Ana Sayfa EKONOMİ, Güncel, GÜNDEM 20 Kasım 2023 2583 Görüntüleme

BAŞKAN ÖZDOĞAN: “EMEKLİ ESNAFLARIMIZA 5 BİN TL VERİLMEDİ, BU HAKSIZLIK DEĞİL DE NEDİR?”

KOVANCILAR ESNAF VE SANATKARLAR ODA BAŞKANI ÖZDOĞAN: “EMEKLİ ESNAFLARIMIZA 5 BİN TL VERİLMEDİ, BU HAKSIZLIK DEĞİL DE NEDİR?”

 

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, esnafın sorunlarını dile getirdi.

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, yaşanan ekonomik kriz ve EYT sorununun çözülmemesi nedeni ile esnafın mağdur edildiğini ifade ederek:’’ “EYT mağdurları için hükümetimiz bir çalışma yaparak mağduriyeti giderildi. Ama çıkan yasadan esnaflarımızın içinde olması gerekirken üvey evlat gibi esnafımız karar dışında bırakıldı. Bu ülkenin ekonomik yükünü sırtında taşıyan esnafımız yine mağdur edildi” dedi.

“EMEKLİ ESNAFLARIMIZA 5 BİN TL VERİLMEDİ”

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, yaptığı bir açıklama ile esnafların  emeklililere verilen 5 bin TL’den yararlanmadığını belirtti. Özdoğan esnafın 60-70 yaşına kadar emekli olmak çalışmak zorunda olduğunu da belirten Özdoğan “Sabah erken saatlerde iş yerini açıp, akşam geç saatlere kadar küçük bir bakkal dükkânında işinin başında durmaya, ekmeğini kazanmaya ailesinin geçimini sağlamaya çalışan zar zor 60 – 70 yaşına kadar çalışıp emekli olan Esnaflarımıza devletimiz tarafından emeklilere verilen 5 bin TL’den yararlanamadı” ifadelerine yer verdi.

60-70 YAŞINA KADAR ÇALIŞIP EMEKLİ OLAN ESNAFA YAPILAN HAKSIZLIK DEĞİL DE NEDİR?

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, “Esnaflarımızın yaşamış olduğu sorunlar göz önünde. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimlerden önce söz vermişti. ‘’ Esnaflar mağdur edilmeyecek. ’Esnaflarımızın emeklilik prim günü sayısı 9 bin günden 7 bin 200’e düşürülecekti.  Son gelen asgari ücret zammı sonrası esnafımızın BAĞ-KUR primleri 4.000 TL’yi geçti. EYT yasası ile en çok esnaflarımız mağdur edildi. “Sabah erken saatlerde iş yerini açıp, akşam geç saatlere kadar küçük bir bakkal dükkânında işinin başında durmaya, ekmeğini kazanmaya ailesinin geçimini sağlamaya çalışan zar zor 60 – 70 yaşına kadar çalışıp emekli olan esnaflarımız, küçük bir bakkal dükkânında ailesinin geçimini sağlamaya çalışan esnaflarımız son günlerde devletimiz tarafından Emeklilere verilen 5 bin TL’den yararlanamadı. Bu haksızlık değil de nedir?

“BAĞ-KUR PRİMLERİNİ DÜZENLİ ÖDEYENLER ÖDÜLLENDİRİLSİN”

Sayın Cumhurbaşkanımızdan esnaflarımızın isteği var. Aylık olarak BAĞ-KUR primlerini düzenli ödeyen esnaflarımız devletimiz tarafından ödüllendirilerek yılda 2 veya 3 BAĞ-KUR primini devletimiz tarafından ödenmesini istiyoruz.Böylece düzenli prim ödeyen esnafımız ödüllendirilmiş olurken,  BAĞ-KUR primlerini düzenli ödemeyen esnaflarımızı da düzenli ödemesi için teşvik etmiş olur.Bu konuda hem devletimiz, hem de esnaflarımız kazanmış olur. Bu haksızlığın giderilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızdan esnafımız destek verilmesi sözlerinin tutulmasını talep ediyoruz.Küçük ölçekli iş yapan esnaflarımızın prim yükünün hafifletilmesi konusunda devletimizin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini esnaflarımız beklemektedir.. Sektör aramaksızın tüm esnaflarımız bitmek üzere esnafımız can çekişiyor. Esnafımızın sorunlarına kulak tıkamayın” ifadelerine yer verdi.

“ESNAFIMIZ FAİZSİZ KREDİ İSTİYOR”

Esnafın faizsiz kredi istediklerini ifade eden Başkan Özdoğan, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, küçük ve orta ölçekli esnaflarımıza faizsiz kredi talep etmekteyiz.Faizsiz kredi verildiği zaman esnafımıza can suyu verilmiş olur. Bizler, sürekli olarak bu isteğimizi tekrarlıyoruz. Çünkü esnafımızın talebi bu yönde hangi esnafımızı ziyaret ettiğimizde bizlere faizsiz kredi istediklerini, verilecek bu kredi ile büyük işletmelere karşı rekabet güçlerinin artacağını, esnaflarımıza kesinlikle can suyu olacaktır.” dedi.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com