Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 5 Mart 2024 106 Görüntüleme

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CEYLAN’A DESTEK İÇİN ELAZIĞ’DA

DEVA Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Recep Ceylan, Genel Başkan Ali Babacan ile birlikte Elazığ’da seçim çalışmalarına start verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yaklaşan yerel seçimler öncesinde Elazığ’a geldi. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Babacan, Genel Başkan Yardımcısı Halil Çanakçı, İl Başkanı Av.  Mehmet Kangal, Elazığ Belediye Başkan Adayı Recep Ceylan ile birlikte vatandaşları dinledi.

BABACAN: ”BİZ ÇÖZÜMLERLE MİLLETİN KARŞISINA ÇIKAN BİR SİYASİ PARTİYİZ.”

Vatandaşların yoğun ilgisinin gözlemlendiği ziyaretler esnasında halka seslenen Babacan ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

DEVA Partisi’nin yerel seçimlere en hazırlıklı parti olarak girdiğini ifade eden Babacan şunları söyledi: ‘

”Biz sadece problemlerden bahseden, sadece yanlış gidişatı eleştiren bir parti değiliz. Biz aynı zamanda çözümlerle de milletin karşısına çıkan bir siyasi partiyiz. Bakın seçimler geliyor. Şurada seçime 3 hafta kalmış. Partiler apar topar seçim beyannamesi hazırlıyor. Aklınız yeni mi başınıza geliyor. Biz tam iki sene önce yerel yönetimler ve şehircilik eylem planımızı açıkladık.  Belediyecilik nedir? Yerinden yönetim nedir? Muhtarlara kadar daha çok yetki ve imkân vererek bu ülke nasıl ayağa kalkar? Tek tek açıkladık. Afet yönetimi ile ilgili eylem planımız. Üç sene önce açıkladık. Depremden önce. Afet nasıl yönetilir? Afet öncesi hazırlıklar, afet anında neler yapılır? Devletin hangi kurumu nasıl çalışır? Bunları karınca duası gibi ince ince yazdık.”

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK; BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIMIZ AHLAKİ KURALLAR BİLDİRGESİNİ İMZALADI

Türkiye’de hiçbir partide uygulanmayan ‘belediye başkan adayları için etik kurallar bildirgesi hazırladıklarını ifade eden Babacan, adayların bu bildirgeyi imzaladıktan sonra aday olabildiklerini belirtti. Babacan sözlerine şöyle devam etti:

”Biz çözümlerimizle ortadayız. Ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Belediyecilikle alakalı bir etik kurallar bildirgesi açıkladık. Yani belediyeciliğin ahlaki kurallarını yazılı hale getirdik. Bizim adayımız olan herkes, bu üç sayfalık ahlaki kurallar bildirgesini imzalıyor, ondan sonra adayımız oluyor. Çünkü kanunlar esnek. İşi kitabına uydurmak, bir liralık ,iki liralık işi beş liraya yapmak da mümkün. İşte bu kitabına uydurularak yapılan kanunların tam ortasına bir ahlaki çerçeve koyduk.Yani belediye başkanlarımız, belediyeyi hangi ahlaki kurallara göre yönetecek? Bunu yazılı hale getirerek açıkladık. Bizden başka bunu yapan yok. Çünkü belediyecilik deyince çoğunun aklına rant geliyor. Belediye başkanlığı diyince çoğunun gözünde Dolar, Euro işaretleri beliriyor. Oysa biz belediyeleri hem ahlaki kurallara uygun, hem de düzgün, iyi yöneteceğiz bu hazırlıklarla.”

 

EMEKLİ VATANDAŞ: ”RECEP CEYLAN TERTEMİZ, ÇALIŞKAN BİRİSİ.BU ŞEHRİN BÖYLE YÖNETİCİLERE İHTİYACI VAR”

Özellikle ekonomi politikaları konusunda yerel yönetimde çok iddialı projeleri olan Recep Ceylan’a halkın ilgisinin gözlemlendiği  ziyaretlerde vatandaşlar sıkıntılarını dile getirerek çözüm beklediklerini söylediler.

Emekli bir vatandaş DEVA Partisi Belediye başkan Adayı Recep Ceylan’a yaşadığı sıkıntıları anlattı. Emekli maaşı ile geçinemediğini ifade eden vatandaş, Ceylan’ın seçimlerden büyük bir başarı ile çıkmasını temenni ederek şunları söyledi:”DEVA Partisi ekonomik projelerini en beğendiğim partilerden birisi. Başkan adayı Recep Ceylan tertemiz ,çalışkan genç birisi. Çok güzel projeleri var. Emeklileri de unutmamış Bizleri de düşünmüş. İnşallah seçimlerden başarıyla çıkacak. Çünkü Elazığ’ın Recep Ceylan gibi dürüst bir yöneticiye ihtiyacı var.” dedi.

”BİZ ARTIK DEĞİŞİM İSTİYORUZ, RECEP CEYLAN GİBİ SAMİMİ İNSANLAR GELSİN İSTİYORUZ”

Ziyaretler esnasında Recep Ceylan ı çok beğenerek takip ettiklerini söyleyen bir vatandaş da Ceylan’dan öğrenciler için ücretsiz ulaşım ve kütüphane desteği beklediklerini söyledi. Ceylan’ın projelerinden birisi olan 24 saat açık şehir kütüphaneleri ve çocuklar için belediyenin açacağı kreş projesinin çok önemli bir gerekilik olduğunu ifade eden vatandaş :” Recep Ceylan bizlerin ihtiyacı olan projeler üretiyor. İnşallah seçilecek.Çok samimi ve güler yüzlü..Bizler artık değişim istiyoruz. Çünkü yıllardır söylenen ama bir türlü yerine getirilmeyen sözlerden bıktık.Artık temiz, şeffaf ve dürüst yöneticiler istiyoruz.Oylarımız Recep Ceylan’a..DEVA Partisi çok güzel projelerle bizlere geliyor.Teşekkür ederiz.” dedi.

CEYLAN: DÜRÜST BLEDİYECİLİK DENİNCE İNSANLARIMIZIN AKLINA DEVA GELİYOR

Vatandaş ve esnafın ilgisinden oldukça memnuniyet duyduğunu ifade eden Ceylan da ziyaretlere dair yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: ” Dürüst ve şeffaf belediyecilik deyince artık insanların aklına DEVA Belediyeciliği geliyor. Çünkü bizler önce vicdanımıza sonra halkımıza karşı bir yükümlülük altına girdik.Genel Bşkanımız Ali babacan’ın önderliğinde şehirlerde, ilçelerde, beldelerde gerçek yerel yönetimin nasıl olduğunu inşallah göstereceğiz. Çünkü halkımız da bunu istediğini belirtiyor. 31 mart’tan sonra DEVA Belediyeciliği ile Elazığ’ımıza gerçek hizmetleri vereceğiz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com