Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 6 Mart 2024 73 Görüntüleme

İYİ PARTİ İL BAŞKANI YAŞAR:EMEKLİLER TAHRİK DEĞİL TAHKİR EDİLİYOR

İYİ PARTİ İL BAŞKANI YAŞAR:EMEKLİLER TAHRİK DEĞİL TAHKİR EDİLİYOR
İYİ PARTİ Elazığ İl Başkanı Habip YAŞAR, Emeklilerin son açıklamalarla tahrik değil tahkir edildiğini söyledi. YAŞAR yaptığı açıklamasında; “Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER “emeklilere 7 bin lira seyyanen zam yapın” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Kütahya’da Genel Başkanımızın sözleri için “emeklileri tahrik ediyor.” demiş. Anlaşılan o ki Cumhurbaşkanı emeklilerinin gerçeklerini paylaşmamızdan rahatsız olmuş. Emeklilere zulmü reva görenler, emeklilerin hakkının korunmasına “tahrik” diyebiliyor. Biz emeklilerimizi tahrik etmiyor, onların hak mücadelesine omuz veriyoruz.
Asıl tahrik, emekliye bu maaşları reva görmektir.
Asıl tahrik, emekliye “Maaşın çok düşük ama benden bir şey bekleme.” demektir.
Asıl tahrik, emekliyi çaresizliğe itmek, kimsesiz bırakmaktır! Cumhurbaşkanı Erdoğan yine açıklamasında “Bizim ülkemizde 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin TL eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık, 10 bin TL eklemek demek 1,9 trilyon liralık kaynağı buraya aktarmak demektir. Sözü edilen artışları, ülkenin tüm yatırımlarını durdursak, eğitim ve sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak, kamu görevlilerine maaş vermesek bile karşılayamıyoruz” diyor. Biz de diyoruz ki tüm bunların sebebi sizin beceriksiz yönetim anlayışınız. Yanlış Suriye politikanız neticesinde Suriyelilere yapılan yılda 11 milyar dolar harcamayı durdurun. 2011-2023 arasında toplam 164 milyar dolar harcadınız. İnsani yardım adı altında değişik ülkelere yapılan mali yardımlarda (2012-2022 arasında) 80 milyar dolar harcadınız. Bu iki kalem harcamayı durdurun, sadece 16 milyon emekli, dul ve yetimin değil bütün Türk Milleti’nin ekonomik durumu düzelir.
2002 yılında en düşük emekli maaşı 216 TL ve ortalama emekli maaşı ise 276 TL dir.
2002 yılında en düşük emekli maaşını 216 TL kabul edilirse 12 gram altın alınırken 2024 yılında en düşük emekli maaşı 10.000 TL’ye 4.6 gram altın alınabiliyor. Bu durum emeklilerin son 22 yılda fakirleştirildiğinin en net göstergesidir.
“En düşük emekli maaşını 66 TL’den 10.000 TL’ye çıkardık, nereden nereye diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, doları da 2 liradan 31 liraya çıkardığını unutuyor. Ekmeği ise 10 lira yaptığını bilmiyor herhalde.
Genel Başkanımız emeklilerin hakkını arıyor. Yapılan haksızlıkların giderilmesini istiyor. Hiçbir güç emeklilerimizin, vatandaşlarımızın sorununu dile getirmemizi önleyemez.
Sorun kaynakta değil kaynakların adil dağıtılmamasındadır. İsraftadır. Maalesef uygulanan ekonomi politikasının bedeli emeklilere, emeğe yüklenmiştir. Fakir ve orta halliden alıp zengine aktarmışlardır. Bu bir siyasi tercihtir.
İYİ Parti olarak emeklilerin, emeğin, vatandaşların sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz. 31 Mart’ta milletimiz elbette kendi dertlerine derman olmayanlara cevabı sandıkta dile getirecek. Hem ülkesine ve milletine hem de hakkına hukukuna sahip çıkacak.
İyilik üzerinde yardımlaşacak, düşmanlık üzerine yardımlaşmayacak…
İYİ’likleri çoğaltacak, kötülükleri def edecek…
31 Mart seçiminde İYİ Parti tercihi buna vesile olacaktır.
HABİP YAŞAR
İYİ PARTİ ELAZIĞ İL BAŞKANI

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com