Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 18.11.2023 325 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…DİK DUR EMEKLİ KARDEŞİM

DİK DUR EMEKLİ KARDEŞİM

Değerli vatandaşlar, AKP iktidarının ayrımcı politikalarının son örneği sayısı 17 milyon olan emeklilerimiz arasında yapılan ayrımcılıktır. Bir defaya mahsus olmak üzere ödenmesi gereken 5 bin lira için çalışan emekliler kapsam dışı bırakılmıştır. AKP iktidarının milyonlarca emeklinin neden çalıştığını anlamıyor galiba. Öyle ya 7.500 lira alan yaklaşık 10 milyon emekli çalışmayıp ne yapsın ölsün mü? Sonuçta Emekli, emekliyor dünya lideri ! Bahçeli sayesinde şov yapıyor.

Bir çocuğun emeklemesi, sonra yürümesi ve ardından koşması gibi gelişmeler ebeveynleri  nasıl sevindiriyorsa, yürüyen birinin güçten düşüp emekleme vaziyetine geçmesi de herkesi üzen bir durumdur. İktidarın ilgisizliği ve üvey evlat muamelesi sonucu süründürdüğü emeklilerimizin durumu da bizleri üzmektedir. Biliniz ki; hepimizin ortak sevinci, emeklilerin sürünmesi değil koşması olacaktır.

Emekli maaşlarına zam yapmayı düşünmeyen Erdoğan iktidarı, giderek yoksullaşan emekli, dul ve yetimlere bir defalık seçim rüşveti verirken, emeklilerin neredeyse yarısının çalışmak zorunda kalması gerçeğini görmezden gelmiştir. Ülkemize yıllarca hizmet veren bir emekliyi 7.500 liraya mahkûm edeceksin, ikinci bir işte çalışmak zorunda bırakacaksın şimdi de sözde müjde dediğin ödemeden mahrum bırakacaksın. Pes vallahi…

Oysa; Emeklilik, birçok ülkede insanların kendi yaşamlarını özgürce düzenleme, hobilere ve kültürel faaliyetlere zaman ayırma ve huzur içinde yaşama fırsatı olarak görülürken, ülkemizde AKP iktidarı sayesinde yoksulluğa mahkum edilen ve maaşları açlık sınırlarının çok çok altında kalan emeklilerimiz çalıştıkları için cezalandırılıyor. Hatta  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yüksek ücret artışlarının yüksek enflasyona neden olduğunu” söyleyerek emekli ücretlerindeki artışı suçlu ilan ediyor.

O zaman; her gün ekonominin büyüdüğünü, ihracatın arttığını, yeni yatırımların yapıldığını müjdeleyen AKP iktidarına sormak lazım bu müjdelerin halkımıza yansıması neden yok. Adil paylaşım yerine bu ayrımcılığın sebebi ne? Ülkemizin zenginliklerinden vatandaşlarımız neden yararlanamıyor? Ben söyleyeyim, ülkemizde din ve milliyetçilik kisvesi altında bir tek hırsızlar, arsızlar, uğursuzlar ve tefeciler yararlanıyor da ondan. Emekliler ve vergisini verip namusuyla yaşamaya çalışan tüm vatandaşlarımızın cebindekini çalarak zenginleşen keyfi yerinde saray ve eşrafından söz ediyoruz. Nasıl mı? biz emekliler onurumuzu korumaya çabalarken Amerika’da çiftlik, Londra’da malikane, Hollanda’da lüks konut alanlar yerli ve milli olduklarını söyleyerek keyif çatıyorlar!

Emekliler devlete yük değil, bu nedenle verilen ya da verilecek olan maaş artışları bir ödül değil, bedeli peşin olarak ödenmiş bir haktır. Bu nedenle emeklilerimize sadaka verir gibi üç-beş kuruş değil, insanca rahat ve huzur içerisinde yaşayacağı yani hakkı olan bedelin verilmesidir.

 

İktidar; “Nasıl olsa seçim bitti. Bir daha ki seçime üç ay kala emekliye yüzde 50 zam yaparız yine seçimi alırız” anlayışını terk etmelidir. Çünkü; emeklilerimiz yokluğa mahkum edilmiş ,tatil ve seyahat etme özgürlüğü elinden alınmış, enflasyona ezdirerek hayattan bezdirilmiş, yaşam standartları aşağı çekilmiş durumdadır. Bu duruma sebep olanlar bu olumsuzlukları ortadan kaldırmakla sorumludur. Aksi takdirde Emeklileri gözden çıkaran bu iktidarı, siz emekliler de gözden çıkarmalısınız. Uyanın artık uyanın emekli kardeşlerim.

 

Sonuç olarak; “Her şeye zam, emekliye ne zaman” çağrısına kulak tıkayarak emeklilerimizi yok sayan, iğneden ipliğe kadar her şeye zam yaparak vatandaşın alım gücünü yok eden, beşli çetenin ve futbol kulüplerinin vergi borçlarını silen, devletimizin alacaklarını 25 yıl öteye atan AKP iktidarı, iş emeklilere gelince “emeklemeye devam” demekte. Uyan artık emekli kardeşim uyan. Sakın utanma, seni bu duruma düşürenler utansın. Sen bu yoldasın, onların da yarın bu yolun yolcusu olacaklarını hatırla ve dik dur. DOĞRU PARTİ tüm emekli ve emekçinin  yanında olmaya devam edecektir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com