Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 3 Aralık 2023 1302 Görüntüleme

3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ DOLAYISI İLE ETKİNLİK DÜZENLENDİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Bünyamin Eroğlu Kültür ve kongre merkezinde bir etkinlik düzenlendi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde engellilere ve ailelerine yönelik etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren, kurum müdürleri, STK başkanları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: İMKAN TANINDIĞINDA ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN ELDE ETMİŞ OLDUĞU BAŞARILAR HEPİMİZİN ORTAK GURURUDUR.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Her zaman ifade edildiği gibi engel uzuvlarımızda değil asıl engel görmeyen gözlerimizde, işitmeyen kulaklarımızda ve hissetmeyen kalplerimizdedir. Sevgiyle bakan bir çift gözün samimiyetle ve inançla çarpan bir kalbin üstesinden gelemeyeceği zorluk yoktur. İmkan tanındığında engelli kardeşlerimizin sanattan spora, eğitimden siyasete kadar her alanda elde etmiş olduğu başarılar hepimizin ortak gururudur. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözebilmek, yaşam kalitelerini arttırabilmek hepimizin ortak sorunudur. Bizler de medeniyetimizin bizlere yüklemiş olduğu sorumluluk ile inşa ettiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezimiz de 365 gün boyunca eğitmenlerimizin engelli kardeşlerimize vermiş olduğu eğitimler, yaptırmış olduğu aktivitelerle birlikte onların yaşama daha sıkı sıkıya bağlı kalmasına vesile oluyor. Bu anlamda tüm eğitmenlerimize canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Program sonunda, il protokolü tarafından engelli bireyler tarafından hazırlanan sergi alanı gezildi.

BENİM GÖZÜM GÖRMÜYOR, AMA GÖRMEMEK DEĞİL, ÇABA GÖSTERMEMEK ENGELDİR

Etkinlikten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren engelli birey: ‘’ Çok mutlu olduk. Emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum. Benim gözlerin görmüyor. Görmemek bir engel değil. Yapamamak, çaba göstermemek en büyük engeldir.’’ Dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ ENGELLERİ KALDIRIRLARSA BİZ KENDİMİZİ ENGELLİ GÖRMEYİZ

Engelin insanların zihinlerinde olduğunu belirten bir diğer birey de, insanların gözlerindeki engeli kaldırmaları gerektiğini söyleyerek: ‘’Bütün dünyadaki engelliler için bu günümüz kutlu olsun. Her gün engelliler günü gibi görülsün temennisindeyiz. Biz engelli bireyler için önümüzdeki engeller kaldırılırsa, biz hiç bir zaman kendimizi engelli görmeyiz. Devlet ve millet adına Engelliler Günü’nü kutluyorum. Bütün engelli arkadaşlarımı öpüyorum.’’ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com