek. Bir an önce satışa başlanmış olsa, bizler de, vatandaş da herkes rahatlamış olacak. Alacaklı gelmiş diyor ki; ‘benim aracım niye çıkmamış? Borçlu diyor;’ benim aracım niye satılmamış? Borcumdan düşsün.’

BİZLER DE İSYAN NOKTASINDAYIZ, SATIŞ OLURSA BORÇLU DA, ALACAKLI DA, BİZLER DE RAHATLAYACAĞIZ

Yok, herhangi bir çalışma yok. İcra dairelerinde çalışma yok. Biz de isyan ediyoruz. İsyan etmemek elde mi? Biz işçi parasını ödeyemiyoruz. Satış olmadığı zaman işçimizin parasını, giderlerimizi ödeyemiyoruz. Biz de giderlerimiz buradan gelen para ile karşılayacağız. Cebimizden karşılayacak halimiz yok.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com