Ana Sayfa Güncel, KÖŞE YAZILARI 5.03.2024 405 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI…YALANLAR OUT, GERÇEKLER İN…

Değerli vatandaşlar, Erdoğan yönetimi 2023 seçimleri öncesi GABAR da petrol bulduk dedi sonra unutuldu. Karadeniz de zengin doğalgaz kaynağı bulduk diyerek rezervi önce 320 milyar metreküp olarak ilan etti daha sonra bir kuyu çalışması devam ederken hiçbir bilimsel dayanağı olmadan, rezervi 710 milyar metreküpe çıkardı ve yine açıklamalarında bu gazın bir yıl içerisinde evlere taşınacağını söyledi. Oysa gerçek ne derseniz;
2023 yılında Karadeniz doğalgaz üretimi : 337.8 milyon metreküp
Toplam yıllık doğalgaz tüketimi : 50 milyar metreküp
Karadeniz gazının tüketimdeki payı : yüzde 0.7
Doğalgaz ihtiyacının karşılanması noktasında, bu gazın katkısının yok denecek kadar az olması, bilimsel dayanaktan yoksun bu müjdenin de yalan olduğunu göstermiştir.

Bir de GABAR petrolünün durumuna bakalım; AKP iktidar yönetimi, GABAR da açılacak 100 kuyudan günlük 100 bin varil petrol çıkaracaklarını ifade ettiler. Oldukça zor olan bu coğrafyada 1 yılda 100 kuyu açılması ve günlük100 bin varil petrol çıkarılmasının 2024 yılında gerçekleşeceği söyleminin yalan olduğu, Enerji uzmanı Necdet Pamir’in “Bilime aykırı siyasi bir açıklama, seçim yatırımı”…sözündeki haklılığı gösteriyor. İşte gerçek;
14 Mayıs seçim öncesi 1 LT. Benzin 19.76 TL, 1 LT. motorin 18.58 TL iken
Mart.2024 tarihinde 1 LT. benzin 41.18 TL, 1 LT. motorin 41.50 TL. olmuştur.

Ülkemiz, enerji ihtiyacını karşılamada yüzde 98 dışa bağımlı durumda olup, Rusya bu bağımlı olduğumuz ülkelerin başında gelmektedir. Ancak; Rusya’ya uygulanan ambargo nedeniyle yüzde 20 daha ucuz bir bedelle ithal ettiğimiz petrol, Rusya’nın aldığı yeni bir kararla 1.Mart.2024 itibarıyla petrol satışını durdurması, hem ötelenen 25 milyar dolar borcun, hem İsveç’in NATO üyeliğine evet denmesi karşısında Rusya’nın satış politikasında ülkemiz açısından yeni riskler doğuracağı ve etkisinin ne olacağının bilinmediği bir durumla karşı karşıyayız. Rusya aslında benzin ihracatında da kısıtlamaya gidebilir. Böyle bir durumda Karadeniz ve GABAR rezaletinden sonra akaryakıt temininde de riskler varlığını devam ettirecektir.

Görüldüğü üzere AKP yönetimi seçimler öncesi bir taraftan doğalgaz-petrol bulduk, diğer taraftan yerli helikopter-uçak-otomobil üretiyoruz müjdeleri ile sanki gerçekmiş gibi bol keseden atarken, ülkemizin dört bir yanında yaşanan ucuz ekmek – ucuz et kuyruklarını (ki sıraya erken giren 1kg kıyma alabiliyor geriye kalan evine eli boş dönüyor) duymazlıktan ve görmezlikten gelmesi ve sadece dua istemesi dışında tek söz dahi söyleyemiyor.
Ülkeyi yönettikleri iddiasında olan AKP iktidarına hatırlatmak isterim ki, iki günde bir evine et girmeyenlerin oranı AB ülkelerinde yüzde 8.3 iken ülkemizde yüzde 41.5’dir. Yani her 100 kişiden 42 kişi et alamıyor. Bu ayıp bunlara yeter de artar bile. Tabi utanacak yüz kaldıysa.
AKP iktidarı yerel seçimleri takiben akaryakıt ve doğalgaz zamlarıyla vatandaşlarımıza yeni sürprizler sunacağından yaşam gerçekten çok çok zorlaşacaktır. Ayrıca, finans kuruluşlarının ülkemize kredi vermemesi nedeniyle iktidar çareyi yine vatandaşın sırtına yükleyeceği yeni zamlarda arayacaktır. Böylece, mevcut iktidar sizleri uçuruma itmeye çalışacağı gerçeğinden hareketle, her şeyi yalan üzerine kurgulayan AKP ve türevlerine bu fırsatı vermemek sizlerin elinde.
Ya bunların sizi uçuruma itmesine izin verirsiniz ya da bunların karşısında olanların ellerinden tutar uçuruma itilmekten kendinizi kurtarırsınız. “Yalanlar OUT, Gerçekler İN”. Tercih sizlerin.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com