Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 22.02.2024 782 Görüntüleme

ŞEVVAL İLKAY ŞAMLI’NIN KALEMİNDEN

ALIŞVERİŞ PAKETİNİ KASADA BIRAKMAYIN.

Kendimizi tanıma yolunda atacağımız ilk adım aslında kendimizi pek de iyi tanımadığımızı kabul etmektir.

Kendinizi, onlarca penceresi olan, bütün pencereleri de kalın perdelerle örtülü uzun, karanlık bir koridorda hayal edin. Perdelerden birini çektiğinizde hem içeri biraz ışık girer hem de güzel dünyayı ilk kez görürsünüz.

İkinci perdeyi açmak size daha fazla ışık ve daha geniş bir manzara verir.   Yeni yeni perdeler açtıkça, her bir pencere size daha fazla netlik ve algı kazandırır.

Bir önceki yazımda sizlere sol ve sağ beynin özelliklerinden bahsetmiştim. Ve “Son derece bilinçli bir şekilde ve uyanık kalarak sağ beynimizi daha aktif bir şekilde kullanarak zihnimizdeki gereksiz yüklerden kurtulabilmenin bir yolu var.” demiştim. Size bunu mümkün kılabilecek olan Silva Zihin Eğitim Metodundan bahsetmek istiyorum.

Silva Metodu; Uyumadan, bilinçli kalarak beyni Alfa frekansı seviyesinde yavaşlatıp beynin sağ ve sol yarım küresini bütünleyerek kullanmayı öğretmektedir.

Biliyorsunuz canlı-cansız veya organik-inorganik ayırımı yapmadan her nesne özünde enerjidir. Enerji sırası ile kuarklara, partiküllere, atomaltı parçacıklara, atomlara, moleküllere dönüşür. Moleküler birleşip hücreyi, Hücreler birleşip dokuyu, Dokular birleşip organı, Organlar birleşip organ sistemini, Sistemler birleşip Organizmayı meydana getirdiğinde Canlılar Alemi meydana çıkar.

Ve bu alemin assolisti olan biz insanların beyni farklı frekanslarda titreşerek enerji üretir. Olumsuz düşünceler ve olaylar bizim için büyük stres kaynağı oluşturur.

Ve stres beyin frekans seviyesinin aşırı yükselmesine sebep olur. Bu durumda dikkat tamamen dış çevreye yönelir ve zihnimiz aşırı odaklı bir hale gelir. Bu kadar hızlı bir döngüde çalışmak tüm sistemi yorar. İç dünyamıza dönüp bakamaz hale geliriz… 

Beyin bu şekilde yüksek frekansta çalıştığında vücut toksin salgılamaya başlar. Sonra bu toksinler zamanla birikerek vücudu zehirler ve hastalıklar ortaya çıkar.

Silva Zihin Eğitimi Metodunda ilk önce beynin, bu yüksek titreşimli seviyeden çıkıp, daha düşük bir titreşim seviyesi olan Alfa’ya bilinçli bir şekilde girme becerisi aktarılır.

Silva Zihin Eğitiminde öğretilen 3 temel bilgi var

  • Sözcüklerin derin zihin seviyelerinde özel bir gücü vardır.
  • Zihnin beden üzerindeki hakimiyeti düşünülenden çok daha güçlüdür.
  • Bilincimiz her zaman açıktır.

Sizden gün içinde kullandığınız kelimelere kulak kabartmanızı rica ediyorum sevgili dostlar. Farkına varmadan güzel bir şeyi tanımlarken bile olumsuz kelimeler kullanabiliyoruz. Dilimize olumsuz şarkı sözlerini dolayabiliyoruz. Olumsuz kelimeleri düşündüğümüzü, ifade ettiğimizi fark ettiğimiz anda hemen İPTAL! İPTAL! emri ile ya da tövbe ederek silelim ve yerine olumlu bir ifade seçelim.

Buna mümkün olduğunca devam edebilirsek bir süre sonra düşüncelerimizin de olumluya döndüğü fark etmeye başlarız. Olumlu düşünceler, olumlu sözler, olumlu imgeler beyin daha alçak frekansta titreşirken üretilirler.  Ve bu durumda vücut doğal olarak Endorfin yani ağrı kesici hormonu ve Seratonin yani mutluluk hormonu salgılar. Bu da sağlımız üzerinde muhteşem etkiler yaratır.

Silva Metodunda çok önemli olan bir diğer şey zengin bir hayal gücüne sahip olabilmektir. Evet Şimdi sizden bir ricam var. Hadi beraber küçük bir oyun oynayalım.

Şimdi 3 kere derin nefes alın size ve yönergelerimi gözünüzde canlandırın;

Büyük bir markette alışveriş yapıyorsunuz.

Sepete önce birkaç temel ürün koyuyorsunuz, süt ve ekmek mesela… sonra birkaç portakal ve birkaç tane de elma alıyorsunuz. Onları da poşetlerine koyup, sepete yerleştiriyorsunuz…

Bir paket karabiber ve bir paket de kimyon alarak baharat eksiğinizi de tamamlıyorsunuz. Ve en sonunda bir de çikolatalı bir pasta alarak alışverişinizi bitiriyorsunuz.

Ohh, sepetiniz birçok güzel şeyle doldu. Kasaya gidin, ücreti ödeyin… şimdi aldıklarınızı eve götürmeye hazırlanın… Tam bu anda çok garip bir şey yapın.

Aldığınız her şeyi orada bırakarak, çıkıp, gidin.

Şimdi soruyorum; Bunu yapmayı gerçekten aklınızdan geçirir miydiniz? Bu çok saçma olurdu sanırım. Değil mi? Çünkü hem para hem zaman harcadınız. Aldıklarınızı tadını çıkarmak üzere evinize götürmeniz daha doğru olurdu değil mi?

Evet burada size aktarmaya çalıştıklarımı da lütfen burada bırakmayın, zihninizdeki evinize götürün ve tüm bunları günlük hayatınızda uygulamaya çalışın… Bunların hepsi çok basit ama bizi gereksiz yüklerden arındıracak gerçekler dostlarım.

Birlikte hep daha iyiye… Esen kalın.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com