Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 13 Nisan 2024 159 Görüntüleme

BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA GERGİN ANLAR

Elazığ Belediye Meclisinin bugün yapılan ilk toplantısında meclisi yöneten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla komisyon üyesi sayısını 5’ten 3’e düşürüldü.

Yeni dönemin ilk oturumunun gerçekleştiği Elazığ Belediyesi Meclis toplantısında, komisyonlar için üye seçimleri yapıldı. 5 üye sayısına sahip komisyonlar için yapılan seçimde AK Parti üyeleri 23 oy alarak komisyonlarda yer alırken, CHP ve Yeniden Refah Partisi’nin üyeleri, salt çoğunluk olan 20 oya ulaşamadı ve komisyonlarda yer alamadı. Çoğunluğun sağlanamamasının ardından gerginlik yaşandı.

Elazığ’da dün gerçekleşen meclis toplantısında komisyon üyeleri seçimi yapıldı. Daha önce 5 kişilik üyesi bulunan komisyonların üye sayısının bu dönem 3’e düşürülmesi CHP, YRP ve MHP meclis üyeleri tarafından tepki ile karşılandı. CHP grup sözcüsü Murat Akkoç, yapılan uygulamanın adil olmadığını söyledi.

Toplantıda konuşan belediye başkanı Şahin Şerifoğulları: ‘’ Meclis üyelerinde AK Parti’yi yazdınız, kendi üyenizi yazdınız, başka bir ismi yazdınız. Tek bir söz çıkmadı. İmar komisyonunda da demokratik bir şekilde açık oylama yaptık. Açık oylama sonucunda, nasıl ki halk size vize vermedi başkanlık için, bu meclis için de vize vermedi.’’ Dedi.

Şerifoğulları’nın sözlerine tepki gösteren CHP’li meclis üyesi Murat Akkoç:’’ Başkanım sokakları gezip her eve gidiyorsunuz. Ben herkesin başkanıyım diyorsunuz. Bu ne demek oluyor şimdi. ‘’ dedi.

Toplantıda daha sonra AKP’li meclis üyelerinin laf atması sonrasında AKP ve MHP’li Meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı.CHP’li meclis üyeleri toplantıyı terkederken, Başkan Şerifoğulları da oturuma 5. dakika ara verdi.

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com