Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 10 Aralık 2023 1168 Görüntüleme

BU ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİLERİ MUTLU…

Doğal güzellikleri, yer altı ve yerüstü kaynakları ile büyük bir zenginliğe sahip Tunceli’deki Munzur Üniversitesi kentin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamına büyük bir dinamizm getiriyor.

Girişimcilik ve yenilikçilik ruhunu şiar edinmiş üniversitenin teorik eğitimi pratik eğitimle birleştirme noktasında çalışmaları mevcut. Öğrenciler TUNCELİ’nin güzelliklerinde yaşamaktan mutlu.

Girişimcilik ve yenilikçilik ruhunu şiar edinmiş üniversitenin teorik eğitimi pratik eğitimle birleştirme noktasında çalışmaları mevcut.
9 bin 500 öğrenci ve 500 akademisyeni ile bir çok yenilikçi çalışmaya imza atan Munzur Üniversitesi’nin ihtisas alanı Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları. Bu nedenle teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitim büyük bir önem taşıyor. Üniversite daha çok çevre illerden öğrenci alıyor. En fazla tercih eden iller arasında Elazığ ilk sıralarda.

ÜNİVERSİTEDE GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİKÇİLİK RUHU VAR

Üniversite rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, göreve geldiği günden itibaren akademik bilgi birikim ve deneyimleri ile üniversiteyi başarıya taşımayı hedeflediklerini ve üniversitenin tüm kadroları ile girişimcilik ve yenilikçilik ruhunu taşıdığını söyledi.
Üniversitenin rektörü olarak sadece eğitim veren bir kurum olmanın ötesinde üniversiteyi bilimsel olarak ileri bir noktaya taşımayı hedeflediklerini kaydeden Peker, üniversitenin bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak amacı ile çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti.

BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ SIRADIŞI
Munzur Üniversitesi’nin her alanda özgün olduğunun altını çizen rektör Peker, öğrencilerin talepleri ve mutluluklarının öncelikleri olduğunu belirterek şunları söyledi:
‘’Sıra dışı öğrencilerimiz var bizim. Olaylara karşı tepkilerini gösterebilecek ve haklarını arayan öğrenciler. Elbette bizler de öğrencilerimizin istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyoruz. Öğrencilerin taleplerini dinlemek, öğrencilerle iş birliği içinde sorunları çözmek gayretindeyiz. Malumunuz geçtiğimiz haftalarda bir ilimizdeki KYK yurdunda sıkıntı yaşanmış ve bir öğrenci hayatını kaybetmişti. Buna binaen Munzur Üniversitesi Öğrencileri de tepki yürüyüşü yaptılar. Bizler onlara ters tepki vermek yerine onları dinlemeyi uygun bulduk. Bu konuda üniversitemiz senatosu ile konuyu istişare ettik. Ve bir öğrenci çalıştayı yapma kararı aldık. Bu doğrultuda 20 Aralık’ta öğrencilerimiz için bir çalıştay düzenleyeceğiz. Çalıştayı hocalarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla; yüksek öğretimdeki öğrencilerimizin isteklerini, beklentilerini konuşup istişare etmek için düzenliyoruz. Gazze için de öğrencilerimiz yürüyüş yaptı, senatomuz boykot kararı aldı, YÖK tarafından kınama yayınlandı.

TÜRK YÜKSEKÖĞRETiMiNDE KATILIMCILIK, KAPSAYICILIK VE DEMOKRASi VAR.

Türk yükseköğretiminde katılımcılık, kapsayıcılık ve demokrasi var. Çocuklarımız bunların olmadığını düşünüyorlar. Munzur Üniversitesi olarak katılım, kapsayıcılık ve demokrasiyi gerçekleştirebilmek için, 1. Öğrenci Çalıştayı’nı düzenliyoruz. Öğrencilerimiz sıra dışı derken bunu kastediyorum. Öğrenimlerini alırken de toplumsal konulardaki duyarlılıklarını, hak arayış ve taleplerini dile getirebiliyorlar.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZİN BARINMA SORUNU YOK

Her öğretim yılı başında gündeme gelen öğrenci barınması sorunu Tunceli’de yok. Çünkü üniversite bu konuda bir çalışma gerçekleştirerek üniversitenin misafirhanesini öğrencilere tahsis etmiş.Böylelikle hem barınma sıkıntısı giderilirken, öğrencilerin kampüse ulaşımı konusundaki sıkıntılar da minimum indirilmiş. Bu konudaki çalışmaları dair konuşan Peker şunları söyledi:
‘’Üniversite öğrencilerimizin barınma sorunu yok diyebiliriz. Bu anlamda herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için üniversitemizin misafirhanesini öğrencilerimize tahsis ettik. Üniversitemizde 9 bin 550 öğrencimiz var. Ayrıca 2 bin tane de pasif öğrencimiz var. Onların da aktif olması için çalışmalar yürütüyoruz. Kayıtlı öğrencilerimizin bazılarının herhangi bir sebeple okula devam sorunları var. Bu öğrencilerimizin de sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.Ya aktif hale getireceğiz, ya da öğrenciliklerini düşüreceğiz. Mevcut durumda bunlar bizim kayıtlı öğrencimiz. Ve onlara ulaşıp hangi konuda ne gibi yardıma ihtiyaçları varsa yardım edelim istiyoruz.’’

 

ÜNIVERSİTEMIZDE KONTENJANLAR DOLUYOR.
Kaliteli bir eğitimin uygun şartlar ve mutlu öğrencilerle yapılabileceğini ifade eden Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, öğrencilerine aidiyet duygusu ile, kendilerini ifade edebilecekleri bir ortam sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Öğrencilerle birebir istişare edilerek sorunların dinlenildiği, taleplerin alındığı görüşmeler gerçekleştirdiklerini de belirten Peker:’’ Her ayın 15 inde gerek rektör olarak kendim, ben olmadığım zaman da rektör yadımcımız öğrencilerimizle online program yapıyoruz. Öğrencilerimizle buluşuyor, sohbet ediyoruz. Öğrencilerimizin hangi konuda ne önerileri, sorunları varsa dinliyor, onları dikkate alıyoruz.
Öğrencilerimizin sosyo kültürel aktivitelerle, ilgi duydukları alanlarda faaliyet gösterebilecekleri öğrenci kulüplerimiz var. Hem il içinde, hem de il dışında faaliyet gösteren kulüplerimiz var. Valiliğin de destekleri ile öğrencilerimize ve öğrenci kulüplerimize hangi alanda çalışma yapmak istiyorlarsa destek oluyoruz .

 

 

SADECE EĞİTİM ALIRKEN DEĞİL, MEZUNIYET SONRASI DA KARİYER PLANLAMASI YAPMAK İSTİYORUZ

Bilimsel çalışmaları konusunda üniversitenin bir sinerji yakaladığını da ifade eden Kenan Peker,üniversitenin bilimsel çalışmaları konusundaki hedeflerini de şöyle açıkladı:
‘’Kendimize bir hedef koyduk. Şu anda 500 araştırmacı, akademisyen var. Bunu bin 500 e çıkarma gayesindeyiz.Bu da çok daha fazla bilimsel araştırmalar ortaya koyulacak demektir. Üniversite olarak bir heyecan yaratmış durumdayız. Öğrencilerimize yönelik uluslararası kariyer planlaması da yapmak istiyoruz. Mezun olduklarında yurtdışına gitmek isterlerse bunun yolunu nasıl açabiliriz? Bunun için üniversitemizde açtığımız atölyelerde öğrencilerin aldıkları eğitimi bifiil uygulamalarını sağlayarak öğrencilere sanat bileziği kazandırmaya, mesleki yeterlilik sağlamaya çalışıyoruz. Yani o atölyelerde eğitimlerinin dışında ara eleman gibi pratik kazanacağı eğitimler de veriyoruz. Severek yapacaklari bir sanatı kazandırmaya çalışıyoruz. Bu şekilde yurtdışına gittiğinde eğitiminin yanında sanatını da, hatta eğitimlerine paralel olarak meslek icra edecekleri eğitimi de veriyoruz. Eğitimin dört dörtlük olmasının en temel unsuru beceridir. Eğitim için bilgi tamam olsa bile uygulama becerisi kazandırmak gerekiyor.

ÜNİVERSİTEMİZİN AKADEMİK KADROSU GÜÇLÜDÜR

Munzur üniversitesi akademik kadroları iyi olan bir üniversite. Üniversitemizin idari personel alım ilanına çıktık, çıkacağız. Bölümlerimizin akademisyen ihtiyaçlarını karşılayacak ilanlara çıkacağız. Üniversitemizin bilişim altyapısı çok gelişmiş.YÖK ders platformunda bütün kaynaklarımız mevcuttur. Yeter ki öğrenci hangi alanda kendini geliştirmek istediğini bilsin. Bu alt yapıyla başarılı mezun verebilmemiz için her şey var. Mesele öğrencilerin motivasyonu devam ettirme aşamasında medeniyet yolunda ilerlemekte.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com