Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 26.03.2024 360 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN’UN KALEMİNDEN

KURDUN KUYRUĞU KOPARSA…

Değerli vatandaşlar, pazar günü oylarınızla iktidara kırmızı kart gösterme zamanıdır.Aksi durumda celladına aşık bir millet var demek lazım. Çünkü; ekonomide gelir getirici kaynaklar tükenince faiz ödemeleri ve bir avuç yandaşa yapılan / yapılacak ödemeler, kamuda tasarrufa gitmeyi itibar kaybı olarak gören AKP iktidarı oldukça zorluyor. Zaten, 2023 genel seçimler sonrası kısmen uygulamaya aldığı zamlarla çözüm arayışına giren iktidar kaynak olarak her zaman olduğu gibi bu kez de sabit ve dar gelirli vatandaşları seçmiştir. Ancak hem ekonomi yönetimi hem de ekonomistler tarafından yapılan açıklamalardan da görüldüğü üzere iktidarın yapmayı düşündüğü zamların zamanlamasının yerel seçimler sonrasına bırakılması planlanmıştır.

Çünkü; AKP iktidarı ve türevlerinin iktidarlarını engelsiz yürütme anlayışı doğrultusunda karşı olacağı muhakkak olan sabit ve dar gelirli vatandaşlar ile açlığa mahkum edilen emeklilerin kızgınlığı arttırılmak istenmiyor. Fıkra bu ya;

Bir gün iki arkadaş kurt avına çıkmış. Uzun bir süre gezip dolaştıktan  sonra bir kurt inine rastlamışlar. Arkadaşın biri kurdun yavrularını almak için inin içine girmiş. O anda kurt da gelmiş ve inine doğru koşmaya başlamış. Diğer kişi arkadaşının başına bir şey gelmemesi için hemen kurdun kuyruğuna yapışır ve inine girmesine engel olmaya çalışır. Kurt debelendikçe her tarafı toz duman kaplar. Bu sırada inin içinden, Bu ne toz (…) gözlerime giriyor! deyince kurdu kuyruğundan tutan arkadaşı, “Dayan kardeşim! Bu daha hiçbir şey. Eğer kurdun kuyruğu koparsa o zaman görürsün sen tozu dumanı!” der.

Seçimler sonrası ortalık toz duman olmasın diyorsanız, AKP iktidarına destek olmayarak kontrolü elinize alabilirsiniz. Aksi durumda; bu iktidar başta akaryakıt ürünleri benzin ve motorin olmak üzere elektrik ve doğalgaz zamları ile ortalığı toz duman içerisinde bırakacaktır. Bu zamlar gıda, giyim, temizlik ve tarım ürünleri için kat be kat artışlara sebep olacak ve vatandaşlar bu toz duman arasında nefes alamayacak duruma gelecektir. Bu zamların faturası da yine dar ve sabit gelirli vatandaşların sırtına yüklenecektir. Bizden söylemesi “kurdun kuyruğu koparsa” vay halimize…

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com