Ana Sayfa GÜNDEM 26 Şubat 2024 152 Görüntüleme

EKUT BAŞKANI ÖZTEKKELİ’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Elazığ’da sabah saatlerinde Alacakaya-Palu ilçesi sınırındaki Kayaönü köyünde bulunan maden ocağında göçük meydana geldi. Konuyla ilgili olarak Elazığ Arama Kurtarma Strateji Derneği Başkanı Heybet Öztekkeli bir açıklama yaptı.

Öztekkeli açıklamasının devamında;

“Değerli Basın Mensupları,

Bugün Sabah saatlerinde Alacakaya-Palu ilçesi sınırındaki Kayaönü köyünde bulunan maden ocağında meydana gelen göçük ile ilgili olarak sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Öncelikle belirtmek isterim ki, yaşanan bu olay sonucunda maden ocağında bulunan 4 işçiden biri kendi imkanlarıyla çıkış sağlamış, diğer 2 işçi ise UMKE ve AFAD ekiplerinin müdahalesi ile bulundukları yerden çıkarılarak ambulansa alınmışlardır. Aldığımız son bilgilere göre, bu iki işçinin hayati tehlikeleri bulunmamaktadır ve şu anda tedavileri devam etmektedir.

Bölgede yürütülen arama kurtarma faaliyetleri kapsamında, yer altında bulunan bir işçi ile sesli iletişim kurulmuş olup, tahlisiye ekipleri tarafından çalışmalar sürdürülmektedir. Ulaşılan işçinin sağlık durumunun iyi olduğu teyit edilmiş olup, en kısa sürede güvenli bir şekilde çıkarılması için çalışmalar devam etmektedir.

Bu süreçte, Elazığ Valiliği başta olmak üzere, tüm ilgili kurumlar koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. AFAD arama kurtarma, UMKE, itfaiye ekipleri ve diğer kurumlar olay yerinde görevlerini yerine getirmekte ve gelişmeleri yakından takip etmektedir.

Son olarak, yaşanan bu olayın ardından 4’üncü işçimizin de sağlıkla kurtarılması için tüm ekipler yoğun bir şekilde çalışmaya devam etmektedir.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com