Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 23.01.2024 389 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…ÖNCELİĞİMİZ BU MU?

Değerli vatandaşlar, daha önceki yazılarımda da belirttiğim üzere iktidar ve muhalefet halkın sorunlarına çözüm aramak yerine yapay gündemlerle uğraşmaya devam ediyor. Gerçek gündem emeklilerin, işçilerin, çiftçilerin hülasa açlık sınırının dahi altında yaşama mücadelesi veren yurttaşlar olması gerekirken düne kadar bu sorunların içerisinde yer almadığı olaylar konuşuluyordu, dünden itibaren de bir arkadaşımızın uzaya gönderilmesini konuşuyoruz. Ben DOĞRU PARTİ temsilcisi olarak bu durumu AKP ve muhalefet partilerinin önümüzdeki yerel seçimler için kazanca dönüştürme amacı taşıdığını görüyorum. Çünkü; her seçim öncesi, ülkemiz ve insanımızı olumsuz etkileyen tüm gerçekler, önceliği olmayan bu tür konularla perdeleniyor.

Bizler DOĞRU PARTİ olarak başka ülkelerin teknolojisine yama olmak değil, teknolojinin ülkemize transferi anlayışını savunmaktayız. Bu anlayış çerçevesinde önce toplumun rahat ve huzurunu temin etmek için tüm kaynakların mevcut sorunların çözümüne aktarılması gerektiğine inanmaktayız. Belki bu anlayış nedeniyle eleştirenler olabilir. Bu eleştirilere peşinen cevap vermem gerekirse, Elon Musk’ın uzay şirketine 55 milyon dolar ödeyeceğime (ki bana göre bilimsel bir kazanç sağlamayan) bu parayı, açlık sınırının altında ezilen milyonlarca insanımızın insanca yaşaması için harcanması daha önceliklidir.

Tuzu kuru olanlar attıkları mesajlar ve görsel medyadaki söylemleriyle adeta milletle alay etmektedirler. Örnek vermem gerekirse; CHP Genel Başkanı attığı tweet mesajında “Alper Gezeravcı’ya uzay yolculuğunda ve gerçekleştireceği çalışmalarda başarılar diliyorum. Bu süreçte emeği olan herkesi tebrik ediyorum” mesajıyla CHP Genel Başkanı tebrik ettiği anlayışın insanlarımızın büyük bir kısmını bu tür harcamalar sonucu sefalete mahkum ettiğinin farkında değil mi? Bir başkası Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül çektiği video da “uzaya gönderilen arkadaşın arkasından su döküyor ve can Erzincan’dan selamlar söyle.” Diyerek şov yapıyor. Bu eylemlerin toplum adına bir getirisi olabilir mi? itibardan tasarruf olmaz diyenleriniz olabilir. Doğru ama önce ülkemiz ve insanımızın itibarının iadesi şartıyla…

İtibar kandırmacası sonucu bu vahim durumu toplum olarak yaşıyoruz ve gördük ki itibarı olan ülkemiz ve insanlarımız değil saray ve eşrafı. Bizlerin vergilerinin toplumun tamamına adil olarak dağıtılması istendiğinde bugüne kadar yapılan anlamsız bağışlar, Suriye politikasına harcanan milyar dolarlar ortada iken imkanlarımız oranında deniyor. Bu son uzaya adam gönderme için ödenen parayı, bardağın taşması olarak görür ve Erdoğan’a sorarım imkanlarımız yok diye emeklilere sabret diyeceksiniz ama Elon Musk’ın uzay turizm şirketine 55 milyon dolar ödeyeceksiniz. Önceliğiniz itibar ise bunu size veren halkın itibarını iade etmeniz gerekmez mi? Bu durumun asıl amacı, yerel seçim öncesi halkımızın bu hamasi gündemle aldatılması ve siyasetlerine araç yapılmasıdır. Elde edilecek bir kazanç varsa bu toplumun değil iktidarın kazancına dönüşecektir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com