Ana Sayfa Güncel 24 Kasım 2023 86 Görüntüleme

Fethi Sekin Şehir Hastane’sinde Elazığ İçin Tek Olan “Tonometri Cihazı” Kullanılmaya Başlandı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanemizde İlimizde Tek Olan “Tonometri Cihazı” Kullanılmaya Başlandı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hatanesi’nde, göz içi basıncının ölçümünde kullanılan ve Elazığ’da bulunmayan tonometri cihazı hastane yönetiminin girişimleriyle temin edilerek hizmete sokuldu. Glokom olgularının tanısı ve takibi için gerekli olan cihaz artık göz hastalıkları kliniğimizde kullanılmaktadır. Bu sayede özellikle çocuklarımızın doğuştan gelen göz tansiyonu ölçümü, anestezi ihtiyacı olmadan tespit ve tedavi edilebiliyor.

Tonometri Cihazı; Glokom gibi göz içi basıncı ölçülerek tanısı konulacak rahatsızlıklarda kullanılan bir ölçüm cihaz. Glokomun tanı ve takibi için önemli bir ölçüm aleti olduğu belirtiliyor.. Taşınabilir olmasından dolayı gerek poliklinik ve gerek ameliyathane ortamında rahtlıkla kullanılabilmekte olan cihaz, hava veya özel beceri gerektirmeyen bir geri tepme ölçüm prensibine dayanmakta.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com