Ana Sayfa GÜNDEM 4 Aralık 2023 712 Görüntüleme

KAHVEHANELERDE ÜCRETSİZ TÜRK SANAT MÜZİĞİ DİNLETİSİ YAPARAK SANATI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

Elazığ Musiki ve Konservatuar Eski Başkanı Naci Sönmez, Türk Sanat Musikisi’nin unutulmaması adına kahvehanelerde ücretsiz dinleti yaparak hem Türk sanat  tarihini yaşatıyor hemde vatandaşların gönüllerini meşk ediyor.

Küçük bir kahvehanede dostluk ve samimiyetin pekişmesine neden olan Sönmez, vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi görüyor.

TÜRK SANAT MUSİKİSİNİN YAŞAYAN ESERİ

Vatandaşlara Türk Sanat Müziğinin nağmeleri ile adeta ücretsiz konser veren Sönmez, kış aylarında kendisini dinleyen vatandaşların yüreklerini ısıtıyor.

Harputtimes habere konuşan Sönmez:

“Değerli arkadaşlarım üst geçitin hemen sağında bulunan bu mütevazi çay evimizde bir huzur var. Bu huzur burada oturan birlikte zaman zaman eser meşk ettiğimiz değerli arkadaşlarım, buranın sakinleri ile biz zaman zaman burada sesleniriz. Ne sesleniriz? Aşık olduğumuz, sevdalısı olduğumuz Türk Sanat Müziğini sesleniriz. Hepinize sevgi ve saygılarımla efendim.” dedi.

NACİ BEY’İN ARKADAŞLARIMIZA DİNLETİ YAPMASI BİZİ GURURLANDIRIYOR

Naci Sönmez’in yaptığı sohbet ve dinletilerin gurur verici olduğunu belirten Elazığlı vatandaş Ömer Zaloğlu, “Hocamızın sayesinde Türk sanat müziğini en güzel şekilde yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Zaloğlu konuşmalarının devamında;

“ Bu çay ocaklarında boş boş oturmak yerine Naci Bey gibi güzel abilerimizin böyle burdaki arkadaşlarımıza Musiki dinletisi yapması bizi gerçekten gururlandırıyor. Naci Bey adeta yaşayan bir eser ve bizler için çok önemli bir değer.  Bizler bütün arkadaşlarımız adına teşekkür ediyoruz. “ ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com