Ana Sayfa GÜNDEM 25 Aralık 2023 410 Görüntüleme

TÜRK OCAKLARI TARAFINDAN “2023 YILI İKİNCİ HARS HEYETİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI” DÜZENLENDİ

Türk Ocakları Elazığ Şubesi nin 2023 yılı ikinci Hars Heyeti değerlendirme toplantısı Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Elazığ Türk Ocakları Başkanı Prof.Dr. Yavuz Haykır programa Pençe Kilit Operasyonu Bölgesinde şehit olan kahraman mehmetçiklerimize Allah tan rahmet yakınlarına sabır dileklerini ileterek başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin eli kanlı hiçbir oluşuma boyun eğmeyeceğini ve gerekeni her kulvarda yerine getireceği kudrete sahip olduğundan bahseden Prof.Dr. Yavuz Haykır daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçti.

Toplantıya başkanlık yapması için Elazığ Türk Ocakları Hars Heyeti üyelerinin teklifi ile Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Esma Simşek seçildi. Hars Heyeti üyesi de olan Prof.Dr. Esma Simşek Türk Ocakları Elazığ Şubesine 2023 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerden dolayı şükranlarını sunduğunu belirtti. Daha sonra Faaliyet Raporunu okuması için Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Prof.Dr. Yavuz Haykır’a müsaade edildi. 2023 yılı değerlendirmeleri hakkında söz alan Haykır, 6 Şubat da meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkez üslü depremden dolayı tüm yönetim kurulu ile birlikte teyakkuza geçtiklerini belirterek ilk iş olarak deprem bölgesine sıcak yemek götürmek ile işe başladıklarını, arkasından gıda ve hijyen malzemesi başta olmak üzere birçok yardım malzemesini deprem bölgesine ulaştırdıklarını belirtti. Deprem felaketinin üzerinden bir müddet geçtikten sonra ilimizde bir deprem kongresi gerçekleştirerek Elazığ Kamuoyunu bilgilendirdiklerini dile getirdi. İlimiz tarihinde yapılmamış olan bir başka etkinlik olan Fırat Üniversitesi eski rektörlerin katılımıyla gerçekleştirilen rektörler buluşmasıyla da şehrimizin hatıralarını yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Kitap imza günleri, bilimsel söyleşiler ve paneller ile dopdolu bir yıl geçirmenin haklı gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Haykır, bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayan başta hars Heyeti olmak üzere tüm yönetim kuruluna ve Elazığ halkına teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı. Hars Heyetinde bulunan Prof.Dr. Rahmi Doğanay ise Türk Ocakları Elazığ Şubesine yaptıkları farklı ve ses getirici faaliyetlerden dolayı teşekkür etti. Program iyi dilek ve temennilerle son buldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com