Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 9 Şubat 2024 1012 Görüntüleme

AK PARTİ BASKİL İLÇE BAŞKANI ÖNCE TEPKİ GÖSTERDİ, SONRA İSTİFA ETTİ.

AK Parti Elazığ ilçe ve belde Belediye Başkan Adayları 9 Şubat’ta resmi olarak açıklandı. Baskil İlçesi’nde adı Gri Pasaport Skandalında geçen Baskil Belediye Başkanı ve 32 Mart seçimlerinde yeniden aday olarak gösterilen İhsan Murat Baskil İlçe başkanlığı tarafından tepki ile karşılandı. İhsan Akmurat’ın adaylığından dolayı rahatsız olduklarını ifade eden ilçe başkanı istifa ettiğini açıkladı.

Ak Parti Elazığ İl Yönetimi 31 Mart yerel seçimleri öncesi Aday tanıtım toplantısı ile belediye başkan adaylarını resmi olarak açıkladı. AK Parti Baskil İlçe Başkanı Fuat Çetin, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın yeniden belediye başkan adayı gösterilmesine tepki göstererek ilçe Başkanlığından istifa ettiğini açıkladı

GRİ PASAPORT İLE FETÖ ÜYELERİNİN İÇİNDE OLDUĞU KİŞİLERİN YURT DIŞINA KAÇIRILMASI RAHATSIZLIK YARATMIŞTIR

İstifa ettiğini açıklayan Fuat Çetin, istifa gerekçesini şöyle açıkladı. “10.08.2023 tarihinde Baskil ilçesi Ak Parti ilçe teşkilat  başkanı olarak görevime başladım. Göreve atanmam  sonrası ilçemizin önde gelen isimleri ile ilçemize fayda sağlayacak kişilerden oluşan bir yönetim oluşturduk. Görevim süresince ilçemize partimizin olanakları dahilinde katkılar sunduk.

31 Mart yerel seçim müracaatlarının başlamasıyla birlikte mevcut belediye başkanımız ve 2 parti üyemizin müracaatlarını kabul ettik. İlçe teşkilatı olarak halkımızın da  fikirlerini göz önünde bulundurarak uygun gördüğümüz adayı il başkanımız ile paylaştık. Bu süreçte üç milletvekilimizle görüşme talebimiz oldu ancak sadece Sayın Erol Keleş ile istişare fırsatımız oldu. Diğer iki milletvekillerimiz teşkilatımızın; ilçemizin adaylığı hususunda hiçbir şekilde görüşlerimizi almadılar. Daha sonra basının açıkladığı adaylar listesinde mevcut belediye başkanımızın tekrar aday olduğu haberine istinaden 15 Temmuz Demokrasi Ocakları Genel Başkanı Bilal Uludağ tarafımı arayarak, şehit aileleri de ilçe başkanlığımıza gelerek gri pasaport ile FETÖ  üyelerininin de içinde bulunduğu kişileri yurtdışına kaçırma iddialarının olduğunu ve bu kişinin yeniden aday gösterilmesine ilişkin rahatsızlıklarını dile getirdiler.

İlçe başkanı olarak bu görüşleri il başkanımıza sözlü olarak ilettim. İl başkanımızın sabredin sözüne dayanarak şehit ailelerine verdiğim söz ve tüm bu iddialar ve olumsuzluklara rağmen mevcut belediye başkanının yeniden aday gösterilmesinin ilçemize ve partimize zarar vereceğini düşündüğüm için görevimden istifa ettiğimi bilgilerinize sunarım”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com