Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 18 Ocak 2024 1176 Görüntüleme

ANAYASA MAHKEMESİ %2 BARAJINI İPTAL ETTİ “KAMU SAĞLIK SEN ÜYELERİ TOPLU PARA ALACAK”

Yüksek Mahkeme, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma şartı getiren düzenlemeyi Anayasa’ya aykırı buldu.

Anayasa Mahkemesi (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma şartı getiren düzenlemeyi iptal etti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, yaptığı açıklamalarda “Sendikal faaliyette bulunma ve örgütlenme özgürlüğünü ihlal eden, barajı tasarlayanlar , yıkılan barajın altında kalmaya mahkumdur.” ifadelerinde bulunarak sendikal hakların korunmasına yönelik sert tepki gösterdi.

Başkan Karataş açıklamalarının devamında;

“Sendikaların önüne konulan barajlarla sendikal faaliyetlerin engellenemeyeceği hususunda uyarılarımıza rağmen % 2’lik barajı içeren kanun 28.12.2022 tarih ve 32057 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Sendikamız; “barajlar bizi yıldıramaz” düsturuyla hareket ederek % 2’lik barajla ilgili olarak hukuk müşavirliğimiz Anayasa Mahkemesi’ne yapılacak soyut norm denetimi başvurusunun dilekçesini hazırlayarak, Anayasa Mahkemesi’ne ulaştırılmasını sağlamıştır.

Gelinen aşamada, 18.01.2024 tarihinde, yani bugün, konuyu görüşmek üzere toplanan Anayasa Mahkemesi, % 2’ lik baraj uygulamasının iptaline karar vermiştir. Bundan sonra daha güçlü bir  Kamu Sağlık-SEN vardır.

Barajın oranı her ne olursa olsun, unuttukları bir şey, hatta çok şey var ki;

KAMU SAĞLIK-SEN’İ BARAJLAR YILDIRAMAZ!

Kamu Sağlık-Sen üyelerini barajlara karşı mağdur etmez!

“SENDİKAL FAALİYETTE BULUNMA VE ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İHLAL EDEN” BARAJI TASARLAYANLAR, YIKILAN BARAJIN ALTINDA KALMAYA MAHKÛMDUR!

Sürecin sonunda kazanan yine Kamu Sağlık-Sen yine Kamu Sağlık-Sen üyeleri olmuştur!

Baraj savunucuları, bugün büyük bir bozguna uğramıştır. Bu zafer KAMU SAĞLIK-SEN’İNDİR; bu zafer, bu süreçte tüm zorluklara rağmen üyeliğini devam ettiren yiğit üyelerimizindir.

BARAJLARINI YIKTIK; YIKILAN BARAJDAN SONRA DA ÜYELERİMİZİN MADDİ MENFAATLERİNİN TELAFİSİ İÇİN GEREKLİ TÜM MÜCADELEYİ VERECEĞİZ!

Barajı savunanların, barajın altına imza atanların, baraj zihniyetini hayat felsefesi yapanların sonu, yargı karşısında hezimet olmuştur. ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com