Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 2 Aralık 2023 174 Görüntüleme

MİLLETVEKİLİ NAZIRLI: “ELAZIĞ DÜN DE, BU GÜN DE SAHİPSİZ DEĞİLDİR”..

AK Parti Elazığ Milletvekili M.Rıdvan Nazırlı tarafından il bürokrasisi ile basın mensuplarının bir araya geldiği bir kahvaltı organizasyonu düzenlendi.

Yerel seçimler öncesinde Elazığ’ın sorunları ve çözümleri üzerine istişarelerin yapıldığı toplantıya AK Parti Elazığ Milletvekili M.Rıdvan Nazırlı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş, AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, DSİ İl Müdürü Sabahattin Şamcı, İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, Tarım İl Müdürü Ali Kılıç, Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, TEİAŞ Bölge Müdürü Ahmet Saraç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu ve kurum temsilcileri ile basın  mensupları katılım sağladı.

Toplantıda açıklamalarda bulman Ak Parti Milletvekili Nazırlı, deprem ve sonraki süreci değerlendirdiği konuşmasında “Elazığ ne dün, ne de bu gün sahipsiz değildir” mesajı verdi….

Konuşmasına İsrail’in Filistin’de yaptığı soykırımı kınayarak başlayan Nazırlı, Türkiye’nin bu konuda gerekeni yapacağını söyledi…

Nazırlı gerçekleştirilen toplantının bir istişare ve değerlendirme amacıyla yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Şehrimize yapılan, yapılacak yatırımları en doğru şeklide değerlendirebilmek adına bir araya geldik. Bu gün Elazığ’ın sahipsiz olmadığını görüyoruz. Elazığ’ ın sahipsiz olduğu yönündeki söylem dikkat ederseniz seçimlerden bu yana artık duyulmuyor. Elazığ ‘ın hep bir sahibi vardı. Elazığ’ın sahibi öncelikle vatandaşlarımız, sonra da burada bulunan ve her biri değerli hizmetler  vermiş arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımız gece gündüz demeden, varını yoğunu ortaya koyarak bu şehre değerli hizmetlerde bulunmak için çalışıyorlar. Depremden almış olduğumuz yaraların bir an önce sarılması için gece gündüz çalışıyorlar. ” dedi.


Toplantı basın mensuplarının kurum müdürlerine sorularıyla devam etti.

Elazığ’da Toki yapılarının sorunları ile ilgili olarak AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, Elazığ’ın  24 Ocak Depreminden itibaren başlayan büyük bir dönüşüm içerisine girdiğini, kısa sürede yapılan büyük yeniden yapılaşmada ortaya çıkacak sorunların da zaman içerisinde çözüldüğünü kaydetti.

Tarım ve  İl Müdürü Ali Kılıç da Elazığ’da  yapılan tarımsal yatırımlar hakkında bilgi verdi. Tarımsal kalkınmada çiftçilere verilen desteklerden ve hayvancılık alanındaki gelişmelerden de bahseden Kılıç:

“Kırsalda yaşayan müteşebbislerimiz ve çiftçilerimize gerçelleştirdikleri 289 proje kapsamında 22 yılda 122 Milyon 300 Bin TL destekleme ödemesi yapılmıştır.” dedi.

Önümüzdeki günlerde ihale süreci başlayacak olan Pertek Köprüsü’nün ihale süreci ve yapım aşamalarının da konuşulduğu toplantıda  konuşan DSİ İl Müdürü Sabahattin Şamcı da, taşkın koruma tesisleriyle vatandaşları ve toprağı koruduklarını kaydetti. Şamcı:

” Kendi enerjimizi kendimiz üretiyoruz. Yapılan yatırımlarla Elazığ, Sivrice, Hazar Mahallesi’de, Elazığ Palu Yarımtepe Köyü’nde ,Karakoçan Sarıcan Beldesi’nde, Yenice Köyü’nde, Keban Beydeğirmeni Köyü, Merkez Hıdırbaba Köyünde dere ıslah çalışmaları ile taşkınlardan korunma çalışmaları yapılıyor ” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş ise istişare toplantısında yaptığı açıklamada yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaparak basın mensuplarının yönelttiği soruları açıkladı.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Abdulsamet Eren konuşmasında;

”İl merkezinde, ilçe ve beldelerde yatırımlarımız devam ediyor. Fiziki inşaatlarımızın %90’ı tamamlandı. Elazığ lisanslı sporcu sayısında resmi kayıtlara göre Türkiye’de nüfusa oranla bakıldığında ilk 5’te. 9 bin 500 kapasiteli 7 öğrenci yurdumuzda gençlerimizin beslenme barınma dışında kurslar, sportif ve sosyal faaliyetler yapabilecekleri konforlu alanlara sahibiz” dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com