Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, ŞEHRE BAKIŞ, SİYASET 13 Ocak 2024 1213 Görüntüleme

CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL: İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİNE HAYIR DİYECEĞİM.İLİMİZİN DİĞER VEKİLLERİNDEN DE AYNI DURUŞU BEKLİYORUM

Partisinin aday tanıtım toplantısında konuşan Milletvekili Gürsel Erol’dan gündeme dair önemli açıklamalar.

31 Mart seçimlerinde iddialı olduklarını ifade eden Erol, 14 Mayıs seçimlerinde CHP Elazığ İl örgütünün tarih yazarak ülke genelinde rekor bir oy artışı sağladığını söyledi. Ülkenin siyasal gündemine dair de açıklamalar yapan Erol son günlerde gündemde olan İsveç’in NATO üyeliği konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Meclise geldiği takdirde İsveç’in NATO üyeliği konusunda hayır oyu vereceğini ifade eden Erol Elazığ’ın diğer vekllerine de çağrıda bulunarak hayır oyu vermelerini istedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, dün partisinin İl Başkanlığı binasında konuştu. Erol, şunları söyledi:

“İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİNE HAYIR DİYECEĞİM”

“İsveç’in NATO üyeliği ile ilgili olarak anayasal yetki parlamentoda. Yani parlamentonun gündemine gelecek ve milletvekillerinin oylaması ile İsveç’in NATO üyesi olup olmaması gerektiği konusundaki irade ortaya çıkacak. Ben burada da bir farklı bir düşünceye sahip olduğumla ilgili örgütümü bilgilendirmek isterim. Bizim için önemli olan inançlarımız. Ben Elazığ milletvekilliğine adaylığım açıklandığı günden bugüne kadar asla kimliğini, soyunu sopunu inkar etmeyen Tunceli kökenli biri olarak, Alevi inancından gelen bir ailenin evladı olarak, atalarının dedelerinin mezarlarının Tunceli topraklarına olduğunu ifade ederek herkesin inancına, değerlerine, yaşam tarzına saygı duyulması gerektiğini, herkesin soyunun kendi şerefi olduğunu söyledim ama bizim ülkemizin değerlerimize sahip çıkmamız gerektiği konusunda da herkesten daha fazla tutucu, herkesten daha fazla Atatürkçü bir milliyetçi çizgisinde olacağımı ifade etmiştim. Düşünün ki bir ülke, bu insanların ülkemizin ve yurttaşlarımızın inançlarına yönelik saldırı yaptığı durumda, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yakıldığı, ayaklar altına alındığı durumda, inançlarımızın ve Hz. Peygamberimizin hakarete uğradığı, terör örgütlerinin liderlerine ev sahipliği yapan bir ülkenin NATO üyeliği konusu eğer Meclis’e gelirse, Elazığ milletvekili olarak bize yakışan ve düşen buna hayır oyu kullanmaktır.

“YETKİMİZİ HALK ADINA KULLANMALIYIZ”

Buradan Elazığ’ın diğer milletvekillerine de çağrı yapıyorum. Bu bir parti politikası değildir. Bu seçmen kitlemizin, ülkemizdeki yaşanan süreci, milli ve manevi değerler üzerinden bir değerlendirmesidir. Elazığ halkı bize yetkiyi verirken, bu toplumun, bu ülkenin hem milli hem de manevi değerlerine sahip çıkmamız ile ilgili de bir yetki vermiştir. Bu yetkiyi de halk adına kullanmamız lazım ve Elazığ halkının beklentisi, inançlarımızı, değerlerimizi ayakaltına alan bir zihniyete sahip olan terör örgütlerine ev sahipliği yapan bir ülkenin NATO üyeliğine hayır oyu kullanmak, her Elazığlı milletvekilinin asli görevidir. Ben onlara bu çağrımı yaparken hiçbir zaman Elazığ halkının beklentilerine aykırı bir oy kullanma şekline girmeden ve onların da CHP milletvekili olan benim gibi NATO süreciyle ilgili İsveç’in NATO üyeliğine hayır oyu kullanmalarını bekliyorum ve Elazığ kamuoyuna da bu konuda görüşlerini ifadelerini, yönlendirmelerini açıkça ifade etmelerini bekliyorum.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com