Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 22.11.2023 362 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI….GÜNDEM ETKİSİ

 

Değerli vatandaşlar, AKP yönetimi iktidarlarını sürdürmek adına vatandaşların hassasiyet gösterdikleri konuları her seçim öncesi gündeme taşıyarak duyguları istismar etmiş, etmeye de devam etmektedir. Örneğin camide içki içtiler, camiler ahır yapıldı yalanları insanlarımızın zihinlerine kazındı ancak bunların yalan olduğu ortaya çıkmasına rağmen bu yalanlar maalesef zihinlerden silinemiyor. Bunun gibi nice seçim öncesi yalan ve iftiraların kaynağı oldu AKP.

 

Oysa; kiralar almış başını gidiyor, mülkiyet hakkı yok ediliyor, hayat pahalılığı yaşamı zorlaştırıyor, kadın cinayetleri artıyor, ekonomik zorluklar nedeniyle intihar ve boşanma sayılarında artış yaşanıyor. Asıl gündem olması gereken bu beka sorunlarına kalıcı çözüm  bulması gereken Erdoğan hükümeti, şimdi de 50+1 sorun teşkil ediyor bunu kaldırmalıyız diyerek, tüm sorunları yeni bir gündemin ardına gizliyor. Ayrıca; duyguları konsolide etme amacıyla, dünyanın terör örgütü olarak gördüğü Hamas için koruyucu görevini üstleniyor. İsrail’den aldığı cesaret ödülünü nereye koymak gerekir acaba…

 

Değerli vatandaşlar, olayları çok çabuk unutuyoruz. Hafızalarımızı tazelemek adına Erdoğan’ın ya seçimler öncesi, ya da halkın rahatsızlığını unutturmak ve sempazitanlarını kutuplaştırmak için ortama uygun gündem oluşturan söylemleri hakkında  birkaç örneğe  birlikte bakalım;

  • Şubat.2013; Gerekirse baldıran zehri içeriz, siyasi hayatımıza bile mal olsa çözüm sürecine devam edeceğiz. diyen ErdoğanEylül.2015 günü; Çok ciddi silah stokladılar. Burada süreç içinde güvenlik güçlerimiz, herhangi bir çatışmaya, şuna-buna girmeyelim dedilerifadesini takiben 17.Eylül.2015 günü Çözüm süreci içinde valilerimiz kendilerine verdiğimiz talimatlar gereği ciddi manada terör örgütüne karşı şu andaki operasyonlara girmiyorlardı.Böylece 2013 yılında başlayan çözüm süreci 2015 yılında sona erdi.
  • 2014 yılında; 2010 yılı Gazze ablukasını delme gayesiyle İnsani Yardım Vakfına (İHH) ait, insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinin (10 kişi vefat etti ) İsrail’e gitmesine, dönemin başbakanı sıfatıyla “Bizzat izin verdiğini”   söyledi.  Ancak; İsrail’le imzalanan “normalleşme anlaşmasının” ardından; Siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz oraya gerekli yardımı zaten yapıyoruz.  Bugün AKP iç politikaya dönük olarak İsrail karşıtı siyaset uygulamakta. Yarın ne olacak bilinmiyor tabi.
  • 2014 yılında enflasyon, faiz ve cari açığı, düşüreceğini söyleyen Erdoğan, yıl 2023 pes ederek ekonomi dümenini kovduğu İngiliz Mehmet’e, Merkez bankasını da ABD’den ithal edilen H. Gaye Erkan’a teslim etti. Akabinde faiz, enflasyon ve cari açık sorun teşkil eden boyutlarda arttı ve artmaya da devam ediyor.
  • 2016 yılında “bize Sevr’i gösterdiler, Lozan’a razı ettiler. Birileri de Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştı.” diyen Erdoğan 2017  Lozan’ın yıl dönümü gerekçesiyle yayınladığı Mesajda “Türk Milleti, Lozan Anlaşması ile bu topraklardaki bin yıllık varlığını hedef alan Sevr’i yırtıp atmış, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir.”  Sözleri ile önceki ifadesini yutmuştur.
  • 2019 yılında “ …Sultanahmet’i dolduramayacaksın, Ayasofya’yı dolduralım” Büyük Çamlıca Camisi  4-5 tane Ayasofya eder. Bu oyunlara gelmeyelim ” diyen Erdoğan, zaten ibadete açık olan Ayasofya’yı  24.Temmuz.2020 günü büyük bir törenle tekrar ibadete açtı ! peki sonra ne oldu derseniz, Ağustos.2023 tarihinde 50 yıl sürecek bakım onarım kapsamında tadilata alındı.

Bir kısmını hatırlatmaya çalıştığım gündemi değiştirme amaçlı binlerce örnek vermek mümkün. Tüm bunlar için acı olan şey halkımızın gerçekleri görmezden gelip yalan ve iftiraların peşine takılmasıdır. Bu ucube sistemde tek kişinin inisiyatifi ile yönetilen ülkemiz her alanda tam bir sorunlar yumağına gömülmesine rağmen halkımız ne acı ki, olayları magazinsel boyutları ile ele alıyor. Oysa halkımızın gerçek gündemi olan yaşam zorluklarına sebep olanları yani iktidarı sorgulamaları ve gündemi kendilerinin belirlemesi gerekir. Aksi takdirde; sorunlar gündem olmaz ve AKP, “Dil ishal olunca, söz kenefe düşer” sözünün gerçekliğini yaşatmaya devam eder.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com