Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 19 Aralık 2023 898 Görüntüleme

İlkyardım Bilgisi Hayat Kurtardı.

İlkyardım Bilgisi Hayat Kurtardı.
Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında görev yapan eğitim çalışanı Talip TÜRKER’in öğle yemeği esnasında nefes borusunu yediği yemeğin tıkaması sonucu zor anlar yaşandı.
Hayati tehlike atlatan personele ilk müdahaleyi yine orada bulunan müdürlüğümüz sağlık birimi sorumlusu Suat TOKSÖZ yaparak heimlich manevrası ile nefes borusunun açılmasını sağladı.
İlk yardım bilgisinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyan olay sonucunda Milli Eğitim Müdürü Mehmet YİĞİT ;
İlk yardım hayat kurtarır parolasıyla okullarımızdaki tüm öğretmenlerimiz ve personelimiz için ilk yardım kursları açmıştık. Öğretmenlerimizin ve personelimizin tamamın yakını İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız protokol kapsamında bu eğitimlerden geçiyor dedi.
Müdürlüğümüz personeli Talip Türker nefes borusunun tıkanması sonucu kendisine ilk müdahaleyi heimlich manevrası yaparak hayata döndüren müdürlüğümüz Sağlık Birimi Sorumlusu Suat Toksöz’ü ziyaret ederek çiçekle teşekkür etti. Mesai arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com