Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 10 Ocak 2024 531 Görüntüleme

Munzur’dan geçen Aşık VEYSEL; ‘’Benim Sadık Yarim Kara Topraktır’’ dedi

Munzur Üniversitesi: Aşık Veysel ölümünün 50. yılında Munzur Üniversitesi Kongre Kültür Merkezinde 8. Ocak günü anıldı.

Munzur Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından hazırlanan ve icra edilen Anma Konserine Munzur Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Kenan Peker, eşi Ayşe Esra Peker, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Nuran Cıkcıkoğlu Yıldırım, Prof. Dr. Mustafa Taner Şengün, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslışah Açıkses, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erdal Açıkses, Munzur Üniversitesi akademisyenleri, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşlar  katıldı.

Aşık Veysel’i Anma programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akabinde Munzur Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik bölümünün Öğretim Görevlisi Tugay Aksoy’un Aşık Veysel Şatıroğlu’üzerine hazırladığı kısa filmi gösterildi. Akabinde Aşık Veysel’in Anma Konserinin Müzik bölümün hoca ve öğrencilerinden oluşan 64 kişilik konser ekibi sahnede yerini aldı.

Koro şefliğini Tugay Aksoy’un yönettiği konserde; Bağlama’da Öğretim Görevlisi Aziz Erdoğan, Araştırma Görevlileri Hüseyin Kara, Erkan Mengüç, Kaval’da Öğretim Görevlisi, Adem Gğler, Kabak Kemane’de Öğretim Görevlisi Semih Sezer, Lavta’da Öğretim Görevlisi Yüksel TunçPerküsiyon’da Öğretmen Eren Can Doğan, Bendir’de Selman Kılıç, Klavye Alt Yapı’da Mazlum Çiçek sahnede sanatlarını icra ettiler. Aşık Veysel’in Anma konseri ‘’Uzun ince bir yoldayım’’ türküsü ile başlayıp ardından ‘’Dost dost diye nicesine sarıldım’’ ile devam eden on üç türküsü seslendirildi. Son bölümde ise Aşık Veysel’e ithaf edilen deyişler olan ‘’Pirlere niyaz ederiz’’, ‘’Muhabbet bağında bir gül açıldı’’ ve son olarak da ‘’Seherde bir bağa girdik’’ deyişleriyle ile program son buldu. İki saate yakın süren Munzur Üniversite’sindeki ölümünün 50. yılında Anma konseri Aşık Veysel’e ait türkü ve deyişler icra edildi. Konserin sonunda Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Taner Şengün tarafından Müzik korosu şefi olan Tugay Aksoy’a plaket ve koroda sanatlarını icra eden hocalara teşekkür belgesi takdim edildi. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslışah Açıkses tarafından ise korodaki öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com