Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 21 Aralık 2023 142 Görüntüleme

HASARLI BİNAYI YIKMAYA ÇALIŞAN YIKIM EKİBİ SAĞLAM BİNANIN DUVARLARINI YIKTI

Elazığ’da 2023 depremlerinin ardından hasarlı evlerin yıkımı konusunda yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Yapılan kontrolüz yıkımlarda birçok sağlam bina da hasar alıyor. Elazığ Yeni Mahalle Namık Çiftçi Caddesi’nde 6 Şubat depremlerinden sonra hasarlı olduğu tespit edilen bir binanın yıkımı sırasında yanındaki sağlam binanın da duvarları yıkıldı. Evlerinde oluşan hasara tepki gösteren vatandaşlar: ” Bize yıkım konusunda bir gün önceden uyarı yapıldı.Ama biz hazırlık yapamadık.Şimdi evimiz hasarlı.Nereye gideceğiz” dediler.

HASARLI BİNA YIKILIRKEN, BENİM EVİME HASAR VERDİLER, NEREDE KALACAĞIMI BİLMİYORUM

Hasarlı binanın yıkımı esnasında evinin duvarları yıkılan Cavit Şengün adlı vatandaş, binanın hasar almasından dolayı mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Evlerinin tadilatı yapılana kadar nerede kalacaklarını bilmediklerini belirten Şengün, yaşanan durumdan dolayı mağdur olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
‘’Bu binanın 3. Katında oturuyoruz. Dün itibarı ile Çevre ve Şehircilik’ten ekipler gelip yan binanın yıkılacağını ve tedbirli olmamızı söylediler. Biz de göreceli olarak tedbirimizi almaya çalıştık. Bina yıkılırken binamızın dairelerin olduğu katta da delikler açıldı. İçerde ciddi derecede eşyalarımız hasar gördü. Eşyaların mağduriyetleri giderilebilir ama öğrencimiz, çocuklarımız var. Bu konuda mağduruz. Bununla alakalı olarak Çevre Şehircilik ve İl Özel İdaresi ile görüştük. Yetkililer mağduriyetlerin giderileceğini söyledi. Bundan sonraki yıkımlarda başka mağduriyet olmaması adına sıkıntımızı dile getiriyoruz. Bu mağduriyet şahsımla alakalı değil. Yaklaşık 3 kat, 4 kat ta yıkım oldu. Çocuklarla ortada kaldık.7 yaşında bir kız çocuğum var. İl özel İdaresine gittim, adam gel evimde kal diyor. Biraz stresliyiz işin gerçeği. Devlet herhalde böyle bırakmaz. İçerdeler şu anda. Müdahale ediyorlar. Ustalar şu anda içerde tadilat yapıyorlar. Müdahale ediyorlar. Evet, bizi uyardılar. Ama bu mağduriyetimizi örtbas edebilecek bir durum değil. Orada içerde kendi aileleriyle buyursun gelsinler. Adamlar yatağımın üzerinde elleriyle molozları dışarı atıyorlar. Gidiyorum İl Özel İdareye adam hallederiz diyor Ama evimde yaşanacak durum yok. Bana bir söylesinler. Nerede kalacağız? Gelip bana biri desin ki:’’ gel kardeşim sana bir yer vereceğiz, şurada kal.’ Devletle alakalı bir sorun değil. Ama muhatap konusunda kişiselleştirilmiş bir diyalog içerisindeyiz. Çok stresliyim. Nerede kalacağımı bilmiyorum.2 çocuğum var benim. ‘’

BİZE BİR GÜN ÖNCEDEN BİLGİ VERİLDİ, EŞYALARIMIZ İÇİN TEDBİR ALAMADIK

Hasarlı binsnın yıkımından bir gün önce bilgilendirildiklerini ifade eden Apartman sakinleriinden Mehtap Hanım ise, evi ve eşyaları konusunda tedbir alamadıklarını söyleyerek mağduriyetinin giderilmesini talep etti. Mehtap Hanım yaşanan süreçle ilgili olarak şunları söyledi: ”Bize dün yandaki evin yıkılacağını bildirdiler. Biz hastanedeydik annemin ameliyatında. Sabah hastaneden çıkış yaptık. Geldiğimizde yıkıma başlamışlar. Bizim binamız az hasarlıydı. Sonra geldik ki evimiz bu şekilde yıkıntı içinde. Her taraf harap olmuş. Duvarlar yıkıldı, fayanslar patladı. Üstteki komşunun eşyaları daha fazla zarar gördü.Bizim de gördü ama üstteki komşumuz daha fazla zarar gördü. Bu ekil inşşat halindeyiz. Halimiz bu.Arkadaşlar sağolsun.Bizimle ilgileniyorlar. Yapılacak dediler.Ama ne kadar yardım edecekler, hasarımız ne kadar karşılanacak bilmiyoruz. Evimiz az hasarlıydı. Şimdi yıkıldı. Yıkım zamanı kimse yoktu binada. Ama bir anda gelinip başlanacağını bilemedik.Herkes bir anda yakalandı.Hazırlığımızı yapamadık.Hastaneden geli eşyalar çekip örtmek, tedbir almak istyorduk.Ama yapamadık.”

 

İL ÖZEL İDARESİ PERSONELİ:EVLER BOŞALTILSIN DİYE UYARIDA BULUNDUK

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Özel İdare Görevlisi vatandaşları bir gün önceden uyardıklarını ve hasar alan evlerde tadilat çalışmalarına başlandığını belirterek :’’ Evlerin içindeki molozlar dışarı atılıyor, sabah da sıvalar yapılacak. Bizler evler boşaltılsın diye uyarıda bulunduk. Özellikle eşyalar kenara çekilsin, evler boşaltılsın diye uyarıda bulunduk’’ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com