Ana Sayfa GÜNDEM 9 Aralık 2023 1232 Görüntüleme

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ SARIBAL VE PM ÜYESİ ESEN,PARTİ TEŞKİLATI ELAZIĞ’DA İBB’NİN YAPTIRDIĞI OKULDA İNCELEMELERDE BULUNDU

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal , Parti meclisi Üyesi Berker Esen, Elazığ İl Teşkilatı ile birlikte 24 Ocak 2020 Depreminden sonra İBB tarafından Elazığ’da yapımına başlanan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaat alanını gezdi. İnşaat alanında incelemelerde bulunan heyet inşaatın yapım süreci ile ilgili bilgi aldı.

Bölgenin en büyük ve donanımlı okullarından biri olarak tanıtımı yapılan okulda incelemelerde bulunan Milletvekili Sarıbal, birlik beraberlik mesajı vererek okulun inşaatının yüzde 65’nin tamamlandığını belirtti. Depremlerin ülkemizin bir gerçeği olduğunu vurgulayan Milletvekili Sarıbal “Bir kez daha görüyoruz ki depremler değil ihmaller öldürür. Bizler yan yana olduğumuz müddetçe her zorluğun altından el birliği ile kalkabiliriz.” ifadelerine yer verdi.

EN ENTEGRE, EN MODERN VE EN GELECEĞİ GÖREN PROJE

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin finansmanını  üstlendiği okulun depreme karşı dayanıklı, modern  ve çok büyük bir kapasiteye sahip olduğunu belirten Milletvekili Sarıbal konuşmalarının devamında;

“Elazığ’ın merkezinde Sürsürü mahallesinde İstanbul Büyük Şehir Belediyemizin finansmanını sağladığı ve çok değerli yüklenicimiz Çetin Bey’in inşaatını  gerçekleştirmeye çalıştığı projenin tam göbeğindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanımız, Parti Meclisi Üyemiz Berker Bey ve değerli yüklenici dostumuz Çetin Bey’le beraber inşaatın  son durumunu inceliyoruz birlikte.

Nedir bu inşaat? Milli eğitim tarihinin en büyük okul projesi. 25 bin metre kare kapalı alan ve 24 derslik, binden fazla öğrencinin okuyacağı teknik ve meslek lisesi konumunda. Gerçekten Türkiye’nin en entegre , en modern, en geleceği gören bir proje. Sadece öğrencilere değil, bu kentin, bu semtin sosyal kültürel manada eğitim hayatına katkı sunacak bir proje. 24 Ocak 2020 bu tarihte yaşanan Elâzığ  depreminden sonra Elazığ Milletvekilimiz Gürsel Erol’un çabalarıyla 3 büyük şehir belediye başkanımızın; İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ve İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere 3 Belediye  Başkanımız ayrı ayrı üç büyük okul yapma sözü verdiler. Ve bugün burada İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımızın destekleriyle yapılan teknik meslek lisemizin inşaatının yüzde 65’i tamamlanmış durumda. A Blok dediğimiz dersliklerin ve spor salonlarının kabası tamamen bitmiş durumda. Arkada gördüğünüz gibi sadece detaylar yapılmakta. Hemen kameralarımızın arkasında eğitim salonlarımızın ve laboratuvarımızın olduğu alan gerçekleştirilmekte. Ve gerçekten bir inşaat harikası. Gerçekten deprem riskinin minimize edildiği muhteşem bir yapı. Finansmanını sağlayan İstanbul Büyük Şehir Belediyemize yükleniciliğini yapan kıymetli Çetin Bey’e ve burada emeklerini hiç sakınmadan yürüten tüm emekçilere sonsuz teşekkür ediyorum. “dedi.

HİÇBİR GENCİN YURDUN ASANSÖRÜNDEN DÜŞEREK HAYATINI KAYBETMEYECEĞİ BİNALARI İNŞA EDEBİLİRİZ

Demek ki yapabiliriz. Yan yana bir arada olursak yapabiliriz. Bakanlıklarımızla, belediyelerimizle, yüklenici dostlarımızla aslında bu ülkenin büyün çocuklarının en iyi şekilde eğitim göreceği ve en önemlisi deprem riskine karşı ders alarak yaşayabilecekleri mekanları rahatlıkla yapabiliriz. Okulları yapabiliriz, üniversitelerimizi yapabiliriz, yurtları yapabiliriz. Hiçbir gencin üniversitenin bir asansöründen düşerek hayatını kaybetmeyeceği binaları inşa edebiliriz. Şunu çok iyi bilmeliyiz deprem öldürmez deprem  öldürmez deprem bir doğa gerçeğidir asıl mesele bu depreme karşı tedbir almayarak , mekânsal olarak yaşam güvencemizi  sağlayamadığımız mekanizmayı sorgulamak gerekir. Maalesef kötü yapılar insanlarımızı aramızdan almakta. O yüzden yan yana geldiğimizde her şeyi başarabildiğimizi bu projede ortaya koyabiliriz. Türkiye büyük bir devlet. Türkiye’nin yeterli birikimi var. Türkiye yeterli ders aldı. Bundan sonra hepimizin yan yana gelip güçlerimizi birleştirip doğru işler yapma zamanı. Burada bunu görüyoruz. Birazdan Ankara Büyük Şehir Belediyemizin yaptıracağı okula gideceğiz. Orada kapasite daha düşük olmasına rağmen orası bitmek üzere burası çok daha büyük olmasına rağmen buranın yüzde 65 oranında tamamlandığı görülüyor. Yani başarabiliriz yapabiliriz. Buradan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a ve İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e sonsuz derecede teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız adına, gençlerimiz adına, insanlık adına teşekkür ediyoruz.

MİLLİ EĞİTİM TARİHİNİN YAPILARINDAN BİRİ

İBB tarafından Elazığ’da yapılan okullarda inceleme yapan CHP Parti Meclis Üyesi Berker Esen, yapılan okulun Mili Eğitim tarihinin en büyük ve donanımlı yapılarından birisi olduğunu vurguladı. Berker,  aynı zamanda günlerdir Elazığ’da incelemelerde bulunduğunu ve Elazığ’ın en büyük sorunun deprem olduğunu dile getirdi.

Deprem sonrası Elazığ’a çok sayıda göç alınması, konut stoğunun yetersiz olması ve fahiş kira artışı konularına da değinen Berker, yapmış olduğu açıklamada;

“24 Ocak 2020 tarihinde maalesef  yıkıcı bir depremle sarsıldık. Hasar gören okullarımız yıkıldı. Devamında yenilenmesi noktasında hep birlikte el birliği ile çalışmalarımızı sürdürdük. Bugünde burada Elazığ milletvekilimiz Gürsel Erol’un katkıları girişimleri ile ve dönemin Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla İstanbul Büyük Şehir Belediyemiz ve Ankara Büyük Şehir Belediyemiz tarafından inşa edilen okulları ziyaret ediyoruz. Şuan İstanbul Büyük Şehir Belediyemiz tarafından yapılan ve az evvel Milletvekilimiz Orhan Sarıbal’ın da ifade ettiği gibi Milli Eğitim tarihinin yapılarından birisi olan bu kompleksi ziyaret ettik. Burada emeği geçen tüm herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

DEPREM ÖLDÜRMEZ TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR

Vekilimizin de belirttiği gibi deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür. O yüzden bizlerde tedbirlerimizi almalıyız. Deprem ülkesiyiz her an deprem olacakmış gibi önümüzü  görüp önlemlerimizi almalıyız. Ve binalarımızı güçlendirip, yenilemeliyiz. Birkaç gündür Elâzığ’da değerli  İl Başkanımızla beraber ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz ve aslında Elazığ’ın en büyük sorununun deprem olduğu gerçeğiyle de karşı karşıyayız. Bugün maalesef yıkılan binalar enkaz halinde duruyor, yerine yenisi yapılamıyor. Konut sorunuyla karşı karşıyayız. Bölgenin deprem bölgesi olmasından kaynaklı yoğun bir göç alınmış ve bundan kaynaklı olarak da kira sıkıntıları baş gösteriyor.

KİRA FİYATLARI ARTMIŞ ASGARİ ÜCRETLİ NASIL GEÇİNECEK?

Bugün maalesef kiraların Elazığ’da 10 bin lira ile 14 bin lira arasında olduğunu öğrendik ve gerçekten bu çok büyük bir maaliyet. Bir asgari ücretli nasıl geçinebilecek? Dolaysıyla bizim tez elden hükümetimiz, devletimiz, belediyelerimiz herkes taşın altına elini, gövdesini koyacak şekilde inisiyatif alıp bir an önce kentsel dönüşümü sağlamalı. Yıkılan binalar yerine yapılmalı. Ve vatandaşlarımız içinde konut stoğu ve konut sıkıntısı giderilmeli. Burada öğrencilerimiz, çocuklarımız geleceğimiz olan gençlerimiz eğitim alacaklar. Ve onların en iyi şekilde eğitim almasını sağlayacak binaları yapmakta biz siyasilerin sorumluluğu.” dedi.

TÜRKİYE’DE BİRÇOK ÜNİVERSİTEDEN DAHA BÜYÜK BİR OKUL İNŞA EDİYORUZ

Proje Müdürü Mehmet Salih Topuzlu, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından yaptırılan okulun 1000’in üzerinde öğrenciyi kapsayacak şekilde yapıldığını ve Türkiye’de ki birçok üniversiteden daha büyük bir kapasiteye sahip olduğunu belirtti. topuzlu yapmış olduğu açıklamada;

“2020 depreminden sonra Sayın Gürsel Erol’un verdiği sözden dolayı yapılan okulda bulunuyoruz şu anda. Okulumuz 3 bölümden oluşuyor. Yaklaşık 24 bin 500 m2 inşaat alanımız var. 1000’in üzerinde öğrenciyi kapsayacak şekilde donanımlı bir okul yapıyoruz. bu okulun en büyük özelliği geri dönüşümü olmayan bir bina. Burda yaklaşık 50 yıl boyunca tadilat ve tamirat yapılmayacak şekilde inşa ediyoruz. Bu özellik burayı  diğer okul ve binalardan tamamen ayırıyor. Sayın Ekrem İmamoğlu’na buraya gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür ederiz. Çünkü İstanbul’dan bu tarafa böyle bir okul hiçbir yerde yok. Bu çok farklı bir okul. kapasitesi, derslikleri, atölyeleri üst düzey bir şekilde. Türkiye’de ki birçok üniversiteden daha büyük bir okul inşa ediyoruz. Yüzde 65’ini şuanda tamamladık 2 binamızın kaba inşaatı bitti. Üçüncü binamızdayız. Üçüncü binamızıda bu yılın sonunda teslim etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com