Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 10 Aralık 2023 1271 Görüntüleme

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜNDE YAŞAM HAKLARI ELİNDEN ALINAN FİLİSTİN İÇİN YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Elazığ’da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününde İsrail devleti tarafından uzun süredir yaşam hakları elinden alınan Filistin için anlamlı bir yürüyüş düzenlendi. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından binlerce insan soykırıma maruz kalan Filistin için yürüyüş gerçekleştirdi. “Dünya insan hakları günü var, dünyada insan hakları yok” sloganıyla yola çıkan kalabalık İsrail’in işgaline sessiz kalan devletlere tepki gösterdi.

İsrail’in Gazze’yi işgali ve uyguladığı zulmü protesto etmek amacıyla Elazığ El-Aksa tarafından protesto yürüyüşü düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşe bir çok parti ve STK ‘dan katılım sağlanarak destek verildi.

Yürüyüşte kalabalık adına konuşma yapan Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi,

“Siyonist işgal rejiminin tetikçiliğini yaptığı ABD’nin silahları tedarik ettiği İngiltere, Fransa, Almanya’nın arka çıktığı yüzyılın soykırımı tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor. Gazze, kelimenin tam anlamıyla kan gölünde boğuluyor. 7 binden kardeşimiz şehit edildi. Binlercesi enkaz altında, 17 binden fazla bebek öldürüldü, 4 binden fazla kadın şehit edildi. 45 binden fazla yaralımız var. 250 bine yakın bina onlarca okul ve hastane yerle bir edildi. Bir “leşmiş” milletlerin kontrolündeki binalar oraya sığınmış insanlarla birlikte yok ediliyor. Bugün 10 Aralık Birleşmiş Milletlerin tarafından ilan edilen “Dünya İnsan Hakları Günü” . bir millet BM’nin gözlerinin önünde yok edilirken insan hakları açıklamaları yapacaklar. Şu an dünya insan hakları söyleminin hükmünün kalmadığı zorbalığın küreselleştiği , soykırımın alkışlandığı, babaların evlatların cesetlerini poşetlerin içerisinde taşıdığı, annelerin yavrularının cansız bedenlerini kokladığı insanların acılarını yaşamaya fırsat bulmadığı bir zaman yaşıyor.” dedi.

ORTADA SAVAŞ SUÇU İŞLEYEN BİR KATİL SÜRÜSÜ VAR

Gazze’nin üzerine ölüm yağıyor. Sığınacak bir yer kalmadı. ABD’nin verdiği dünyanın en yıkıcı silahlarıyla bebekler, çocuklar kadınlar öldürülüyor. ortada savaş suçu işleyen bir katil sürüsü var ve kimsenin sesi çıkmıyor. Topluca yok etmek için Gazze’nin elektriğini, suyunu, ilacını ve gıdasını kestiler. mazlumların sesi duyulmasın diye internetini ve iletişim hattını kestiler. Katliamın ve savaş suçlarının üstlerini örtmek için sosyal medyada karartma uyguluyorlar. Gazze’ye parasını ABD2nin ödediği fosfor bombaları atılıyor sadece. BBC, CNN Gazze’ye yalan, iftira devarmasyon bombası atıyor. Vicdanı insanları susturuyor, Gazze yok oluyor, Gazze ölüyor. Gazze’de ölen sadece 100 binler değil Gazze’de insanlık ölüyor.

BM TARAFINDAN GAZZE’DE ATEŞKES TASARISI VETO EDİLDİ

insanlık vicdanını kanatan bu tabloda 2 gün önce Birleşmiş Milletler güvenlik konseyinde Gazze’de ateşkes tasarısı ABD tarafından veto edildi. Böylece bir daha tescillendi ki ABD bu soykırımın suç ortağıdır. Birde utanmazca bu soykırımı yapan terör örgütüne orta Doğu’nun demokrasisi diyorlar. ABD Başkanı insanlığın aklıyla dalga geçercesine İsrail’in katliam yaptığına dair somut bir bilgi yok diyor. Avrupa ülkeleri koro halinde İsrail’in kendini savunma hakkını destekliyoruz diyorlar. Artık Batı devletleri maskesi parçalanmış o maskenin arkasındaki soykırımcı Batı’nın gerçek ve çirkin yüzü ortaya çıkmıştır.

İslam coğrafyasına gelince kutsal toprakları Siyonist işgalcilerin postalları altında çiğnenen kardeşleri Gazze’de vahşice katledilen Müslümanların zulmün  tahammül sınırlarını çoktan aştığı bu tablo karşısında ki suskunluğu İslam ümmetinin aciziyetini, yöneticilerininde ihanetini göstermektedir.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com