Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 27.04.2024 195 Görüntüleme

CEZMİ ORKUN YAZDI….YOLYEMEZ’İN DELİKANLI YÜRÜYÜŞÜ.

 

Değerli vatandaşlar, Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar hamisi AKP Genel Başkanı Erdoğan, mikser Perinçek, ülkücülüğü mafya kılıfına sokan ve milliyetçiliği sadece parti adında kalan Bahçeli, domuz bağı mimarı Yapıcıoğlu ve Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun kemiklerini sızlatan Destici ittifakı ile yönetilen ülkemizin bir vatandaşı olarak güzel şeyler yazmaktan mahrum olmamın tek nedeni ne yazık ki bu birlikteliğin yarattığı olumsuzluklardır. Öyle ki, Yerel seçimler sonrası gerek Cumhur ittifakı bileşenleri ve gerekse muhalefet ki bunlardan oğlunun partinin parasına çöktüğü iddası basında yer alan Akşener’in partileri hala seçmenlerin verdiği mesajın gereğini yapmak yerine güç aldıkları koltuklara yapışmakta ısrarcı olduklarını görüyoruz. Ayrıca hatırlatmak isterim ki bu partilerin tamamı 1924 Anayasası yerine 1921 Anayasasını hedef olarak kabul etmişlerdir.

Yani; ahlaki zafiyet siyaseti dibine kadar etkisi altına almış. Hani her şey millet içindi? millet ne derse ona saygı duyduğunuz söylemine ne oldu? Eee seçim sistemi halkın değil liderlerin hakimiyetini esas alınca bu davranışlar kaçınılmaz oluyor. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletimdir ifadesini samimi olarak destekliyorsanız siyasi partiler kanunu ve seçim kanunun da gerekli düzeltmeleri yapmaya tüm milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. Böylece siyasi ahlak zafiyetini önlemiş ve güçlü ve güven duyulan bir yapının oluşmasını sağlamış olursunuz. Aksi durumda liderler sultası hakim olacağından milletin  değil liderlerin sesi olmaktan öteye geçemezsiniz.

Ülkemizde liderler arası diyalog ortamı yaratmak yerine liderlere baktığımızda siyaseti halkın refah ve huzurunu sağlamak yerine magazinsel boyuta çekip kimi şarkı sözleri kimisi de şiirler ile mesaj ki bunların satır aralarında tehdit içeren söylemlerle birbirlerine ayar verme çabası var. Ülkenin düştüğü bu durun oldukça acı ve vahim bir durum değil mi? halk yoksulluk ve yasaklarla hatta açlıkla mücadele ederken bunlar varlığını sürdürmek adına mesajlarla zaman geçiriyor. Gerçekten bu aziz milletimize duyarsız bir yönetime mecbur olmak bizlere yük olmaya başlamıştır.

Elazığ’ın ünlü kabadayısı Yolyemez Nazmi dayı sanki bu günleri hicveden birçok olayın kahramanı olarak ünlü bir şahsiyettir. Gazi caddesinde yaptığı yürüyüşleriyle namlıdır. Yolyemez Nazmi’nin farklı görünmeye çalışırken insanlar üzerinde bıraktığı etki, fıkra olarak karşımıza çıkmıştır. Bunlardan biri;

Yolyemez Nazmi dayı, çay bahçesinde gençlerle oturmaktadır. Tanımadığı bir genç, Yolyemez’in yanına gelerek “Dayı caddede senin gibi nasıl yürünür, bana da öğretir misin?” der. Yolyemez Dayı, bu genci kırmaz ve  birlikte Gazi caddesinde birkaç tur atarlar. Sonra Yolyemez dayı düşünceli bir şekilde tek başına çay bahçesine geri döner. Bu durumu gören gençler: “ dayı, hayırdır niye moralin bozuldu?” diye sorunca, “moralim nasıl bozulmasın! başka şehirlerden namımı duyan, gelip benden caddede nasıl yürünür diye ders ali. Elazığ’da yeğenlerim hiç merak edip demiler ki gidek, Nazmi Dayı’dan delikanlı nasıl yürür öğrenek.”

Öyle ya, kıssadan hisse AKP yönetimi ve koşulsuz destekçilerinin ülkeyi yönetme yürüyüşlerine dönmelerini ve halkın rahat ve huzurunu nasıl temin edeceklerini öğrenmek istiyorlarsa, merkezinde insan ve onun rahat ve huzuru esas alan DOĞRU PARTİ programına bakmalarını ve istediklerinde bizlere sormalarını tavsiye ederim. Bırakın ülke düşmanlarına danışmayı. Danıştınız da ne oldu? Olan ülkemize ve halkımıza oldu. Her şey ortada değil mi?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

HAYDİ KADINLAR MATİNEYE!

HAYDİ KADINLAR MATİNEYE!

Tema Tasarım | Osgaka.com