Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 7.01.2024 737 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI… DEMOKRASİ OYUNU

DEMOKRASİ OYUNU
Değerli vatandaşlar, batının medeniyetleri yerine çifte standartlı iki yüzlü davranışlarını politika haline getiren AKP iktidarı ülkeyi yönettiğini zannediyor. Başarısızlıklarını ABD ve batı ülkelerine karşı halkın öfkesini politik avantaja çevirmekle kapatmaya çalışıyor.

Cumhuriyet ile elde edilen ve günümüze kadar demokrasi ve hukuk devleti temelinde rotasını Batı’ya çeviren ülkemizin durumu ortadadır. 22 yıllık iktidarlarında başarılı olamayınca, parlamenter sistemde suç arayıp
başkanlık sistemine geçelim uçacağız dediler geçtik, uçmadık çakıldık. Şimdi bakıyorum kurtuluş hilafette diyen çığırtkanlar hortladı. Oysa; İktidar aynı iktidar, istediği sistemi getirdi ancak başarılı olamadı. Öyleyse başarısızlığı tek adam rejimiyle birlikte yönetim aramak gerekmez mi?

AKP 3Y(yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar) vaadiyle iktidar oldu ancak, yolsuzluk yasal hale getirildi, yoksulluk ve yasaklar kader oldu. Yolsuzluk ve rüşvetin yasallığı hakkında 17-25 Aralık olayı en yakın örneklerden biridir. “Yalnız yeme, yalnız yersen kustururlar” sözünden hareketle, 17-25 aralık yolsuzluk ve rüşvet olayının üstünün kapatılmasının anlamı bu usulsüzlüklerin kişisel değil örgütsel olarak yapıldığını, yani paylaşımın tepeden tırnağa
birden çok kişi arasında olduğunu göstermez mi? bizler kusturulan hiç kimseyi görmedik ödüllendirildiklerini gördük. Yasal olmayan yasallık!

Anayasal hakkını kullananlar içeride, Anayasa suçu işleyenler dışarıda! AYM kararları Yargıtay için yok hükmünde, ülkede üstünlerin hukuku nedeniyle adalet yerlerde sürünüyor, kurucu değerler yok ediliyor, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı eylemler görmezden geliniyor, Cumhurbaşkanı eski yardımcısının 50 milyon dolar rüşvet aldığı iddia ediliyor, muhalefet temsilcileri hık mık dahi etmiyor ama biz bunları sandıkta yeneriz hayaliyle yerel seçimlere hazırlanıyor. Yapmayın Demokrasi oyunu oynadığınızın farkındayız. Çünkü; Ülkemizde demokrasi için sandık sadece mevcut iktidarı meşru kılmak adına bir araç olarak milletin önüne getiriliyor. YSK, Yargı istedikleri anda tam tersi yani kazanmasalar dahi kazandı kararı verebiliyor.

Bu nedenle;
Son olaylardan da görüleceği üzere AKP ve türevlerinin siyaset alanı, Batı ve İsrail düşmanlığı algısı üzerinden oluşturulmaktadır. Ülkemiz batı için vazgeçilmez olmasına rağmen, demokrasi ve hukuk sisteminin işlerliğini kaybetmesi sonucu otoriter bir yönetimin varlığı ülkenin vesayet altında olduğunu resmediyor. AKP iktidarı ve yandaşları için batı devletlerinde olduğu gibi hakim olan demokrasi, hukuk, insan hakları, kendileri dışında
başkası için bir değer ifade etmiyor. Böylece iktidar ve muhalefet partileri demokrasiyi iktidar olma aracı olarak istismar etmektedirler. Tek adam yönetimi bu istismarın bir sonucu değil mi?

DOĞRU PARTİ mecliste temsil edilseydi bizler, TBMM oturumlarına katılmayarak protesto hakkımızı kullanır, yukarıda bir kısmını belirttiğim Anayasaya aykırı davranışların karşısında ses getirecek demokratik eylemleri yaparak iktidarın yaptığı yanlışları halkımıza anlatırdık. Bugün ise kılını kıpırdatmayan muhalefet partileri için sonuç belli, kaybeden taraf olmaya mahkumlar, tabi aynı üst akıl yönetiyorsa o zaman DEMOKRASİ adı ile oynanan bu oyunda, figüran olan muhalefet işlenen tüm suçların ortağı konumundadır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com