Ana Sayfa GÜNDEM 12 Mart 2024 125 Görüntüleme

BAŞKAN ÇINAR’DAN KARŞI AÇIKLAMA GELDİ

Abdullah Çınar’dan Güneykent Mahalle Muhtarına Tekzib: Söz verilen arsa kullanım hakkı gerçekleştiği takdirdeCamii ve Medrese Yapımına başlanacak, süreci siyasi çıkarlarınıza Alet Etmeyin!

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar, GüneykentMahallesi Muhtarı Necati Karataş’ın bazı medya kuruluşlarına ‘ASKON Camii Sözünü tutmadı’ başlığıyla verdiği açıklamalara karşı tekzib yayınladı.

Çınar; Söz verilen “Alan Kullanım Hakkı” gerçekleştiği an yapıma başlıyoruz!

Konuya dair açıklamalarda Bulunan Abdullah Çınar: “Ak Parti Elazığ Milletvekili Sayın Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın GüneykentMahallesinde bir cami yapımı için Askon adına söz vermesi üzerine ASKON olarak kıymetli vekilimizin bizler adına verdiği sözü değerli bularak onayladığımızı ve Askon Elazığ Şubesi olarak, yer tahsisi sağlanması ve Medrese alanı kullanım hakkı verilmesi koşulu ile, tahsisin yapıldığı gün Sayın Vekilimiz ve Basın Mensupları huzurunda bir protokol imzalayarak Güneykent Mahallemizde Cami Yapımına ivediyetle başlayacağımızı Elazığ kamuoyu önünde taahhüt ettiğimizi dile getirmiştik.

TEMEL KAZISINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Akabinde şahsen Güneykent Mahallesi Muhtarı Sayın Necati Karataş ile iletişime geçerek Camii ve Medrese yapımı için kurucu başkanı olduğum Yemliha İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği aracılığı ilebu işi yapacağımızı bu sebeple Cami ve Medrese Alanının kullanımhakkı konusunda kendilerinden destek istedik. Kendisi tahsisin yapılabileceğini bizlere ifade ederek, örnek olarak ta Ağa Çelik Camisini göstermişti. Bizler de Muhtar’ın bize gösterdiği alanda yine sayın vekillerimizle birlikte temel kazma töreni gerçekleştirmiştik.

ÇINAR: MUHTAR’IN BİZE TEMEL KAZDIRDIĞI ALAN PAZARYERİ ÇIKTI!

Sonrasında bize Güneykent Mahallesi Muhtarı Sayın Necati Karataş tarafından gösterilen ve temel kazısı yaptırılan yerin “Pazaryeri” olduğunu ve ancak Belediye Encümen Kararı ile Cami ve Medrese alanı olarak belirlenebileceğini ve kullandırma hakkının verilebileceğini öğrendik. Muhtar Karataş bizlere ‘ben Belediyeyle görüştüm bu iş olmayacak ancak Diyanet yapabilirmiş’ dedi. Muhtarın bu beyanı üzerine Diyanetin konuya dahli hasebiyle İl Müftümüzle bir görüşme gerçekleştirdim. Müftümüz özetle ‘Cami ve Medrese bittikten sonra mali giderlerinin karşılanması adına kullanım devriyapabiliriz fakat ileride Müftü değişirse yönetim sizden alınabilir’ dedi.

ÇINAR: KONUYU BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞAHİN ŞERİFOĞULLARINA TAŞIYACAĞIZ!

Bunun üzerine ASKON olarak konuyu Belediye Başkanımız sayınŞahin Şerifoğulları’na taşıyarak cüzi bir miktar bedelle ilgili arsanın kullanım hakkı için devir yoluna gitmeyi ve camimizi ve Medresemizi tamamlama kararı aldık. Değerli Belediye Başkanımızın bu konuda sürecin akamete uğramadan tamamlanması adına gerekli adımı atacağına dair inancımız tam.

ÇINAR: AMACIMIZ İLİM EĞİTİMİNİ EBEDİYETE TAŞIMAK İÇİN SAĞLAM BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK

Bizler camimizin yanında medresemizle birlikte ilim ve irfan eğitimini ebediyete taşıma gayesi ile bu kullanım hakkının peşine düştük. Her değişen müftü ve yerel yönetimden sonra ilim eğitiminin aksamaması için bu yola başvurduk. Bu niyetimizi de televizyon ekranlarında sayın Furkan Dilaver’in programında tüm Elazığ kamuoyuna bildirdik.

Buradan tüm Elazığ kamuoyuna tekrar söz veriyorum, daha önce ifade ettiğim gibi Medrese kullanım hakkı yapıldığı günden itibaren bir buçuk yıl içerisinde camimiz ibadete hazır olacaktır. Kullanım hakkuverilmeden herhangi bir aksiyon almamız mümkün değildir.

ÇINAR: GÜNEYKENT MAHALLE MUHTARI SİYASİ ÇIKARLARI İÇİN SÜRECİ MANİPÜLE EDİYOR

Abdullah Çınar: Ayrıca önemle ifade etmek isterim ki Kullahım hakkı devri yapılsa dahi çalışmalara seçim sonrası başlama kararı aldık. Çünkü bu süreçte gördük ki Güneykent Mahallesi Muhtarı Sayın Necati Karataş kendi siyasi amaç ve emelleri dâhilinde süreci manipüle etmekte ve kendisinin kardeşi de alenen camii ve medreseyi kendilerinin yaptıklarına dair propagandada bulunmaktalar. Bu açıdan iş insanları olarak yapacağımız ve halkımızın hizmetine sunacağımız ibadethanemizin hiç kimsenin siyasi çıkarlarına konu olmasını istemiyoruz ve bunun olmaması için elimizden gelen tüm tedbirleri alacağız. “ dedi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com