Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 14.01.2024 439 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…HADİ BİR MUM DA SİZ YAKIN…

Değerli vatandaşlar, AKP iktidarının; Cumhuriyet ile elde edilen kazanımların temeli olan ulus devlet, üniter yapının yıkılması anlayışı; laiklik karşıtı eylemlere göz yumulması, özgürlüğün bastırılması, sindirilmesi, demokrasiyi sadece kendileri için hak görmesi, hatta toplumu kutuplaştırmayı ki, Erdoğan’ın “toplumun %50 ini zor tutuyorum demesi” asıl amacın göstergesi değil mi? AKP yönetimi toplumu birleştirmek yerine, siyasi çıkar uğruna algı operasyonları ile halkımızın hassasiyetlerini kaşıyan gerginlikler üzerinden kaos ve karmaşaya sebep olmaktadır. Çünkü; AKP iktidarı, toplumu kutuplaştırmadan besleniyor. Toplumun yarısını diğer yarısına düşman ederek, devletin mali imkanlarını o dayandığı %50’ye dağıtarak (elbette aslan payını kendi %50’sinin içindeki “saray ve eşrafı” diye bilinen küçük bir mutlu azınlığına ayırarak geri kalan büyük çoğunluğu ise kırıntılarla idare ederek) iktidarını sürdürmektedir.
Günümüze kadar işleyen bu plan sonucu vatandaşlar arasında; vatandaş olmaktan, yasa gereği herkesin eşit olduğu inancından ve devlet yöneticileri başta olmak üzere kurumlara karşı oluşan güvensizlik, ahlaki yozlaşmayla birlikte karşılıklı sevgi ve saygı ilişkisi yitirildi. Bu günkü tablo ise; umutların tükendiği ve insanların alım güçlüğü nedeniyle gülmeyi dahi unuttuğu bir Türkiye oluşturdu. İşte sonuç bu…
Ekonomik krize çare bulamayan, insanların daha da derinleşen yoksulluğuna rağmen kendi şatafatlı yaşamlarından vazgeçemeyen bu saray ve eşrafı, dini ve milli duygular üzerinden gerçekle ilgisi olmayan iftira ve karalamaya dayalı asılsız bir olayı yani, hayali bir tehdidi var gibi gösterip mağduriyet yaratarak halkımızı maniple etmektedir. Örnek mi?
⦁ Hainliği tescilli Vahdettin’in vatanseverliği masalı anlatılırken, Cumhuriyetin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşlarını neredeyse vatan haini ilan edecekler. Sokaklarda hilafet çağrısı yapanlar AKP iktidarınca görmezden gelinirken, bu durumun Anayasaya aykırılığını haykıran vatandaş tutuklanıyor.
⦁ Bir imamın saldırıya uğraması meclis başkanının gündemi oluyor ancak hilafet isteriz mitingi gündem olmuyor. Kızıl goncalar dizisi tarikat ve cemaatlerin gerçek yüzünü ortaya koymasın, diye devletin kurumlarınca sansüre tabi tutuluyor.
⦁ Muhalefetin, PKK’nın siyasi uzantısı olan DEM ile ilişkisini teröre destek veriyorlar diyen AKP, bir başka terör örgütü Hizbullah ve FETÖ ile el ele, kol kola girip temsilcilerini meclise soktuğunu perdeliyor. Milliyetçi olduğunu iddia eden piyonlar ise sessizliğini koruyor. Susmaları AKP iktidarının da teröre destek verdiğini kabullenmek değil midir?
AKP iktidarının elinde halkın sorunlarının çözümü gündemlerinde olmadığı için, yapay gündemlerle toplumu kutuplaştırmaya devam edeceği muhakkaktır. Biz DOĞRU PARTİ temsilcileri olarak bu oyuna gelmeyeceğiz. Bunun için halkın yaşadığı zorlukları, dertlerini ve bu zorlukları yaşatanın 22 yıldır iktidarda olan AKP’nin sebep olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Hatta bunların gizlemeye çalıştıkları gerçek kahramanları ki Atatürk ve silah arkadaşları hakkında idam fermanları çıkaranlara, yok etmek için suikast girişiminde bulunanlara, İngiliz uçaklarından aleyhte fetvalar attıranlara, isyanlar çıkartıp milli ordumuzun üzerine salanlara ve sonunda İngiliz zırhlılarına binip ülkeden kaçanlara hain demeye de devam edeceğiz.

Son kupa maçı olayları, halkımızın Cumhuriyet ve Atatürk’e bağlılığının gönülden olduğu unutulmamalıdır. Şartlar ne olursa olsun Atatürk ve kurtuluş mücadelesinde canlarını ortaya koyanlar aleyhinde iftira ve yalanlarıyla gerçekleri saklamaya çalışanlar bekledikleri siyasi kazanımları elde edemediklerini gördüler, bundan sonra da göreceklerdir.
Değerli vatandaşlar, AKP iktidarları şahsi kazançları dışında, ortaya vatandaşı rahat ettirecek hiçbir kazanç koyamadılar. Getirileri zarar, götürüleri başlı başına bir zarar. İşleri güçleri yapay gündemlerle vatandaşın beynini sulandırmak, aralarına nifak tohumları ekip vatandaşları birbirlerine düşürmek. Oysa iktidarın oynadığı bu oyunun perde arkasındaki asıl amacın; toplum kendi aralarında sürekli kavgalı olsun ki, saray ve eşrafının kirli vurgun düzenleri sekteye uğramadan yoluna devam etsin. Bunlar; şahsi çıkarları için her yolu mubah sayar ve bunları yaparken adeta toplumun aklı ile alay ederler. Hatırlatırım, Erdoğan’ın “Demokrasi bizim için amaç değil araçtır, istediğimiz durağa gelince ineriz” ifadesi gerçek niyetlerinin anlatımı değil mi?

Kurucu Önder Atatürk’ün Muasır medeniyetler düzeyine çıkarılmasını hedeflediği, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu ve kişisel hak ve hürriyetleri sağlayan Cumhuriyetimiz ve kurucu değerlerin yıpratılması, ortadan kaldırılması amaçlı eylemler, bu aziz millet tarafından asla kabul görmeyecektir. “Mum, ışık vermek için değil, geceye tanıklık etmek için yakılır.” Sözüne atfen DOĞRU PARTİ temsilcileri olarak günümüz karanlıklarını sizlerin tanıklığındaaydınlatmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. AKP’nin olmadığı aydınlık bir Türkiye için, HADİ BİR MUM DA SİZ YAKIN.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com