Ana Sayfa ÖZEL HABER, Uncategorized 23 Nisan 2024 145 Görüntüleme

BU KÖYDE ARADIĞINIZ KİŞİYE 20 YILDIR ULAŞILAMAMAKTA…

Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Karakaş Köyü 20 yıldır iletişim sorunu yaşıyor. Yaklaşık 300 nüfuslu köyde yaşayan vatandaşlar telefon ve internet sorunlarının çözülmemesinden dolayı mağdur olduklarını belirtiyorlar. Köy muhtarı Bahattin Atasoy da 2019 yılından beri köylerine baz istasyonu kurulması için başvurduklarını ancak hala sorunlarının çözülmediğini söyledi.

SERRA TAYLAN/ELAZIĞ

Elazığ’ın Baskil İlçesi’ne bağlı Karakaş Köyü sakinleri yaşadıkları yol ve iletişim sorunlarının çözülmesini bekliyorlar. Köy muhtarı Bahattin Atasoy 2019 yılından beri bu sorunu çözmek için çalmadık kapı bırakmadığını anlattı. Atasoy son çare olarak köyün girişine bir pankart asarak köyün hiçbir yerle iletişiminin olmadığını anlattı.

MUHTARDAN PANKARTLI PROTESTO

Muhtar Atasoy pankartta yetkililerin dikkatini çekmek için şunları yazdırdı: ’’ 20 yıldır bizleri idare eden siyasetçilerin dikkatine!  Baskil Karakaş Köyü’nde iletişim şebekesi hala yok! Köylerimizde 1 gün kalıp Mağduriyetimizi anlayabilirsiniz belki.. Lütfen bir gün yolunuz düşerse telefonunuz da gereken şebeke kontrolünü yapın! Ne gençlerimiz ,çocuklarımız İnternete girebiliyor ,nede iletişim kurabiliyoruz ..Acil bir durumda dağ tepe dolanıp şebeke arıyoruz.’’

 

Muhtar Atasoy Elazığ Ulaştırma Bakanlığı’nda ilgili birimlere başvurduğunu ve hem Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı iki mühendisin, hem de GSM operatörlerine bağlı mühendislerin gelip inceleme yaptıklarını söyledi. Karakaş Köyü ile birlikte bölgede bulunan 14 mezrada da bu sorunun tespit edildiğini açıklayan Atasoy yıllardır bu sorunun çözülmediğini anlatarak şunları söyledi: ‘’ Gelen mühendisler incelediler. Baz istasyonunun kurulması için yer bile belirlediler. Ancak o günden bu güne hala bir gelişme yok. Ben dâhil tüm köylüler bıktık. Daha dün köyümüzde hastamız vardı. Ve biz ambulansı arayamadık. Telefon çeksin diye 3-4 km yol gidiyoruz. Damlara çıkıp bir umut telefon çeker diye bekliyoruz. Bu sorunla baş edemiyoruz artık. Bir an önce çözüm istiyoruz.Bizler hizmet alamıyoruz. Yıl oldu 2024 hala bir arpa boyu yol alamadık’’ dedi.

BURADA ÖLSEK KİMSENİN HABERİ OLMAYACAK

Köy sakinlerinden Ahmet Kuş: ‘’ Burada ölsek evimizde kimsenin haberi olmayacak. Hastamız olsa kimse bilmeyecek. Ne Elazığ’a, ne Baskil’e ulaşabiliyoruz.  Bizler bu sorunu yaşamaktan bıktık. Sevdiklerimiz bizden haber alsın diye ya 3-4 km yol yürüyoruz, ya da evlerin tepesine çıkıyoruz. Gençlerimiz köyde durmuyor. Öğrencilerimiz ders çalışamıyor. Bu nedenle birçok aile Elazığ’da öğrencisine ev tutmak zorunda kaldı. Bu zamanda bu ilkellik olmaz. Yetkililerimizden çözüm istiyoruz. Bağına bahçesine giden köylü tek başına. Başına bir şey gelse haberimiz olmuyor.’’ Dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com