Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 12 Mart 2024 246 Görüntüleme

PROJE TANITIM TOPLANTISINDA KONUŞAN CEYLAN: ” BİZ SİZLERE MUTLU KENTİN, MUTLU İNSANLARI OLMAYI VAADEDİYORUZ”

PROJE TANITIM TOPLANTISINDA KONUŞAN CEYLAN: ” BİZ SİZLERE MUTLU KENTİN, MUTLU İNSANLARI OLMAYI VAADEDİYORUZ’

DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Recep Ceylan düzenlenen bir  tanıtım toplantısı ile Elazığ’ın gelişimine ışık tutacak gelişmeleri  Elazığ Kamuoyu ile paylaştı.

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Kangal, Merkez İlçe Başkanı Hamza Gür, partililer ve vatandaşlar katıldı.

ELAZIĞ’IN GELİMŞİMİNE IŞIK TUTACAK DEVA BELEDİYECİLİĞİNİ İCRA ETMEYE GELİYORUZ

Büyük ve önemli Projelerle Elazığ’ın bölgenin gerçek anlamda büyük bir cazibe merkezi olacağını ifade eden Ceylan, DEVA Belediyeciliğinin bir hayalden ibaret, süslü cümlelerle kurulmuş, kağıt üzerindeki projelerden ibaret olmadığını belirtti.Hazırlanan her projenin uzman ekiplerce, derin fizibilite çalışmalarının ürünü olduğunukaydeden Ceylan:”Yerel seçimlere 20 günden az bir süre kaldı. DEVA Partisi olarak girdiğimiz seçim yarışında hem projelerimizle, hem yerel yönetim anlayışımızla iddialıyız.Elazığ gibi büyük deprem felaketleri yaşamış, ancak ötelenmiş, yok sayılmış bir şehrin sosyal, kültürel, ve ekonomik anlamda kalkınmasını sağlayacak proje ve yatırımlara ihtiyacı var. Bu bilinçle DEVA Belediyeciliğini icra etmeye geliyoruz.”Hayali projelerle, süslü sözlerle değil; halkımızı mutlu edecek, ekonomik buhranda yaşadıkları sıkıntılara deva olacak, sosyal ve kültürel anlamda özlem duyduğu yaşanabilir bir marka şehir yaratmaya geliyoruz.

BEN KOLTUĞA YA DA MAKAMA DEĞİL, ELAZIĞ’I KALKINDIRMAYA , GÜZELLEŞTİRMEYE TALİBİM

Hayali projelerle, süslü sözlerle değil; halkımızı mutlu edecek, ekonomik buhranda yaşadıkları sıkıntılara deva olacak, sosyal ve kültürel anlamda özlem duyduğu yaşanabilir bir marka şehir yaratmaya geliyoruz.
Her biri alanında uzman, toplumun istek ve beklentileri göz önünde bulundurularak, gerekli fizibilite çalışmalarını gerçekleştirmiş bir ekiple Elazığ’ı ‘yaşanabilir, mutlu ‘ bir kent haline getirmeye geliyoruz.
Ben bir koltuğa ya da makama talip değilim.Ben seçilme egosu ve sonrasında şahsi rant gözeten işlere de talip değilim.Ben şehrimizi güzelleştirmeye, insanlarımızı kalkındırmaya ve vatandaşlarımın mutluluğuna talibim. Sosyal belediyecilik anlayışı ile, bütüncül, ilerici ve ekonomik kalkınmayı hedefleyen bir belediye başkanı olmaya talibim.

Yola çıktığım değerli yol arkadaşlarımla daha mutlu, yaşanabilir, işsizliği bitirmiş, turizmde, sağlıkta, ekonomide, sosyal ve kültürel yaşamda hak ettiği refah seviyesine ulaşmış bir Elazığ için bu göreve talibim.
O nedenle DEVA Belediyeciliği anlayışı ile güçlü Elazığ, mutlu Elazığlılar için desteklerinizi bekliyorum”

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNÜ AÇACAK, DESTEKLERLE DARKEGLİRLİNİN EV SAHİBİ OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Vatandaşların ve partililerin büyük ilgi ile dinlediği DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Ceylan projelerini ise şöyle anlattı:

Yaşanan deperemlerden dolayı şehrimizin yapı stokunun iyileştirilmesi gerekmektedir. Depremlerde yıkılan bina sayısının az olması bizleri yanıltmasın. Hala hasarlı olan ve yaşanması olası büyük bir depremde büyük felaketlere yol açacak binalarımız mevcut. Halkımızın kentsel dönüşüm yolunda önüne çıkan tüm engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalar yapacağız. Mevcut binaların dayanıklılıklarını konrtrol edip kentsel dönüşümü teşvik edici çalışmalarımız olacak. Üstelik bunları bir takım yan yatırımlara belediyenin bütçesini gömüp oradan gelecek paralarla değil, direk vatandaşlara destek olarak vereceğiz. Şehir imar planını revize edeceğiz

DAR GELİRLİ AİLELERE UYGUN KOŞULLU SOSYAL KONUT SATIN ALMA UYGULAMASINA GEÇECEĞİZ.

Dar gelirli ailelere uygun koşullu sosyal konut satın alma uygulamasına geçeceğiz.

Ekonomik krizin pençesindeki vatandaşlarımızın en acil ihtiyaçlarından biri olan barınma sorununu çözecek projelerimiz olacak. Özellikle dar gelirli ailelerimiz için düşük fiyatlı, uygun peşinat ve taksitlerle ödeme kolaylığı olan binalar inşa edeceğiz. Dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev taksidi ödeyerek sağlam ve konforlu evlere kavuşmalarını sağlayacağız.

ARTAN TRAFİK YOĞUNLUĞUNU PROJELERLE ÇÖZECEĞİZ.

Elazığ’daki en büyük sorunlardan biri olan trafik ve park sorununu çözeceğiz. Şehirde insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bazı cazibe noktalar trafiğe kapatılarak yayaların kullanımına sunacağız. Şehrin trafik sorununa nefes aldıracak otopark sorununu çözeceğiz. Belediye işletmesinde olan otoparklar yaparak vatandaşlarımızın bu sorunlarını bitireceğiz.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARINI 2 KATINA ÇIKARACAĞIZ.

Özellikle şehir merkezinde bir çok alan bina yığınlarından ibaret bir hale getirilmiş. Bizler halkımızın nefes alabileceği, güvenli yeşil alanlar yapacağız. Mevcut yeşil alan miktarını iki katına çıkaracağız.
24 saat açık şehir kütüphanesi kuracağız.
Şehrimizin merkezi noktalarından birinde 24 saat halka açık, internet bağlantısı olan ve dijital olarak da bilgiye erişimi olan şehir kütüphanesini kuracağız.

 HANIMLAR MECLİSİ KURACAĞIZ.

Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik alanda daha fazla yer almasına imkan sağlayacak ve yine şehrimizin güzide hanımlarının ortak akıl ve istişareleri ile kadınlarımızın sorun ve taleplerini dile getirerek çözümler üretecek ‘ Hanımlar Meclisi’ni kuracağız. Burada parti, ideoloji, siyasi düşüncenin üzerinde, ortak noktası kadınlarımızın sosyal ve ekonomik kalkınması olan çalışmalar gerçekleştirilecek.

 Sünnet, düğün, taziye ve özel gün kutlamaları gibi organizasyonlarda dar gelirli ailelerin kullanımı için sosyal tesis kuracağız.
Dar gelirli ailelerimiz için düğün, sünnet kutlama gibi etkinliklerin yapılması için görsel ve donanımlı sosyal tesisler kuracağız.Böylece bu gibi etkinliklerde en büyük gider kalemi olan salon masrafından kurtulmaları ve özel günlerini rahatlıkla kutlayabilecekleri bir etkinlik alanına sahip olmalarını sağlayacağız.

İhtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan bebekleri için 1 yıla kadar bez ve mama desteği vereceğiz.

Mamaların marketlerde zincirlenerek satışa sunulduğu, çocuklarımızın sağlıklı beslenemediği günümüzde dar gelirli ailelerin yeni doğan bebekleri için bir yıllık bez ve mama desteğini belediye olarak temin edeceğiz. DEVA Partisinin sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olan bu destekle ailelerimizin bez ve mama masrafından kurtulmalarını sağlayacağız

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Uyuşturucu madde kullanan bireyleri kötü alışkanlıklarından uzaklaştırmak için rehabilitasyon merkezleri açacağız, özellikle gençleri bu merkezler aracılığıyla bilgilendireceğiz.
Uyuşturucu yaşının 12 ye indiği ülkemizde uyuşturucu ile mücadelenin arttırılmasına gayret göstereceğiz. Bu anlamda uyuşturucuya kurban edeceğimiz bir tek canımız dahi yok. Bizler de bu konuyu çok önemsiyor ve ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde ilimizde rehabilitasyon merkezleri açacağız. Bu amaçla hem aileleri hem de gençlerrimizi bilinçlendirecek, tedavi konusunda da rehberlik edecek uzmanlarımızla çalışmalar yürüteceğiz.

ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ AÇACAĞIZ.

Özellikle çalışan annelerin ihtiyacı başta olmak üzere küçük yaştan itibaren eğitimi önceleyerek çocuklarımız için kreş ve gündüz bakım evleri açacağız.

ELAZIĞ’IN YEREL SANAT ESERLERİNİ  DÜNYA’YA AÇACAĞIZ

Yerel sanatı özendiren ve sanat üreten çeşitli halk geceleri, yöresel sanat festivalleri eğitimi ve programı düzenleyeceğiz.
Elazığ kültürel ve sanatsal değerlerini yaşatmak ve geliştirmek için profesyonel çalışmalara imza atacağız. İlimizin ulusal ve uluslararası platformda tanıtımına katkı sağlayacak etkinlikler ve festivaller düzenleyecek, yöresel sanatsal ürün ve değerlerimizin yaygınlaşması için eğitimler vereceğiz.

Gençlerin belediyenin kültür ve sanat aktivitelerinden 25 yaşına kadar ücretsiz yararlanmasını sağlamak için kültürlü genç kart uygulamasını hayata geçireceğiz.
Sosyal ve kültürel yaşamın zenginliğine gençlerimizi de dahil edeceğiz. Bu amaçla 25 yaşına kadar bütün gençlerimizin Elazığ Belediye’sinin kültür ve sanat aktivitelerinden faydalanmasını sağlayacak, gençlerimize GENÇ KART vereceğiz.

ŞEHİRDE ETKİN VE DEMOKRATİK BİR YÖNETİM MEKANİZMASI KURACAĞIZ.

Halk günleri düzenleyeceğiz.

Gençlik meclisi, kadın meclisi, muhtarlar meclisi, çocuk meclisi vb. karar ve müzakere organları ile şehirde etkin ve demokratik bir yönetim mekanizması kuracağız.
Demokrasinin vazgeçilmezi olan çok seslilik ve katılımcılık ilimizde DEVA Belediyeciliği ile tam manasıyla karşılığını bulacak. Gençler, kadınlar, çocuklar için meclisler kuracak. Sorun ve talepleri bu meclisler aracılığı ile yerinde ve gerçek olarak bilerek çözeceğiz. Meclis uygulamamızı toplumsal birimlere de uygulayacağız. Toplumun yerel yönetimde ilk ayağı olan muhtarlarımız için de bir meclis kuracak, mahallelerin sorunları istişare edilerek bu meclislerle iş birliği içinde çözülecek.

BİZ SİZLERE MUTLU KENTİN, MUTLU İNSANLARI OLMAYI VAADEDİYORUZ

Yapacağımız tüm projelerimiz ile ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefledik. İnsanlarımızın eğitim, eğlence, sosyal ihtiyaçlarını karşılarken, işsizliğe merhem olacak istihdam alanları da yaratacağız. Çünkü çok iyi biliyoruz ki mutlu insanlar, mutlu kent demektir. Biz sizlere mutlu bir kentin, mutlu insanları olmayı vadediyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com