Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 4 Mart 2024 104 Görüntüleme

Milletvekili Ejder Açıkkapı: Teknova OSB 3 Binden Fazla Kişiye İş İmkanı Sağlayacak

Milletvekili Ejder Açıkkapı: Teknova OSB 3 Binden Fazla Kişiye İş İmkanı Sağlayacak

Elazığ’ın 2. Organize sanayi bölgesi Teknova OSB’de kurulan 293 sanayi parselinden 115’inin yatırımcılara tahsisi gerçekleşti. Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili 2018 yılından bu yana girişimlerde bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı , emeklerinin karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını belirtirken, bölgede 3 binden fazla kişiye iş imkanı sağlanacağını müjdeledi.

Geçtiğimiz gün Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonundaki tahsis imza programına Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan ile sanayici yatırımcılar katılım sağlamıştı. Programda konuşan Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, “2024 yılında da hızlı tempoyla çalışarak 2024 yılı sonuna kadar Teknova OSB’nin altyapı işlerini tamamlamayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle tahsis edilen ve Teknova’ya komşu alanda yeni küçük sanayi sitesi de kuracağız. ” demişti.

“EMEKLERİMİZİN MEYVELERİNİ GÖRÜYOR, MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

Konuyla ilgili çalışmalarıyla 26. Dönem Elazığ Milletvekilleri ile birlikte uzun yıllardır girişimde bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı, “26. Dönem Elazığ Milletvekillerimiz Ömer Serdar, Metin Bulut ve Rahmeti Rahmana kavuşan Tahir Öztürk ağabeyimizle yeni OSB ile ilgili çok verimli çalışmalar yapmıştık. Buradan Tahir Öztürk ağabeyimizi tekrar Fâtihalarla anıyorum. Mekanı cennet olsun. Tabi , bugün emeklerimizin meyvesini görüyor ve bu gelişmelerden büyük memnuniyet duyuyoruz. Her zaman söyledim, söyleyeceğim. Bu aziz şehrin güzel insanları ve bu güzel şehir her şeyin en iyisi ve en güzeline layık. “ dedi.

AÇIKKAPI: TEKNOVA OSB AZİZ ŞEHRİMİZİN İSTİHDAMI VE TİCARETİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Açıkkapı ayrıca, “Tabi Elazığ’ımızın 6 bölge teşvikleri sadece merkez OSB’leri değil birçok ilçemizi kapsıyor. Bu vesileyle Palu, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerimize yapılacak Karma OSB ihtiyacının da doğduğunu gözlemliyoruz. Yasal mevzuat hazırlıklarının da başladığına yönelik bilgiler alıyoruz. Bu noktada güzel haberler almaya yakınız.Aziz şehrimizin istihdamına ve ticaretine büyük katkı sağlayacak olan yeni çalışmalarla ilgili yakında güzel haberler de paylaşacağız inşallah. Ben buradan Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olmak üzere İlgili tüm bakanlarımıza, uzun yıllardır bölgemize yeni OSB kazandırılması noktasında bizlerle birlikte emek sarf eden tüm milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, Elazığ’lı bürokratlarımıza, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel şehre layık olmak için samimiyetle, tevazu ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz. ” diye konuştu.

ESNAFIMIZI, İŞÇİMİZİ MEMNUN EDECEK ÇALIŞMALARI SÜRDÜRECEĞİZ

Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Ticaret Bakanlığına bağlı kredi ve kefalet kooperatifleri aracılığıyla esnaf ve sanatkarlara yönelik Halkbank aracılığıyla kullandırılan kredilerde genel işletme kredilerinde şahıs üst limitinin 750 bin liraya yükseltildiğini , daha önce bu limitin 650 bin lira olarak uygulandığını da hatırlattı.

Açıkkapı şunları söyledi:

Ticaret erbabından gelen taleplerin karşılanma noktasında olumlu adımlar atılmaya devam edilecektir. Koronavirüs pandemisi ve bölgemizdeki gerilim nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntıların farkındayız.

Bu sıkıntıların geride bırakılması, daha müreffeh günlere kavuşmak için gayretlerimizi Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde sürdürüyoruz. Tabi bu süreçte ekonominin bel kemiği olan esnaflarımızın gerek düşük faizli krediler, gerekse hibe destekleriyle unutulmaması elzemdir.

Bu noktada Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımları AK Parti iktidarlarında olmuştur. Ben kredilerdeki artıştan dolayı tekrar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat’a teşekkür ediyorum. Tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun inşallah.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com