Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 18 Mart 2024 306 Görüntüleme

GÖREVE GELDİĞİNDE KASADA AKÜ ALACAK PARA YOKTU.KASASINDA PARA, TOPLUMDA İTİBAR BİRİKTİRDİ

Yazıkonak Belediye Başkanı ve BBP Başkan Adayı Hatif Çadırcı yeni dönemde de Yazıkonak için çok önemli projelere imza atacaklarını söyledi.

Borçsuz bir belediye olarak Türkiye’de örnek gösterilen ve Yazıkonak Halkı için gerçekleştirdiği bir çok proje ile vatandaşların sevgisini kazanan Başkan Çadırcı yeni dönemde de yine çok iddialı ve Yazıkonak’a önemli kazanımları olacak projelerle hazırlanıyor.

Bir çok başarılı çalışma gerçekleştiren Çadırcı başladıkları projeleri tamamlamak, ve fizibilite çalışmaları gerçekleşmiş yeni projeleri hayata geçirmek için kolları sıvadı.

ÇADIRCI NELER YAPTI? 

Borç batağına bulanmış, ödemeleri temerrüde düşmüş, itibari sarsılmış bir enkazı devraldığı gün kasada makam aracının deposuna benzin alacak para yoktu. Koskoca belediyenin aracına akü alacak parası yoktu, ödenmeyen borçlar nedeniyle esnafa veresiye yazdıracak itibar da yoktu !
Kredi almadı, faize bulaşmadı, hizmetten de geri durmadı. Belediyenin borçlarını son kuruşuna kadar ödedi. Denk bütçeyi ülkede en iyi uygulan ilk ve tek belediye oldu. Alt yapı, üst yapı, ulaşım, asfaltlama, yürüyüş yolları, parklar, gençlik merkezi, taşkın derelerin ıslahı gibi onlarca hizmeti tamamladı…
Yeni belediye binasını borçlanmadan bitirmeye yakın bir duruma ulaştırdı. Kasasında para toplumda itibar biriktirdi.
HAKKIN RIZASINI VE HALIN TEVECCÜHÜNÜ HERŞEYDEN ÜSTÜN TUTTU
Tüm bunları yaparken ne bir kuruş haksız kazancı kursağından geçirdi, ne de başkalarına halkın bir kuruşunu peşkeş çekti.Her işinde şeffaf oldu, her kalemin hesabını verdi. Halk içinde gezdi halkla birlikte oturup kalktı. Gelecek beklentisiyle halkın parasıyla sofralar kurdurup, ikramlarda bulunmadı,
Kimseye yağdanlık olmadı. Makam odasına girdiği gün ” Rüşvet alan da veren de melundur” hadisi şerifini herkesin göreceği yere kendi elleriyle asarak şahsi çıkarlar için belediyenin kapısını aşındırmayı yasakladı. Kimseden takdir veya iltifat beklemedi, kimseye boyun eğmedi,
O hakkın rızası ve halkın teveccühünü her şeyin üstünde tuttu.
ŞİMDİ YENİDEN BÜYÜK PROJELERLE YOLA DEVAM EDECEK!!
Başkan Çadırcı bu kadar güzel işlerle o küçük beldeye büyük hizmetler yapmışken, Yazıkonak Halkı başkanlarını tekrar görev başında görmek istiyor. Çünkü daha yapacağı çok önemli hizmetler olduğunu biliyor. Çadırcı yeni dönem projelerini açıkladı.
Yazıkonak halkı için özellikle yeşil alanların arttırılması konusunda çalışmalar yapan başkan Çadırcı yeni dönemde Yazıkonak Halkına büyük ve her kesimin faydalanabileceği bir mesire alanı yapacak. İnsanların piknik yapabileceği, stresten uzak rahat bir nefes alabilecekleri mesire alanı botanik olarak da zengin bitki türlerini ihtiva edecek.
GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULACAK
Vatandaşın sevgi ve teveccühünün bütün kazanımlardan daha üstün olduğunu vurgulayan Çadırcı ilçe ekonomisine katkıda bulunacak önemli bir projesi de halkın beğenisine sundu. Vatandaşlardan tam not alan Güneş Enerjisi Santrali Projesi’ hayata geçirildiğinde ilçenin enerji ihtiyacına doğal çözüm olacağı gibi beldeye ek bir gelir de sağlayarak geleceğe yatırım olanağı sunacak.
Beldenin sağlık hizmetleri konusundaki eksiklikleri giderecek bir diğer önemli proje de Toplum Sağlığı Merkezi kurulması. Beldenin ihtiyacını karşılayacak şekilde nitelikli ve donanımlı bir toplum sağlığı merkezi ile sağlık alanında belde halkına daha nitelikli ve hızlı bir hizmet verilmesi sağlanacak.
KADINLARIMIZIN SOSYAL VE EKONOMİK ALANDA DAHA FAZLA YER ALMASINI İSTİYORUZ
Kadınlarımızın hayatın her alanında, hayatımızı güzelleştirecek çalışmaları var. Evde, işte sosyal yaşamda. Onların ürettikleri el emeği ürünlerini satabilecekleri bir pazar ve kermes alanı inşa edeceğiz. Kadınlarımız üretecek ve ürettiklerini kazanca dönüştürebilecekler.
BELDEMİZ BÖLGENİN EN GÜVENİLİR MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK
Beldemizde halkımızın güvenle oturabilmesi, asayiş olaylarının azaltılması ve huzurun sağlanması için güvenlik kamera sistemleri kuracağız. Rutin koordinasyon sistemi kuracak ve belde halkımızın can ve mal güvenliğini koruyacak adımlar atacağız.
BAĞLANTI YOLLARIMIZDAKİ ASFALTLAMA VE YENİLEME ÇALIŞMALARINI TÜM BELDEMİZDE UYGULAYACAĞIZ
Yaptıklarımız, yapacaklarımızın göstergesidir. Bu güne kadar OSB-Yurtbaşı yollarımız, belde bağlantı yollarımızdaki çalışmalarla halkımızın takdirini kazandık. Belde içinde başladığımız yol ve3cadde asfaltlama ve yenileme çalışmalarımızı tamamlayacak, çalışmayı tüm beldeye yayacağız.
BELDEMİZE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE İNŞAATINA BAŞLADIĞIMIZ BELEDİYE BİNAMIZI TAMAMLAYACAĞIZ
Yeni Belediye Binamızı büyük oranda tamamladık. Beldenin ulaşımı en kolay yerinde, isteyen herkesin ulaşacağı başkanlık makamı ile Beldemiz yebi binasına kavuşacak.
BORÇ VE FAİZ BATAĞINA DÜŞMEDEN DENK BÜTÇE OLUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Biz 2019’da göreve geldiğimizde belediyenin aracına bir tane akü alacak para bile yoktu. Bırakın parayı belediyenin uçan kuşa borcu vardı. İlk iş belediyenin borçlarını bitirdik. Denk bütçe oluşturarak kendi kaynaklarımızla ve en önemlisi tasarruf ederek TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATTIK. YAZIKONAK BELEDİYESİ’Nİ BORÇSUZ VE KASASINDA BÜTÇESİ OLAN BİR BELEDİYE HALİNE GETİRDİK.”
Şükürler olsun ki bu başarımız halkımızda karşılık buldu. Dürüst ve şeffaf belediyecilik yaptık. Borç batağındaki bir belediyeden ESER Belediyecilik anlayışını öne çıkardık. Türkiye’nin en başarılı Belediye Başkanı ödülüne layık görüldük. Bunların hi biri tesadüf değildir. Yapılan dürüst çalışmaların ödülüdür. Yeni dönemde de halkımız şundan emin olsun ki önemli projelerimizle, dürüst ve şeffaf yönetimimizle beldemizi güçlendirecek, hak ettiği refaha kavuşturacağız….

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com